IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2023, 01:14   #1
Standart Google Analytics 4 ile Event Tracking Nasıl Yapılır

Google Analytics 4’te (GA4) event tracking, işletmelerin web sitelerinde veya uygulamalarında buton tıklamaları, form gönderimleri ve video oynatma gibi belirli kullanıcı etkileşimlerini izlemelerine olanak tanır. GA4 ile event tracking’i ayarlamak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:
  • GA4 arayüzünde “Etkinlikler – Events” bölümüne gidin ve “Etkinlik Oluştur – Create Event” butonuna tıklayın. Daha sonra bir isim vererek ve etkinlik kategorisini, eylemi ve etiketi seçerek etkinliği tanımlayın.

  • Etkinlik oluşturulduktan sonra etkinlik kodunu web sitenize veya uygulamanıza eklemeleri gerekir. Bu, GA4 izleme kodu kullanılarak ve web sitesine veya uygulamaya uygun etkinlik izleme kodu eklenerek yapılabilir.

  • Web sitesini veya uygulamayı yayınlamadan önce düzgün çalıştığından emin olmak için etkinlik izlemeyi test edin. Bu, GA4 hata ayıklama modu kullanılarak veya Google Tag Assistant gibi bir test aracı kullanılarak yapılabilir.

  • Etkinlik izleme ayarlandıktan sonra işletmeler, belirli kullanıcı etkileşimlerini izlemek ve performanslarını ölçmek için GA4’te etkinlik hedefleri belirleyebilir.

  • Event tracking ayarlandıktan ve hedefler yapılandırıldıktan sonra işletmeler, GA4’ün etkinlik raporlarındaki verileri inceleyip analiz edebilir. Burada etkinlik sayısını, etkinlik oranını ve ilgili diğer metrikleri görebilirler.


GA4 yeni bir event tracking sistemi kullanır. Bu nedenle işletmelerin yeni sistemin özelliklerinden yararlanmak için mevcut event tracking kurulumlarını değiştirmeleri gerekebilir. Ayrıca GA4’te event tracking’in devam eden bir süreç olduğunu bilerek etkinlik izleme kurulumlarını düzenli olarak gözden geçirmeniz ve güncellemeniz gerekir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 31 Ocak 2023, 08:41   #2
Standart

Hiç anlamadığım konular

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:47.