IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2020, 09:18   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dis eti kanamasi nasıl tedavi edilir?

Ağız ve diş eti temizliği diş eti kanamalarının tedavisinin ilk adımıdır. Profesyonel temizlik için yılda iki kez diş hekiminizi ziyaret edin. Diş etinizde iltihap olup olmadığını diş hekiminiz size bildirecek ve dişlerinizi nasıl doğru fırçalayacağınızı size öğretecektir. Doğru diş fırçalama ve diş ipi dişeti hattınızdaki plağı ortadan kaldırabilir, böylece periodontal hastalık gelişme riskiniz azalır.

Diş hekiminiz, ağzınızda oluşan plakayı en aza indirgemek için antiseptik bir gargara kullanmanızı önerebilir. Diş etleriniz özellikle fırçalama sırasında kanıyorsa daha yumuşak bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Orta ve sert kıllar hassas diş etleriniz için çok aşındırıcı olabilir. Ayrıca bir elektrikli diş fırçası kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu diş fırçaları üzerinde özel olarak tasarlanmış fırça kafaları, dişeti çizgisini manuel bir diş fırçasına göre daha kolay temizlemenize yardımcı olabilir.

Bazı durumlarda diş eti kanamalarınızın sebebi dişleriniz olmayabilir. Eğer bu problemi yoğun ve sık yaşıyorsanız kanama nedeninizi tespit etmek amaçlı bir fizik muayeneden geçmeniz ve kapsamlı bir kan testi yaptırmanız gerekebilir. Uygulanacak tedavi de hastalığınıza göre değişkenlik gösterecektir.

Tuzlu su ile gargara;

Gargara ve ağzınızı tuzlu suyla çalkalama, dişetlerinin kanamalarında en yaygın doğal ilaçlardan biridir. Bir bardak ılık suya bir kaşık tuz ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika gargara yapın ve ağzınızı çalkalayın. Bunu, özellikle yemeklerden sonra, günde en az 3-4 kez tekrarlayın.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:55.