IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2022, 16:25   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diş Ağrısına Darbe Vuran İlaçlar

APROL FORT 550 mg Tablet

İlacın etken maddesi Naproksen sodyum ‘dur. APROL FORT Tablet, vücutta iltihap ve ağrıya sebep olan hormonları azaltarak, iltihap giderici ve ağrı kesici etkiler gösterir. Ayrıca ateş düşürücü etkisi de mevcuttur. APROL FORT, osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit, juvenile romatoid artrit ve ankilozan spondilitin sebep olduğu ağrılar, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, akut gut artriti (damla hastalığı) ağrıları, tendon ve burs iltihabına bağlı ağrılar; siyatik ağrı, kas ağrısı, akut migren ağrıları, baş ağrısı, diş ağrısı, diş çekimi sonrası veya ağız içi ameliyatlarında görülen ağrı ve iltihabi durumlar, kulak-burun-boğaz iltihabına bağlı ağrılar, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilme sonucu gelişen şişlik ve ağrılar, bayanlarda rahim içi araç yerleştirilmesi, kürtaj sonrası, sezeryan sonrası ve doğum sonrası ağrılar ile adet dönemi (dismenore) ağrılarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Kullanımı 16 yaş üzeri gençler ve yetişkinler içindir.



Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.

Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Juvenile romatoid artrit: Çocuklarda görülen eklemlerde iltihap, ağrı ve şekil bozukluğu

Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.

Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.



APROL FORT TABLET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
APROL FORT, vücutta iltihap ve ağrıya sebep olan hormonları azaltarak, iltihap giderici ve ağrı kesici etkiler gösterir. Ayrıca ateş düşürücü etkisi de mevcuttur.

Daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı, nazal polip, nezle veya derinizde alerjik reaksiyonlar geliştiyse; bu ilacı kullanmayınız. Tedaviniz sırasında bu belirtilerden herhangi biri görüldüğünde ilacın kullanımını derhal kesiniz.
By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.

Ciddi karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz ya da kalp yetmezliğiniz, süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız, aktif veya tekrarlayan mide ve bağırsak ülseriniz varsa ya da kanama geçirdiyseniz; bu ilacı kullanmayınız.

İlacın kullanımı nadiren de olsa bazı hastalarda peptik ülser (mide veya oniki parmak bağırsağı ülseri) ve mide veya bağırsaklarda kanama oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde ilacın kullanımını kesip acilen doktorunuza başvurunuz.

Yaşlı yetişkinlerin mide ve bağırsaklarla ilgili yan etkilere maruz kalma riski daha fazladır. Bundan dolayı en düşük doz kullanılmalıdır.

Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.

Bazı durumlarda APROL FORT Tablet kullanımı özel dikkat gerektirir. Eğer herhangi bir sağlık sorununuz özellikle kalp rahatsızlığı, kalp yetmezliğiniz varsa veya daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ya da felç öyküsü, kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon, kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, kansızlık (anemi), astım, saman nezlesi, burunda polip ve akıntı, karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğu, mide ülseri veya mide kanaması geçmişi, kolit, crohn hastalığı gibi iltihabi bağırsak hastalığı veya şu an var olan hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim sistemi problemleriniz varsa ya da 65 yaşın üzerindeyseniz ; doktorunuzu bilgilendirmeden bu ilacı kullanmayınız.

16 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmemektedir. Ancak sadece juvenile romatoid artriti (eklem iltihabı) olan 5 yaşından büyük çocuklarda 10 mg/kg/gün dozda 12 saat ara ile günde 2 defa kullanılabilir.

İlacın kullanımı bazı hastalarda sersemlik, baş dönmesi gibi yan etkilere sebep olabilir. Eğer bu yan etkiler sizde de görülürse, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. İlacın alkolle birlikte kullanımı mide kanaması riskini arttırabilir.

Hamilelik döneminde çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.


APROL FORT TABLET’İN KULLANIM ŞEKLİ :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Ağrının daha hızlı rahatlaması için tableti, emilimi daha kolay olacağından aç karnına almanız önerilir. Mide rahatsızlığınız varsa yemekten sonra tok karnına alınız.

—16 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Genel olarak başlangıç dozu 1 tablet (550 mg), daha sonra 12 saat ara ile 1 tablet (550 mg) veya 6-8 saat ara ile 275 mg ile devam edilir.

Günde başlangıç dozu olarak toplam 2,5 tabletten (1375 mg), daha sonraki idame dozu da 2 tabletten (1100 mg) fazla kullanılmamalıdır.


16 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmez. Ancak sadece juvenile romatoid artriti (eklem iltihabı) olan 5 yaşından büyük çocuklarda 12 saat aralıklarla 10 mg/kg/gün doz günde
2 defa kullanılabilir.


Akut migren krizinde günlük önerilen doz : Başlangıç dozu 1.5 tablet, gerekli görüldüğünde yarım saat ara ile 2 defa 1/2 (yarım) tablet;

Migrenin önlenmesinde günlük önerilen doz : Başlangıç dozu 1 tablet, 12 saat ara ile 1’er tablet;

Tüm ağrılar, adet dönemi ağrısı (dismenore), akut tendinit ve bursitte günlük önerilen doz: Başlangıçta 1 tablet, daha sonra 6-8 saat aralıklarla 1/2 (yarım) tablet;

Akut gut nöbetlerinde günlük önerilen doz : Başlangıç dozu 1.5 tablet, daha sonra 8 saat arayla 1/2 (yarım) tablet (nöbetler geçene kadar).

Gut tedavisinde günlük önerilen doz: Başlangıç dozu 1,5 tablet, 8 saat sonra 1 tablet, daha sonra 8 saat aralıklarla 1/2 (yarım) tablet (2-3 gün)

Romatoid artrit, Osteoartrit, Ankilozan spondilit tedavisinde günlük önerilen doz: Başlangıç dozu 1 tablet, 12 saat ara ile 1’er tablet önerilir.

İLACIN OLASI YAN ETKİLERİ :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kansızlık, baş dönmesi, sersemlik, yorgunluk, ışığa hassasiyet, sanrı, nefes almada güçlük, çarpıntı, görmede bulanıklık, böbrek rahatsızlıkları, ödem, susuzluk hissi, midede ülser, mide yanması ve ekşimesi, kusma, ishal veya kabızlık, deride döküntü, kaşıntı, lekelenme ve çabuk morarma seyrek görülen yan etkilerdir.


''Alıntı''
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.