IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


DJ Röportaj Radyo dünyasından kişiler ile yapılan röportajları bu başlık altından takip edebilirsiniz

35Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2022, 22:21   #1
Ela
Emektar
Ela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Radyo yayıncılarından Linux ile röportajımız...


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Panda
Merhaba linux hoşgeldiniz, Nasılsınız?



Linux
Hoşbuldum, çok teşekkür ediyorum. Gayet iyiyim, sizleri sormalı ?



Panda
Bende iyiyim teşekkür ederim, bu arada Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için İrcrehberi.net ailesi adına teşekkürlerimi sunuyorum. röportajımıza sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Kendinizi bizlere tanıtır mısınız?



Linux
Elbette İsmim Uğur, Aslen Ardahanlıyım ( Oraya da Azerbaycan`dan göçmüşüz çoook yıllar önce ) doğma büyüme ise istanbulluyum. 33 yaşında, evli ve 1 yaşında bir çocuk babasıyım. Konut Yönetim sektöründe Proje müdürlüğü, aynı zamanda bulunduğum şirketin bilgi işlem müdürlüğünü yapıyorum.



Panda
Çok memnun oldum, Allah bağışlasın. Ne kadar zamandır İRC dünyasında yer alıyorsunuz?



Linux
İlk olarak 2002 li yıllarında başladım. O zamanlar okula götürdüğüm defteri, sonrasında internet cafeye götürürdüm, kendi yazmam gereken ders notlarından çok IRC kodları mevcuttu.




Panda
Klasiklerin dışında bir başlangıç olmuş (: peki yayıncılığa ilk adım nasıl oldu ?



Linux
O zamanlar irc sunucularında pek yayıncı yoktu. Olanların da yayın sunumları hiç hoşuma gitmiyordu. Kendi kendime radyolar dinleyerek geliştirmeye çalıştım. Bizimki de bir hevesti, Lakin olacaksa daha iyisi neden olmasın ki dedim. Benim evimde de bir bilgisayarım vardı ve ailemin kısıtlı olarak girmeme müsade ettiği ( günlük 2 saat ) bilgisayar kullanımım da çılgınlar gibi Müzik marketlerden CD`ler alarak çok kısa zamanda kendime ciddi bir arşiv oluşturdum ve o zamanlar mavimnet.com adında bir sunucumuz vardı ilk yayınımı Winamp`dan Shoutcast eklentisi ile yaptım. Çok heyecanlıydım, lakin bunu kısa sürede aştım.


Panda
Gerçekten istenildiği zaman yapılmayacak birşey yok diye düşünüyorum, peki kendinize rakip gördüğünüz Yayıncılar varmı?


Linux
Internet radyolarında gerçekten çok kaliteli yayıncı arkadaşlarımız var. Ama şunun gibi olmak isterim diyebileceğim bir duruma girmedim. Çünkü, herkes kendi tarzını yaratır. Şimdi şunlar çok iyiler dersem, bir diğer arkadaşı unutarak onun üzülmesini istemem.


Panda
Anlıyorum, peki belirli başlı yayıncıların kendine has tarzı vardır. O formatın dışına çıkmazlar. Sence yayıncılık bunu mu gerektirir? Yoksa dinleyicinin istediği format şeklinde mi yayına devam edilmelidir?


Linux
Buna kendimden örnek verecek olursam, ben Türkü, Slow, Özgün, biraz da Arabesk yayıncısıyım. Lakin hep anonslu ve istekli bir yayın sunuyorum. Bunun sebebi de, zaten insanlar sunuculara girmelerinin sebebi kafa dağıtmak ve günün monotonluğundan kurtulup, biraz sohbet ederek zaman geçiriyorlar. Hali ile, dostlarına, arkadaşlarına, sevdiklerine de istekte bulunarak mesajlarını iletiyorlar. ( Ama şunu da belirtmeliyim ki, Ben o an Türkü çalarken, hemen akabinde ki istek "Çakkıdı çakkıdı" eseri olunca, onu biraz daha ileri zamana yayıp, pop vs. gibi isteklere o süreç içerisinde yer veriyorum )


Panda
Bende bir yayıncı olarak dediğinize katılıyorum, belirli bir formattan başka formata geçmek hoş durmuyor. Yayıncılık sizin için ne ifade ediyor?


Linux
Yayıncılık, benim için "huzur" anlamına geliyor. Çünkü "Dudaktan kalbe" yayın sloganım ile seçmiş olduğum en özel eserlere, bir de şiirleri ekleyince, insanları o an duygusal bir fırtınaya ulaştırıyorum. Gerçek anlamda yayınımı dinleyenlerin mutlu olduğunu mesajları ve sözleri ile hissedince ciddi anlamda bu işi yapabildiğimi düşünerek huzurlu oluyorum.


Panda
Zaten bence en büyük etken insanların yayınınızdan memnun kalması diye düşünüyorum. Artık eskiye nazaran daha fazla yayıncı var. Bu konu sizi rahatsız ediyor mu?


Linux
Evet, artık sunucular, sırf yayın saatlerinde farklı insanlar olsun ve daha çok Yayıncı gösterebilmek adına önüne geleni yayıncı yapıyorlar. Çok özür diliyorum ama, iki kelimeyi bir araya getiremeyen kişilerin sunucu olduğunu görünce ister istemez rahatsız oluyorum. Çoğu kişi sırf heves ve "Ben yayıncıyım" diyebilmek adına yapıyor, ama olmuyor ne yazık ki. Hele bir de çoğu yayınını anonssuz yayın yapan yayıncı arkadaşları görünce "Artık Auto DJ hizmetleri var" diyesim geliyor, ama Neyse diyorum, kimseyi kırmak istemiyorum.


Panda
Çok fazla yayın dinleyen biri olmadığım halde ben de rast geliyorum. İster istemez bu işte başarılı olan insanlara saygısızlık diye düşünüyorum. Peki, yayıncılık dışında neler yapıyorsunuz?


Linux
İnternet ortamında bir çok alanda kendi sitelerim var, onlarla uğraşıyorum ve onların dışında bir çok arkadaşımın forum ve sitesi var, onlara da gönüllü destek veriyorum. Grafik tasarım çalışmaları ve video editlemeler ile birlikte youtube kanallarında seslendirmeler yapıp, son zamanlar da da kendi seslendirdiğim şiirleri paylaşıyorum. Hatta bazen seçimlerde bazı adayların seslendirmelerini de yapmışlığım vardı çokça zaman. Sosyal bir insan olduğumdan ötürü de çoğu zaman arkadaşlarımla ve çevremde ki insanlarla zaman geçiriyorum.


Panda
Çok sevindim umarım her zaman başarılı olursunuz, Geçmişten günümüze baktığımızda radyolara ve radyoculara hak ettiği değer veriliyor mu?



Linux
Reel ortam da artık radyo dinleyen kalmadı, eskiden ciddi anlamda radyolar dinlenirdi, lakin artık taksi ve tekstil atölyeleri haric radyolar dinlenmiyor. Bir de eskiden kalma FAN olan kişiler radyocuları dinleyip değer veriyor. Dolayısı ile radyoya ve radyocuya değer kalmadı. İnternet ortamında ise, elini sallayan yayıncı olduğu için çoğu kişi hiç dinlemeden video, müzik sitelerinden açarak kendi istediği şarkıları çalıyorlar. Bunu çoğu kez ben test ediyorum. Hele bir de kanalda yayıncı varken #Radyo kanalında başka bir şarkının sözünü yazdıklarında sanki bana küfür ediyorlar gibi hissediyorum. :)



Panda
Bu duruma şahit olmuşluğum var (: gerçekten küfürden farksız. Son olarak İrcrehberi.net hakkında duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?


Linux
Kurucusu çok kıymetli bir dostumdur. O yüzden kurucusu olan kıymetli dostumdan tutun da yönetim ekibinin her bir departmanı ayrı bir ilgili ve hoşgörülü insanlar. Çoğu zaman sırf bu sıcaklığı ve çabayı gördüğüm için ben de kendi çapımda görseller hazırlayarak benim de çorba da tuzum olsun istiyorum. Kalitenin asla tesadüf olmadığı ve ciddi emeklerin sonucunda güzel sonuçlar alındığının örneğidir benim için IRCRehberi.Ayrıca bu tarz röportajları özellikler yayıncılarla yaptıklarınızı, bu yazılardan hariç olarak bir de sesli yaparak upload ederseniz, çoğu kişinin de röportajı tam olarak dinlemesini sağlayabilirsiniz. Zira, bu röportajın altın da çoğu mesajı şöyle göreceğiz. "Emeğinize sağlık, çok güzel bir röportaj olmuş, başarılar dilerim." gibi. :)



Panda
Çok çok teşekkür ederim katılımınız için. Her zaman yanımızda görmek isteriz.Görüşmek üzere hoş kalın


Linux
Ben teşekkür ederim görüşmek üzere..


 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:24   #2
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok güzel, keyifli röportaj olmuş, seni tanıdığıma memnun oldum, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kardeşim.

 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:27   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik, güzel ve akici bi röportaj olmus.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarin daim olsun

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:27   #4
Standart

Güzel ve akıcı bir röportaj olmuş, emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim.

 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:35   #5
Standart

Emeklerinize sağlık çok keyifli bir röportaj olmuş.

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Radyo yayıncılarından Linux ile röportajımız...
 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:44   #6
Standart

oncelikle emeginizden dolayi tesekkur ediyorum
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim sohbet akici ve hos olmus tesekkur ederim canim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendiyede basarilarinin herdaim olmasini diliyorum
yayincilik nasil basladi sorusuna cevap olarak bende bu sekilde yanit vermistim
ve gecende zaten kendisihle bi konusmamiz olmustu memnun oldum efem

________________

No MoRe DramA
 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:44   #7
Hayat Çok Kısa
Sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:56   #8
Im ne omnis spes est mihi
Pure - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Henüz dinleme şerefine nail olamadım ama tebrikler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 14 Temmuz 2022, 22:57   #9
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öncelikle çok güzel bir röportaj okudum bunun için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ikinize teşekkür ederim.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sanada başarılar diliyorum ki zaten başarılı bir insansın ve umarım daha nice başarıların olur.

________________


Radyo yayıncılarından Linux ile röportajımız...
 
Alt 14 Temmuz 2022, 23:03   #10
Ela
Emektar
Ela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkürler.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.