IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2020, 11:51   #1
Ponçik hanım
eLfida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yunan sınır polisinin sığınmacıyı kaynar suyla yaraladığı iddiası!

Avrupa ülkelerine gitmek için Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlere yönelik bir korkunç iddia daha ortaya çıktı. Sınırı geçmek isterken Yunanistan tarafından üzerine kaynar su döküldüğünü iddia eden bir sığınmacı, yüzü ve ayağındaki yanıklar nedeniyle Edirne'de tedavi altına alındı

Yunan sınır polisinin sığınmacıyı kaynar suyla yaraladığı iddiası!

Avrupa'ya geçmek için 10 gün önce Edirne'ye gelen 21 yaşındaki Afgan Abdülmüttalib Ulimuhammed, Yunanistan'ın sınır kapısı önüne kurduğu barikat nedeniyle tampon bölgede beklemeye başladı.

AA'nın haberine göre, Afgan sığınmacı, zaman zaman arkadaşlarıyla barikatı aşmaya çalıştı. İki gün önce de barikattaki jiletli telleri kestiği sırada yüzüne Yunanistan tarafından sıcak su atıldığını öne süren sığınmacı, yüzünden ve ayağından yaralandı.

Bölgede bekleyen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan sığınmacının tedavisi sürüyor.


'ALLAH TÜRKLERDEN RAZI OLSUN'

Abdülmüttalib Ulimuhammed, yaptığı açıklamada barikatı aşacağını anlayan Yunan polisinin üzerine kaynar su döktüğünü iddia etti.

Yunanistan'ın zulmünü yanık izleriyle ömür boyu taşıyacağını ifade eden Ulimuhammed, "Allah Türklerden razı olsun. Yunanistan'ın zulmü bitsin artık." dedi.

Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Talha Sütçü de sığınmacının sıcak suyun neden olduğu 1. ve 2. derece yanık teşhisiyle hastaneye getirildiğini söyledi.

Afgan gencin tedavisinin sürdüğünü anlatan Sütçü, "Korkutma amacıyla Yunanistan tarafından sıcak su dökülmüş üzerine. Hastamızın durumu iyiye gidiyor. Bir hafta sonra daha da iyi olacak." diye konuştu.

Yunan sınır polisinin sığınmacıyı kaynar suyla yaraladığı iddiası!

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU ANLATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Habertürk TV'de yaptığı açıklamalarda, "200 km'lik bir hattı kullanıyor göçmenler. Şu anda 140 binin üzerinde göçmen Yunanistan'a geçmiş durumda. Geri itilenler var. Yunanistan'ın aşırı derecede, son kullanma tarihi geçmiş gaz kullanması var. Zaman zaman plastik, zaman zaman da gerçek mermi kullanıyorlar" dedi.

Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazarkule'de 5-6 bin kişi civarında bekleyen var. Daha çok Afgan, Pakistanlı. Göçmenler zaman zaman ekili alanlara, seralara zarar veriyor. Çok sayıda yardım geliyor. Bu süreç ne kadar sürecek bilemiyoruz. AB'nin mültecilerle ilgili anlaşmaları da gözeterek acil bir çözüm geliştirmeleri gerekiyor. 2015'te 25 bin göçmen bir arada gelmiş ve toplu hareket ediyorlardı. Organize etmek daha kolaydı. Şimdi, sınır noktasının pek çok yerinde göçmen var. Alan çok geniş bir alan. Bütün kurumlar ve STK'lar canla başla mücadele ediyor."

alıntı
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:12.