IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2020, 11:59   #1
Standart Kolesterol Diyeti Nasil Yapilir?

Kolesterol seviyesi normalinden yukarida ciktiginda yuksek kolesterol ortaya cikar. Halk arasinda yuksek kolesterol kotu kolesterol olarak da bilinir. Kolesterol diyeti yuksek kolesterole en iyi gelen diyettir. Yuksek kolesterol vucutta pek cok rahatsizliklara sebep olabilir. Bunlardan en bilindik olanlari kalp hastaliklari felc ve cesitli saglik problemlerine yol acar. Yuksek kolesterole sahip olan kisiler kolesterol seviyelerini dusurmek icin ilk olarak uzman bir kisiye danismalidir. Uzman kisiler tarafindan kolesterolu dusunmek adina kolesterol diyeti onerilir. Kolesterol diyeti ile ilacsiz bir sekilde bu hastalik tedavi edilebilir. Kolesterol diyeti oldukca faydali ve insan sagligi acisindan son derece onemli bir diyettir. Yuksek kolesterole sahip kisilerin surekli ilac alip ic organlarina zarar vermesindense bu sekilde daha zararsiz bir yontemi tercih etmesi gerekir.


Kolesterol Diyeti Nedir?
Bir beslenme uzmani ya da diyetisyen tarafindan hazirlanan kolesterol diyeti yuksek kolesterole sahip kisilerin ilac kullanmaktansa daha saglikli bir bicimde kolesterolunu dusurmesini saglar. Bu diyet icerisinde kisinin ihtiyaci olan ve almasi gereken protein, karbonhidrat ve yag orani duzenli bir sekilde verilir. Bu sayede kolesterol seviyesinde dusmeler soz konusu olacaktir. Tipki ilac kullanmis gibi etki olacak fakat ilacin yan etkileri olmamis olacak. Kolesterol diyeti herkes icin ayni sekilde duzenlenmez. Kisinin kilosuna, yasina, cinsiyetine ve fiziksel aktivitelerine bagli olarak hazirlanan diyet programi da degisir. Internetten bir kolesterol diyeti bulup bunu uygulamak hic dogru olmayacaktir. Yuksek kolesterole sahip bir kisi beslenme uzmanina basvurarak kendine uygun bir kolesterol diyeti hazirlanmalidir. Kolesterol diyeti denince akillara lezzetsiz seyler gelmesin. Cok fazla besin cesidi bulunan bir diyettir. Kolesterol diyeti ile daha saglikli bir kisi olmak mumkundur. Yuksek kolesterole sahip olan kisilerin direkt ilaca yonelmesindense bu gibi alternatif seylere yonelmesi daha saglikli olacaktir. Duzenli ve dogru bir sekilde uygulandigi takdirde kisa bir surede kolesterol seviyesindeki dusus gorulebilir.



Kolesterol Diyeti Nasil Yapilir?
Kolesterol diyetinin iceriginin beslenme uzmanlari tarafindan en iyi sekilde ogrenilmesi gerekir. Bu diyette yagli yiyecekler ve doymus yagli yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak gerekir. Margarin ve tereyagi kolesterol diyetinin bir numarali dusmanidir. Bu yaglar yerine zeytinyagi kullanmak daha saglikli olacaktir. Ayni zamanda bu diyette dondurulmus ve hazir gidalar da kesinlikle yasaktir. Sut ve sut urunlerini tuketirken de son derece dikkat etmek gerekir. Tam yagli olan sut ve sut urunlerini Kolesterol Diyeti Nasil Yapilir?tuketmeyip onlar yerine yarim yagli sut ve sut urunlerini tercih etmek gerekir. Her turlu et ve et urunleri yagda kizartma yerine haslama ya da firinda yapma olmalidir. Ayni zamanda hayvansal yaglardan da uzak durmak gerekir. Ayni zamanda hazir salata soslari da bu diyette kesinlikle yasaktir. Sucuk ve sosis gibi islenmis et ve et urunlerinden de kesinlikle tuketilmemelidir. Ozetlemek gerekir ise kolesterol diyetinde yaglardan kesinlikle uzak durmak gerekir.


Kolesterolu Dusuren Dogal Besinler Hangileridir?
Damarlari tikayan mumsu bir yapiya sahip olan kolesterolu dogal yollarla dusuren yontemler en saglikli yontemdir. Ozellikle portakal suyu kolesterolu dusuren en onemli dogal besinler icerisinde yer alir. YaklasIk olarak %5 dolaylarinda kolesterolu dusurdugu bilinir. Kolesterol ilaci kullananlarin tuketmeden once doktoruna danismasi gerekir. Kolesterole iyi gelen bir diger besin ise bademdir. Yuksek kolesterolu dusurmede cok etkili bir besindir. Fakat cok fazla tuketilmemesi gerekir. Dogan zeytin yagida yuksek kolesterole en iyi gelen besinler arasinda yer alir. Gunde 3 yemek kasigi kadar tuketilmesi uygundur. Kuskonmaz da kotu kolesterolu dusurmeye yardimci olan bir besindir. Fakat tuketilirken buharda pisirilmesi gerekir.


Yuksek tansiyonu dusurmeye yarayan en onemli besinlerden biridir. Icerisinde bol miktarda bulunan likopen ile kolesterolu dusurur. Domatesin yani sira yaban mersini de kotu kolesterole iyi gelir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 08 Mart 2022, 06:46   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tansiyon hastaları için biraz zor bir diyet.

________________

~ E & B ~
 
Alt 08 Mart 2022, 06:52   #3
Standart

Domates ve yaban mersini. Hımm aklımızda olsun

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:39.