IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 12:33   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eksik diş çene yapısını bozuyor

Kaybedilen dişlerin yerine zaman geçirmeden yenilerinin yaptırılması gerektiği aksi halde çene ekleminde bozulmaların yaşanabileceği bildirildi.

Yrd. Doç. Dr. Nihat Akbulut vücuttaki en karmaşık ve en fazla çalışan eklemin üst ve alt çene ilişkisini sağladığını belirtti.

Çene ekleminin alt çenenin ileri geri ve yanlara hareketinden sorumlu olduğunu ifade eden Akbulut "Bu eklem günde yaklaşık 2 bin kez açılıp kapanıyor. Bu nedenle çok güçlü bir eklem" dedi.

Kaybedilen dişlerin yerine zamanında yenilerinin yaptırılmamasının çene eklemi bozukluklarının yaygınlaşmasına yol açtığına dikkati çeken Akbulut "Uzun süreli diş eksikliğinden çeneniz düzgün kapanmıyorsa dişlerin karşılaması gereken ekstra yükler çene eklemine biner. Bu durumda eklemin kapsülü diski ve bağları zarar görür'' diye konuştu.

Akbulut çene eklemi bozukluğunda baş ve kulak ağrısı ağız açılıp kapandığında tıklama veya çıtlama sesi çiğneme sırasında ağrı gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabileceğini çenenin takılıp kilitlenebileceğini belirtti.

Çeşitli nedenlerle dişini kaybeden hastalara tavsiyelerde bulunan Akbulut ''Dişinizi çektirdiğiniz zaman fazla beklemeden yerine yenisi yaptırın yoksa ilerleyen zamanlarda çene eklemi bozukluğu ile karşılaşabilirsiniz'' ifadesini kullandı.

TEDAVİSİ

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Akbulut çene eklemi bozukluğunun tedavisi hakkında şunları söyledi:

''Eklem tedavilerimiz koruyucu önlemlerden açık ameliyata kadar bir süreci kapsıyor. Eklem rahatsızlıklarında ilk başta koruyucu girişimsel olmayan tedavileri tercih ediyoruz. Bu süreç kas gevşeticileri içeriyor. Süresi hastanın tedaviye cevap vermesine göre değişiyor. Daha ileri aşamadaki yöntemleri denersek bir önceki tedaviyi kullanma şansımızı kaybederiz. Onun için ilk olarak hep koruyucu önlemleri deniyoruz.''
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 17 Nisan 2021, 12:51   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çeksek dert çekmesek dert

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:01.