IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Domain Domainlerinize alıcı bulmak yada domain almak isteyenler için

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By Revenge
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By Artist
  • 2 Post By Revenge


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2021, 23:17   #1
Standart TeknoClouds Firmasında Domaini Olanlar Bilgilendirme ÖNEMLİ

Konuya başlamadan önce, 1 domainimiz böyle gitti bizim diğer domainlerimizde ne olacağı belli değil yapabildiğimiz kadar domaini başka firmaya transferini gerçekleştirdik.

TeknoClouds Firmasında domaini olan arkadaşların madur durumuna düşmemesi için firmanın yolladığı bilgilendirme mailini okuyunuz, Domainleriniz bi anda kapanabilir.

Sayın müşterilerimiz;
TeknoClouds'da yaşanan durumlarla ilgili genel bir açıklama yapma gereksiniminde bulunduk.
Bilindiği üzere TeknoClouds alan adı konusunda dünyanın devleriyle çalışan bir hosting & domain firmasıdır.
01.07.2021 Tarihi itibariyle dünyanın en büyük yazılım firması olan Microsoft Kabul edilebilir kullanım koşullarıyla ilgili yaptığı güncellemeden ötürü geçmişe dönük düzenlemelerde bulunmuştur.
Bu yapılan güncellemelerden sonra mevcut akabinde barınan alan adlarıyla ilgili zarar ettiğini belirten Microsoft bu gibi atılımlar yapma gereksinimi duydu.
Tarafımız dahil hiç bir kullanıcıya bildirim yapma gereksinimi duyulmadan veritabanındaki genel olarak tüm alan adları için iade peşine düşmüş ve iade alma imkanı bulunan tüm alan adlarını iptale düşürmüştür. Her ne kadar yasal olarak buna imkanları olsa da bildirim yapmaması nedeniyle biz dahil kişisel olarak da olsa microsoft kullanan tüm kullanıcılar, müşteriler zararlı duruma düşmüştür.
(Firmamız her zaman faturalı çalışmıştır. Microsoft'dan aldığımız tüm hizmetlerin makbuzları, faturaları muhasebemizde tutulmaktadır.)
Bu nedenle iptal durumuna düşen alan adlarınız için üzgün olduğumuzu belirtmekten bile üzüntü duyuyoruz.
Size öncülük sağlamak için rehbet hazırlamaktayız. Garantili alan adı fonu (ICANN ÜCRETLERİ, VERGİLERİ) her zaman fiyatlarımıza dahildir. ICANN alan adlarının adli mercii olarak bir kuruluş gibi görülebilir. Alan adlarınızı kurtarmak için şuan yapılabilecek tek işlem ICANN ŞİKAYET OFİSİ'ne şikayet dilekçesi iletmektir. Her ne kadar şikayet olursa ICANN durumun ciddiyetini o kadar iyi anlayacaktır. Bu nedenle özveri ile durumdan etkilenen tüm müşterilerimizin ilgili şikayeti yapmasını rica ediyoruz. İlgili şikayet sayfasına [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşabilir ve güncel whois bilgilerinizde kayıtlı eposta adresinizle şikayet gönderebilirsiniz.

Durumlar hakkında en iyi teşhisi sağlayabilmeniz adına aşağıdaki adımları inceleyiniz.

> Alan adınız aktif, siteye erişim var. WHOİS de reseller alanında Azure yazıyorsa; hızlıca EPP kodunuzu alıp farklı firmaya transfer başlatabilirsiniz. Alan adınız henüz iptal durumuna düşmemiştir.

>Alan adınız aktif, siteye erişim var. WHOİS de reseller alanında REGNET, LLC yazıyorsa; hiç endişe etmeyiniz, alan adınız microsoft değil yetkili bayimiz olan REGNET, LLC şirketinde barınmaktadır. Diğer kullanıcılara yoğunluk yapmamak adına sistemin müsait zamanında bilgilerinizi alabilirsiniz.

> Alan adında Godaddy park sayfası çalışıyor; whois'de domaincontrol.com NS adresleri bulunuyorsa üzülerek belirtiyoruz ki alan adınız iptal durumuna düşmüştür. Üstteki açıklamamızdaki şikayet sayfasından ilgili şikayetinizi iletebilirsiniz. EPP kodu maalesef alamayacak ve başka firmaya transfer edemeyeceksiniz. İlgili alan adı için ICANN çözüm sunmazsa standart olarak 2 - 3 ay içinde alan adı düşecek ve herhangi bir kişinin kayıt edilebilmesine izin verilecektir. (Alan adınızın yönetimine artık TeknoClouds'un yetkili olmadığını üzülerek belirtiyoruz)

İlgili adımlarla alan adınıza kolaylıkla teşhis koyabilir ve atmanız gereken adımı en iyi şekilde öğrenebilirsiniz, destek sistemimizde sizlere yardımcı olmaya özen gösteriyoruz fakat olabileceğinden daha büyük yoğunluk olması nedeniyle gecikmeler yaşanabilir.

Alan adlarının adlii mercisi ICANN'dır. Çözüm için ilgili şikayet sayfasından form doldurmanızı öneririz. Maalesef bu süre zarfında herhangi bir bakanlık ve adli merciiler sizlere yardımcı olamaz.

Kepenk kapatmıyoruz, web sitemiz 7/24 ulaşılabilir kalacaktır. Alan adı hariç diğer hizmetlerimizde herhangi bir sorun, kesinti söz konusu değildir.

Forum, sosyal medya gibi alanlarda panik üreten kişilere uymak yerine öncünüz olacağımız bu adımları uygulamanız size en kesin ve doğru çözümü doğuracaktır.

Sorunu bulunmayan, başka firmaya transfer edilmeyen mevcut hizmetler Pazartesi günü itibariyle Türk bir akredite kuruluşa devir edilecektir. Alan adlarının süresinde değişiklik olmayacak sadece registrar değişecektir ve WWD bünyesinden çıkarılacaktır. TeknoClouds panelinden güvenle yönetilmeye devam edilebilecektir ve iptal riski artık bulunmayacaktır.
(Yine de kritik düzeyde önemli aktif alan adlarınızı kendinizin başka firmaya transfer etmesini öneriyoruz.)

Açıklamamızı dikkatle incelemenizi ve uygulamanızı öneriyor, sağlıklı günler diliyoruz. Ekibimiz 7/24 arka planda çalışıyor olacaktır.
________________



 
Alt 05 Temmuz 2021, 15:50   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geçmiş olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 05 Temmuz 2021, 15:50   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geçmiş olsun.

________________

TeknoClouds Firmasında Domaini Olanlar Bilgilendirme ÖNEMLİ
 
Alt 05 Temmuz 2021, 16:34   #4
Standart

Alıntı:
Saruhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçmiş olsun.
Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçmiş olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Firmadan yapılan açıklamada anlaşma sağlandığını anlatıyorlar fakat silinen, boşa düşen domainleri çöp oldu :) kendi domainimizi almak için düşmesini beklicez şimdi

________________



 
Alt 05 Temmuz 2021, 16:38   #5
Standart

gecmis olsun

________________

No MoRe DramA
 
Alt 05 Temmuz 2021, 17:23   #6
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

G.olsun umarim alirsinz dussun insallah mi dicem tez zamanda duserde sizin olur domaininiz:)

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 05 Temmuz 2021, 18:16   #7
Standart

Pek çok domain var benım orda hepsi duruyor benım panelde sıkıntı yok :/

________________

Im the master of my fatee..
 
Alt 06 Temmuz 2021, 01:16   #8
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

benimde 1 domainim var orada, önce godady'nin park sayfasına yönlenmişti, izliyeyim ne olacak dedim. Sonra baktım ki yönlendirme iptal olmuş. Çokta önemli bir domain değil ancak yine de oradan ayırayım dedim domaini. Transfer kodu talebinde bulundum 7 saat oldu hala gelmedi. Kayıp yaşayan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bende aslında o firmada domain barındırmazdım ancak farklı bir platform üzerinden ucuza almıştım açık artırma ile. Başka yere de transfer etmiyeyim dedim. Etmek lazım mış..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 06 Temmuz 2021, 01:27   #9
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geçmiş Olsun .

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.