IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By EmekTaR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2022, 14:00   #1
Standart Sağlıklı Yağlar İçeren Gıdalar

Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda genellikle yağlara mesafeli yaklaşılır. Ancak tamamen hayatınızdan çıkarmanız da doğru değil. Çünkü dengeli bir beslenme rutininde bazı versiyonlarına önemli görevler düşüyor. Doymamış yağlar burada devreye girerek hem tok tutmayı sağlıyor hem de vücuda ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlıyor. O halde hangi besinlerde sağlıklı yağların olduğunu birlikte inceleyelim.

Sağlıklı Yağlar İçeren Gıdalar

Avokado

Özellikle kahvaltıların yıldızı konumunda yer alan avokado, göz sağlığından cilt güzelliğine kadar pek çok faydası bulunan B, C, E, K vitaminlerini içeriyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruma sağlarken, lifli yapısı tok tutma gücüne de sahip. Meyvesi haricinde yağının da yemeklerde kullanılması mümkün.

Soya sütü

Bitkisel bazlı süt seçeneklerine baktığımızda karşımıza ilk olarak soya sütü çıkıyor. Kalsiyum, B ve D vitaminleri açısından zengin olan soya sütü en çok kahveyle birlikte tüketilebilirken, farklı yemek tariflerinin de yeri mevcut.

Bitter çikolata

Pek çoğumuz zaman zaman tatlı krizleriyle baş başa kalırız. Böyle anlarda şeker ve un oranı yüksek versiyonlarına yönelmeden önce bitter çikolatadan destek almak son derece mantıklı. Zira hem antioksidan özelliği yüksek hem de sağlıklı yağlara sahip. Burada önemli olan ise kakao oranı yüksek bir seçim yapmak.

Somon

Ton balığı gibi diğer popüler balık türleriyle karşılaştırıldığında cıva oranı daha düşük olan somon, omega-3 bakımından en zengin besinlerin de başında geliyor. Haftada iki defa somon tüketmek ise vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağlara beslenme rutininde yer vermenin harika yollarından biri.

Ceviz

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri söz konusu olduğunda ceviz devreye giriyor. Ayrıca manganez ve bakır mineralleri açısından da oldukça zengin. Üstelik salatalardan sağlıklı tatlılara pek çok tarife de ekstra lezzet katmaya aday.

Yumurta

Sağlıklı yağlar içeren besinlerden bahsedeceksek, yumurtaya yer vermemek pek de mümkün değil. Beyaz kısmı protein kaynağı olurken, sarı kısmında yer alan yağlar ise kötü kolesterolu azaltmaya yardımcı oluyor.

Kabak çekirdeği

Sağlıklı, doymamış yağlara ek olarak kabak çekirdeği iyi bir fosfor, magnezyum, manganez, demir, bakır, K vitamini ve çinko kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi denildiğinde öncelikle şans verilmesi gereken şekersiz versiyonları. Yüksek oranda doymamış yağlara sahip ve smoothie'nize ekleyerek, yulaf ezmesine karıştırarak, meyvelerin üzerine sürerek, kısacası pek çok şekilde tüketilmesi mümkün.

Chia tohumu

Son zamanlarda tatlılardan tuzlulara pek çok tarifin sağlıklı tatlandırıcılarından olan chia tohumu, lif, protein, mineral, omega-3 ve omega-6 içeriyor.

Zeytin

A ve E vitaminiyle birlikte bakır açısından da zengin olan zeytin hali hazırda pek çoğumuzun evinde de bulunuyor. Ayrıca kalp sağlığını koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor ve bağışıklık sisteminin güçlendiriyor.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
 
Alt 07 Ağustos 2022, 10:16   #2
Standart

Bitter çikolata, kalbimsin.

 
Alt 07 Ağustos 2022, 10:31   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ceviz yumurta ve zeytin
bolca yiyim bari

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 07 Ağustos 2022, 10:53   #4
Standart

Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ceviz yumurta ve zeytin
bolca yiyim bari
Ölüme davetiye mi :)

________________

Sağlıklı Yağlar İçeren Gıdalar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:04.