IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2022, 14:18   #1
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart "Rusya Ukrayna'yı işgal edecek" uyarılarının ardından Kiev'de hayat nasıl?

ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edeceğini açıklamasının ardından dünyanın gözü Rusya-Ukrayna hattına çevrildi. Ancak The Guardian'da yer alan haberde, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hayatın normal bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Beyaz Saray'ın cuma akşamı Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edeceğine ilişkin açıklamaları dünya gündemine damga vurdu. Cuma gününden bu yana diplomasi trafiği sürerken The Guardian, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de insanların geç saatlere kadar dışarıda olduğunu, hayatın normal bir şekilde devam ettiğini yazdı.

ABD'li yetkililer ve ABD basınında yer alan haberlerde Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edileceği ifade edilirken, Kiev'de birçok insanın bu uyarıları dikkate almadan hayatına devam ettiği belirtildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kiev sokaklarında hayatın normal bir şekilde aktığı belirtilirken, birçok Ukraynalının acil durum planları yaptığı da vurgulandı. Herhangi bir Rus hava saldırısı durumunda mahzenlerin, metro istasyonlarının hatta striptiz kulüplerinin olası bomba sığınakları olması tartışıldı.

Ayrıca Cumartesi günü Kiev'in merkezinde binlerce kişi, Ukrayna bayrakları ve "Direneceğiz" ve "İşgalciler ölmeli" yazılı pankartlar sallayarak "birlik yürüyüşü" için yürüdü.

"PUTİN O KADAR DELİ DEĞİL"
Küçük kızıyla yürüyüşe katılan Andriy Tyshko, "Putin, Ukrayna'yı yok edebileceğini düşünüyorsa büyük bir hata yapıyor" dedi.

Protestonun yakınında yürüyüşe çıkan Iryna Kuprienko, "Putin'in korkunç şeyler yapabileceğini biliyoruz ama o bile Kiev'i bombalamaya çalışacak kadar deli değil" dedi.

Haberde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy dahil birçok Ukraynalının Rusya’nın oluşturduğu riskin farkında olduğu ancak ABD’nin söylediği gibi tehdidin yakın olduğuna inanmadığı belirtildi.

"RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADIM"
İsminin açıklanmamasını isteyen eski bir Ukraynalı milletvekili, "Ben çok batı yanlısıyım, ancak bu işgal haberlerinin çıkma şekli bana Rus Telegram kanallarındaki doğrulanmamış söylentiler hatırlatıyor. Bundan oldukça rahatsız olmaya başladım. Medya histerisi son derece can sıkıcı ve bize sakin olmamızı söyleyen kendi hükümetinize olan güvenimizi kaybetmeye yöneltiyor.” dedi.

Alıntı.
Haber türk.
 
Alt 14 Şubat 2022, 14:40   #2
Standart

Haklarında hayırlısı olsun..

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:53.