IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Başak


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2020, 20:34   #1
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ne kadar Muslumaniz

Çocukluğumda olsun gençliğimde olsun büyüklerimiz anlatırlardı, Temmuz ya da Ağustos ayına denk gelen Ramazan aylarında o kavurucu sıcağın altında tarlalara gidip ekinlerin biçilmesini, çekilen eziyetleri. Fakat ne gariptir ki anlatırken çekilen eziyetin verdiği bir sitem değil de sanırsınız o çekilenlerin verdiği bir memnuniyet ile gözleri parlardı.

Oysa şimdi bakıyorum da Oruç bir ibadet değil de sanırsınız bir işkence ya da eziyet, hele ki başımıza alim diye geçinen şarlatanları da eklersek seyredin siz cümbüşü. İnanın Merhum Kemal Sunal’ın filmlerini aratmayan bir komedi ile karşı karşıya kalıyoruz. Alın size basit bir, iki örnek: Hocam Ramazanda sakız çiğnemek orucu bozar mı? Hoca cevap verir şekerli ise bozar yok şekersiz ise gönül rahatlığı ile çiğne evladım.

Diğer soru peşinden gelir: Hocam ben futbolcuyum bilmem kaç milyon lira para alıyorum ama malum oruçlu iken futbol oynamak çok zor hani gol atamazsam seyirci bana kızar. benim oruç tutmam farz mıdır? Hocada cevap mı yok olur mu evladım tam tersi sen Ramazan ayında oruç tutarsan asıl o zaman günaha girersin. niye? çünkü para alıyorsun o parayı hak etmezsen kul hakkına girersin. Vallahi komedi hem de komedinin alası.:))))
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:27.