IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2023, 01:24   #1
Standart Google Analytics 4 ile Sosyal Medya Trafik Analizi

Google Analytics 4 (GA4) sosyal medya trafiği analizi, kullanıcıların işletmenizin sosyal medya platformları aracılığıyla web sitenizi veya uygulamanızı nasıl bulduğunu anlamanıza olanak tanır.

GA4 ile sosyal medya trafiğini analiz etmek isterseniz, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:
  • GA4 arayüzünde, “Edinme” raporlarına gidin ve “Tüm Trafik” raporuna tıklayın.

  • Tüm Trafik” raporu, sosyal medya trafiği de dahil olmak üzere tüm trafik kaynaklarını gösterir. Bu noktada “Kaynak” boyutundan “Sosyal”i seçerek verileri sadece sosyal medya trafiğini gösterecek şekilde filtreleyebilirsiniz.

  • Verileri sadece sosyal medya trafiğini gösterecek şekilde filtreledikten sonra kullanıcıların web sitenizi veya uygulamanızı sosyal medya platformları aracılığıyla nasıl bulduğunu anlamak için verileri analiz edebilirsiniz. Bu veriler, oturum sayısı, hemen çıkma oranı ve ortalama oturum süresi gibi bilgileri içerebilir.

  • Ayrıca GA4’te bulunan “Sosyal Medya Trafiği – Social Media Traffic” segmentini de kullanabilirsiniz. Bu segment işletmenizin sosyal medya trafiği kullanıcılarının davranışlarını diğer trafik kaynaklarından ayrı olarak analiz etmenizi sağlar.

  • İsterseniz, “Edinme” sekmesi altında bulunan “Sosyal” raporuna da gidebilirsiniz. Bu rapor size web sitesine veya uygulamaya en çok trafik çeken sosyal medya platformlarını gösterecektir.

  • Son olarak hangi sosyal medya platformlarının web sitenize veya uygulamanıza en fazla trafiği çektiğini ve hangi platformların en yüksek tıklama oranına ve en yüksek dönüşüm oranına sahip olduğunu anlamak için verileri analiz edebilirsiniz.

GA4’te sosyal medya trafiğini doğru bir şekilde izlemek istiyorsanız, GA4’te sosyal medya kanallarını kurmanız ve web sitelerinde veya uygulamalarında GA4 izleme kodunu kullanmanız gerekir. Ayrıca GA4, işletmelerin sosyal medya trafik verilerini nasıl analiz ettiğini ve karşılaştırdığını etkileyebilecek yeni bir veri modeli kullanır. Bu sayede işletmeler doğru metrik ve boyutlara baktıklarından emin olabilir ve verileri önceki GA sürümüyle karşılaştırabilir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 31 Ocak 2023, 04:37   #2
Standart

Emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 31 Ocak 2023, 08:40   #3
Standart

Paylaşımın için teşekkür ederiiiz

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:36.