IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By KuzeyAras


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:00   #1
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Klavyeyi Kim İcat Etti

Christopher Latham Sholes, ilk Q klavyenin ve ilk modern daktilonun mucidi olarak bilinir. Klavye, kullanıcıların komut vermek ve işlemleri gerçekleştirmek için bilgisayara bilgi girmesini sağlayan farklı harf ve sayılardan oluşur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Christopher, 14 Şubat 1819’da Pennsylvania’da doğdu. Hevesli bir mucitti ve diğer mucitler ile birlikte, her bir notun veya tren biletinin üzerine ardışık sayıları basan makineyi geliştirdi. Daha sonra, ilk daktilo makinesinde Carlos Glidden ile çalışmaya başladı. Daktilo makinesi zaten icat edilmiş olmasına rağmen, Christopher geliştirmeleriyle yazmayı kolaylaştırmak istedi.

İlk Daktilo
Christopher, daktilo makinesinin prototipini Carlos Glidden ve Samuel Soule’un yardımıyla geliştirdi. Bu, daktilo makinesinin çalışan bir prototipiydi, ancak yalnızca kağıt mendil kullanılabiliyordu. Üç adam ilk makineyi sattı ve makinelerinin seri üretimine başlamak için sermaye üretti.

Christopher, ilk daktilo makinesini tasarlamak için yaptığı değişikliklerin yanı sıra, ilk daktilo klavyesini de tasarladı. Harfleri alfabetik sıraya koymanın makineyi çok sıkıştırdığını deneyler yaparken öğrendi.

Q Klavyenin Buluşu
Bilgisayar klavye tuşlarının neden bu şekilde yerleştirildiğini bilmek gerekir. Q klavyeyi tasarlayan Christopher’dı. Bu düzenlemenin arkasındaki sebep basitti. Sıkışmaları en aza indirecek şekilde tasarlanmıştı. Christopher, çarpışmaları azaltacak ve sıkışmalardan kaçınacak farklı düzenlemeler denedi. Gelişmeler, bugün kullandığımıza benzeyen alfa sayısal klavyelerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu alfa sayısal klavye, Q klavye olarak bilinmeye başlandı.

Klavyelerin Evrimi
Yıllar geçtikçe klavyeler çok yol kat etti ve günümüzde vazgeçilmez hale geldi. Daktilolar yüksek bir talep olmasına rağmen, bilgisayarlar ortaya çıkarken klavyeler ilk giriş cihazlarından biriydi. İşte klavyeler nasıl gelişti?


1946

İlk bilgisayar ENIAC’ın icadından sonra teletype, kullanılacak ilk giriş cihazı oldu. Teletype, tuş delikli kartlar olarak da bilinen kartları kullandı.

1948

BINAC bilgisayarları 1948’de popüler oldu. Giriş/çıkış için tamamen farklı bir yöntem kullandılar. Bu yöntem, verileri girmek için elektromanyetik olarak kontrol edilen teletipi kullandı.

1964

Bell Laboratuarları ve MIT tamamen farklı ve MULTICS bir bilgisayar geliştirdi. Komutlar yazıldıktan sonra ekranda anında görülebileceği için bu, komutları daha verimli ve hızlı hale getirdi.

1970

Video görüntüleme terminallerine sahip elektrikli klavyeler 1970’lerdeydi. Bunların kullanımı basitti ve bilgisayara veri girmenin etkili bir yoluydu. Giriş aygıtı olarak klavyelere olan talebin artmasıyla birlikte Apple, 1970’lerin sonlarında klavye üretmeye başladı.

1986

1981’de IBM’in ilk personel bilgisayarının piyasaya sürülmesiyle, Model M klavyesi 1986’da popüler oldu. Model M klavyesi, isabetli, kullanıcıya anında geri bildirim ve memnuniyet sağlayan, oldukça verimli bir klavyeydi. Kaliteli ve kullanımı kolaydı. O zamandan beri klavyeler gelişti ve artık çeşitli şekil, boyut ve renklerde mevcut hale geldi.


Alıntı - teknoseo.com
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 19 Şubat 2024, 12:12   #2
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk icat ederken bu kadar vazgeçilmez bir şey olacağını düşündü mü acaba..

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:05.