IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2023, 01:44   #1
Standart eBay SEO Nedir

Web sitelerini daha çok kullanıcıya ulaştırabilmenin en iyi yolu, profesyonel bir SEO uygulamasıdır. Ayrıca iyi düşünülmüş ve kapsamlı bir SEO işlemi, sadece Google gibi arama motorları için gerekli değildir. İnternetteki pazar yerleri de dijital ticarette giderek daha önemli bir hale geldiği için düzenlemeler yapılırken bu gibi faktörler de dikkate alınmalıdır. eBay SEO işlemini önemli hale getiren de bu süreçtir.

Açık arttırma usulüne göre satış yapılabilen eBay platformu, dünyanın her yerinde tüketiciye ulaşabilme imkanı sağlamaktadır. Ancak bu platformda da tıpkı Google için olduğu gibi rekabet bulunmaktadır. Her teklif, otomatik olarak ilk sayfada yer almadığı için eBay SEO söz konusu olduğunda modern ve kullanıcı odaklı stratejiler geliştirmek önemlidir. Bu sebeple size eBay’deki başarınızı ve satış rakamlarınızı nasıl artırabileceğinizi anlatacağız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

eBay SEO Neden Gereklidir?


eBay platformu, eBay ilanlarıyla birlikte satıcılar için yaklaşık %38’lik bir pazar payı oluşturmaktadır. Bu, eBay’in yaklaşık %29 gibi önemli ölçüde paya sahip olan Amazon platformunu bile geride bıraktığının göstergesidir. Bu nedenle, eBay SEO satış yaparken daha çok kullanıcıya erişebilmek isteyenler için çok önemlidir.

E-Ticaretle ilgilenenlerin satış yaptığı kanalları ve web sitelerini pek çok açıdan değerlendirmeye alması ve geliştirebilmesi gerekiyor. Günümüzün rekabet ortamında bu, olmazsa olmaz bir durum haline geldi. Yalnızca iyi Google sıralamaları sağlayarak satış yapmak her zaman yeterli olmayabilir. Bu sebeple daha çok kazanmak isteyen herkes internetin ticaret üstündeki gücüyle daha çok ilgileniyor.

eBay SEO optimizasyonunuz, zaman içinde kendinizi bir bayi olarak kurmanın ve kişisel bir müşteri tabanı oluşturmanın en önemli temellerinden biridir. eBay komisyonları nedeniyle kar marjı, bireysel olarak satış yapmaya oranla biraz daha düşüktür. Ancak SEO kampanyaları ile karşılaştırıldığında eBay, daha avantajlı ve doğrudan alıcı ile iletişime geçmeye olanak tanıyan bir platformdur.

eBay SEO İşlemi

Hem bayiler hem de bireysel satıcılar, eBay’de başarılı bir şekilde satış yapma fırsatına sahiptir. Bu nedenle, klasik teklif verme süreciyle çalışmak istemeyen kurumsal işletmeler, eBay SEO işlemi için birkaç özelliğe dikkat etmelidir. Bu bağlamda, aşağıdaki adımlar optimizasyonunuzu sürekli olarak ileriye taşımak için iyi bir temel sağlar:
  • Doğru anahtar kelime hedeflemesi,
  • Uygun görüntü seçimi,
  • Başlık tercihi,
  • Etiketleme,
  • Ek özellikleri keşfetme,
  • Dikkat çekici ürün açıklamaları,
  • Barkod ekleme,
  • Esnek ödeme seçenekleri,
  • Kullanıcı geri bildirimi,
  • eBayPlus yönergeleri.

Bu ve buna benzer tüm faktörler dikkate alınıp doğru biçimde optimize edildiğinde eBay’de hızlı bir şekilde öne çıkmak mümkündür. Daha profesyonel bir görünüm için tüm bu faktörleri detaylı olarak inceleyebiliriz.

Doğru Anahtar Kelime Hedeflemesi


eBay için özel olarak oluşturulmuş arama motorunun adı Cassini’dir. Bu arama motoru, işlev olarak Google’dan pek farklı olmadığı için doğru anahtar kelime hedeflemesi ve kullanımı burada da önemli bir SEO işlemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cassini’de potansiyel müşterilerin hangi arama terimlerini girdiğini önceden araştırmak en iyisidir. Bu araştırma, arama motorunun tekliflerinizi hedef kitleye uygun şekilde iletebilmesi için önemlidir. Cassini için de kullanılabilecek sıralama araçları bulunmaktadır. Bunlardan da faydalanmak daha profesyonel bir görünüm sağlamanıza olanak tanır.

Uygun Görüntü Seçimi

Tüketim sürecinin gittikçe daha çok görselliğe dayandığını ilgili herkes fark edecektir. Bu nedenle eBay gibi bir satış platformunda da doğru görsellerle müşteriyle iletişim kurmak oldukça önemlidir. Tüketicilerin tümü, ürünlerle ilk olarak görselleri aracılığıyla iletişim kurmaktadır. Bu durumda ürünlerle ilişkili olarak müşterilerin ilgisini çekecek görselleri tercih etmek gerekmektedir.

Temel Unsur Olarak Başlık


Okumaktan pek hoşlanmayanların bile es geçemediği metinler vardır. Başlıklardan bahsediyoruz! Gazete okumayı sevmeyen biri bile önünde duran bir gazetenin başlığına dikkat kesilecektir. Ya da internette rasgele gezinen bir kullanıcı olsanız bile ana metinler ve başlıklar ilginizi çekecektir. Bu nedenle başlıkları doğru kullanmak eBay için de oldukça önemlidir.

Etiketleme

Daha önce de belirtildiği gibi, başlık, eBay’deki SEO başarınızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle, arama sonuçlarında konu başlıkları gibi çalışan ürün etiketlemelerini de mümkün olduğunca akılda kalıcı ve gerçeğe dayalı yapmak gerekir. İsteğe bağlı ekleyeceğiniz 55 karakterlik ek altyazı, daha kesin bir açıklama sağlamanıza olanak tanır.

Ek Özellikleri Keşfetme


Ek özel karakterlerin kullanılması, tekliflerinizin daha iyi öne çıkmasına ve eBay üzerinde tanınırlık sağlamanıza olanak tanır. Ancak ürünleriniz için ek bir alt başlık eklemeye karar verirseniz, bunun için ek ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu gibi ek işlemleri de stratejik olarak değerlendirmeye alabilirsiniz. Belki de bazı ürünleriniz, alt başlıklarla desteklenmeye ihtiyaç duyuyordur.

Dikkat Çekici Ürün Açıklamaları


Kişisel ürün sayfanızdaki en önemli iletilerden biri de ürün özellikleri veya açıklamaları kısmıdır. Burada da seçilen anahtar kelime eksik olmamalıdır. Bu, eBay sıralamanızı iyileştirmenize olanak tanır.

Ürün kategorileri, kullanıcılar tarafından yeni ürünler ararken de kullanıldığından ürün açıklamalarında bunları kullanmak eBay SEO’nuz için daha doğru olacaktır. Bu nedenle, öğelerinizin özellikleri için gerekli alanları doldurmanız zorunludur. Bu işlemi yaparken, eBay görünürlüğünüzü nasıl artırabileceğinizi ve iletmek istediğiniz profesyonel izlenimi unutmamalısınız.

Her bir ürün açıklamasında, anahtar kelimenizi hesaba katarak biraz daha yaratıcı olmayı deneyebilirsiniz. Her şeyden önce, gerçeğe uygun ayrıntılar ve bilgiler, Cassini arama motoru için iyi bir sıralama sağlayacaktır.

Premium şablonlarla, hazır HTML/CSS koduna dayalı yeni tasarımlar oluşturulabilmektedir. Önerilen şablonları beğenmediyseniz, bir programlayıcı kullanmanız gerekecektir. Özellikle büyük şirketler ve mağazalar bu adımı düşünmelidir.

Barkod Ekleme

eBay ürün sayfanızın Google Alışveriş’te yer alması tahmin ettiğinizden daha fazla yarar sağlayacaktır. Bu nedenle eBay sayfanızın Google Alışveriş’e olası bir bağlantı verebilmesi için EAN barkodunuzu sisteme girmelisiniz. Bu aynı zamanda eBay’deki öğe özellikleri içinde yer alır ve aktarılabilir öğe verilerinin otomatik olarak oluşturulmasını sağlar.

Esnek Ödeme Seçenekleri


eBay SEO’nuz üzerinde büyük bir etkisi olmasa da müşteriler arasında birden fazla ödeme seçeneği ile popülerlik kazanmanız olasıdır. Bu noktada en yaygın alternatifin banka havalesi ile ödeme olduğunu ekleyebiliriz.

Esnek ödeme seçenekleri ile ilgili çalışmaları, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için uyguladığınız işlemler olarak düşünebilirsiniz. Daha fazla müşteriye ulaşmaktan daha iyi olan şey daha fazla mutlu müşteriye sahip olmaktır.

Kullanıcı Geri Bildirimi


Esnek ödeme seçeneklerinde olduğu gibi diğer bazı faktörlerle de kullanıcıların dikkatini çekmek oldukça önemlidir. İyi bir puana sahip olmak, çeşitli nakliye koşulları sağlamak bunlardan bazılarıdır. Kullanıcılar arasında popüler olan ve müşteri memnuniyetini dikkate alan işletmelerin daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü unutmamak gerekir.

Tüm bunlara ek olarak kullanıcı geri bildirimleri, Cassini için de oldukça önemlidir. Ebay, satıcılarına olan güveni kontrol etmek için Cassini’yi kullanır. Cassini, 30 günlük iade hakkı olan teklifleri daha olumlu değerlendirecektir. Örneğin, satıcı olarak iade masraflarını üstlenirsiniz ve/veya alıcılarınıza ücretsiz kargo teklif edersiniz. Sonrasında, eBay doğrudan arama sonuçlarında satıcıyı ödüllendirecek ve teklifleri daha üst sıralara yerleştirecektir.

eBayPlus Yönergeleri


Amazon Prime ile ücretsiz gönderimi duymuşsunuzdur. eBay da ebayPlus ile benzer bir hizmet sunmaktadır. eBayPlus satıcılarının daha nitelikli hizmet sağladığını tahmin edebilirsiniz. Bu nedenle kullanıcılar tarafından da eBayPlus teklifleri sıralamada her zaman tercih edilmektedir.

Ürünleri ebayPlus’a uygun hale getirmek için eBay’in öngördüğü bazı faktörler dikkate alınırsa daha çok kullanıcıya güvenilir biçimde ulaşmak mümkün olacaktır. eBayPlus yönergeleriyle ürünlerinizi eBayPlus’a uygun hale getirebilirsiniz. Söz konusu yönergeler şunlardır:
  • Maksimum 3 iş gününe kadar teslimat sağlayan ücretsiz ve hızlı kargo servisi sunma.
  • Belirli bir fiyat sınırını geçen satışlar için ücretsiz kargo hizmeti.
  • Takip numarasını eBay’e yükleyerek müşteri memnuniyetini arttırma.
  • Hızlı bir ödeme yöntemi belirleyerek müşterilere daha fazla kolaylık tanıma.
  • Ürün konumu ve iade adresi için anlaşılır ve açık adres belirleme.
  • Sabit fiyat teklifleri sunma.
  • Ticari alıcılar için bile 1 ay veya daha fazla ücretsiz iade imkanı sağlama.

Tüm bunlara ek olarak eBayPlus satıcısı olabilmek için yüksek puanlara ihtiyaç duyduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü eBay en yüksek puana veya ortalamanın üzerinde statüye sahip satıcılara eBayplus’ta yer vermektedir. Bu nedenle eBay’de her zaman müşteri memnuniyetini dikkate alan profesyonel bir satıcı olarak yer alabilmeniz gerekir.

Müşterilerle doğrudan iletişim kurmak, hızlı bir şekilde geri dönüşler sağlamak da müşteri dostu bir işletme olarak öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 05 Şubat 2023, 05:39   #2
Standart

Emeğine sağlık

 
Alt 05 Şubat 2023, 06:03   #3
Standart

Emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:50.