IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2021, 10:27   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yaprak Porselen (Lamina) Nedir?

Yaprak porselen Lamina halk arasinda porselen dis islemi olarak da bilinir, islem genelde on dislerin bozulan formlarinin duzeltilmesi ve istenen guzel gorunumlu, parlak guzel isiltili guluse ulasilmasini saglayan bir dis kaplama islemine verilen isimdir. Bu islem dis etkenler nedeniyle yipranan dis yuzeylerinin porselen kaplama ile duzeltilerek onarilmasi uzerine kurulur.

Yaprak Porselen (Lamina) Nasil Yapilir?



Porselen dis olarak da bilinen Lamina islemi genelde dise ve disin orijinal yapisina hicbir zarar verilmeden yapilir. Bu islem on dislerin dis gorunumunu guzellestiren ve bozulan renk ve formlarini yeniden bicimlendirmeye dayali estetik bir islemdir. Islem uzun asamalari olan bir surec oldugu icin bu surecte hastalarin sabirla ortaya cikacak guzel ve isiltili gulusu beklemeleri tavsiye edilir.

Disin Lamina ile kaplanmasi ilk once dislerin olculmesi ile baslar. Olculer ve gerekli on hazirliklar yapildiktan sonra dis bir estetik cerrah ve heykeltras titizligi ile en ince ayrintisina kadar incelenir Lamina kaplamalar bu dislere uyacak sekilde uretilir. Ozel olarak uzun surecler sonucunda hazirlanan bu porselen kaplama malzemeleri dis yuzeylerine kalici olarak yapistirilmadan once disin olculerinde degisme olup olmadigi kontrol edilir ve eger bir degisim yoksa kaplamalar dise kalici olarak kaplanir. Ozel ve saglam yapistiricilar yapistirilan kaplamalar, isinlar ve teknolojik ekipmanlarla dis yuzeyine kalici olarak yapistirilir.


ALİNTİ ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:50.