IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Domain Domainlerinize alıcı bulmak yada domain almak isteyenler için

8Beğeni(ler)
  • 6 Post By Ruyanur
  • 2 Post By L_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2020, 22:42   #1
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Domain Değeri Öğrenme ve Hesaplama

Domain değeri nasıl belirlenir? Alan adı değeri nasıl hesaplanır?

Alan adı yatırımcılığı ve ücretsiz domain değeri hesaplama araçları...


Domain, online dünyada web sitenizi inşa edeceğiniz arazidir.
Alan adınız üzerinde bir web sitesi oluşturmasanız dahi, alan adınız bazı kriterler doğrultusunda çok değerli olabilir. Domain değeri en fazla ne kadar olabilir ki diye düşünebilirsiniz. Peki alan adı değeri 2.5 milyar dolar olan cars.com‘un 872 milyon dolara satıldığını biliyor muydunuz?

Alan adı yatırımcılığı, az ya da çok farketmeksizin istediğiniz kadar domain satın almanıza olanak sağlar. Profesyonel alan adı yatırımcıları, açık arttırmalara katılarak ikinci el domain pazarındaki hazineleri kovalarlar. Dünyaca ünlü internet yatırımcısı ve domain kaşifi Frank Schilling, alan adı yatırımcılığına başlamak için geç olmadığını ve hâlâ sonsuz fırsatların yatırımcıları beklediğini söylüyor.

Yeni bir alan adı satın almak, mevcut alan adınızı yenilemek veya sahip olduğunuz alan adını satmak için domain değerini bilmeniz gerekir. Peki domain değerini belirleyen kriterler nelerdir?

Domain Değerini Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Domain değeri hesaplama, genellikle marka değerinden bağımsız olarak, ilgili alan adının özelliklerine göre yapılır. Alan adı değeri, piyasa satış verileri ile alan adı özelliklerinin algoritması çıkarılarak hesaplanır.
Domain değeri;
alan adının yaşı, kelime sayısı, uzantı popülerliği, SEO değeri ve domainin anatomik yapısı (alfabetik, numerik) gibi ölçülebilir veriler üzerinden tahmini olarak hesaplanır.

Domain Değeri Öğrenme ve Hesaplama

1. Domain Uzantısı
Dünya çapında en çok tercih edilen uzantı türü .com uzantısıdır. Bu sebeple .com uzantısına sahip alan adları, .net ve .org gibi uzantılara sahip alan adlarına kıyasla daha değerlidir.


2. Domain Yaşı
Uzun yıllar önce kaydedilmiş bir domain, yeni alınmış bir alan adına kıyasla daha değerlidir. Alan adının yaşam döngüsü uzadıkça domain değeri artar ve daha yüksek fiyatlardan alıcı bulur.


3. Domain Uzunluğu
Uzun, karmaşık ya da anlamsız kelimelerden oluşan alan adları, kullanıcının hatırlaması açısından zor olduğu için pek tercih edilmez. Bu yüzden, kısa veya tek kelimeden oluşan alan adları daha değerlidir.


4. Domain Yapısı
Alan adı satın alırken harf, rakam veya tire gibi ayırıcı işaretler kullanabilirsiniz. Fakat yazımı ve hatırlanması zor olduğu için bu tür alan adları pek tercih edilmez. Bu yüzden alfabetik yapıya sahip domainler, numerik veya ayırıcı işaretler içeren alan adlarına kıyasla daha değerlidir.


5. Domain Popülerliği
Yüksek aranma hacmine sahip, sık kullanılan ve popüler alan adları, çok daha yüksek fiyatlardan alıcı bulur. Popüler domainler, her zaman daha değerlidir.


Domain Değeri Öğrenme ve Hesaplama
________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."





Konu Ruyanur tarafından (12 Mart 2020 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 12 Mart 2020, 22:46   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık rüya güzel bilgi

________________

Sayonaraaa..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:28.