IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By ZaLim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2021, 17:25   #1
Standart CyberPanel Nedir?

Web hosting, kontrol panelleri sayesinde teknik becerilere çok da yoğunlaşmadan basit bir arayüzden sunucuların kolaylıkla yönetilebildiği bir sürece evrilmiş durumda.

Çoğu kontrol paneli benzer özelliklere sahip olsa da uzun süredir piyasada olan en popüler panel çözümleri: cPanel ve Plesk.

CyberPanel Nedir?

Ancak 2019’da cPanel’in fiyatlarını yükseltmesi büyük bir kitleyi uygun fiyatlı alternatifler aramaya itmişti. cPanel’in aslında ilk piyasaya çıktığında hosting şirketleri için tasarlandığı bu nedenle normal kullanıcılar tarafından gerekli olmayan onlarca özellikle şişirilmiş bir kontrol paneli olduğu ve sunucu kaynaklarını fazlaca tükettiği gibi eleştiriler de sürecin tuzu biberi oldu.

Bu süreç DirectAdmin, VestaCP, CyberPanel gibi çok sayıda kontrol panelinin hosting dünyasındaki görünürlüklerini artırdı.

CyberPanel’in tüm diğer cPanel alternatiflerden kolaylıkla sıyrılmasının sebebi sadece ücretsiz olması değil, hızıyla da web sitesi sahiplerini ikna edebilmesi!

CyberPanel Özellikleri ve Kontrol Panelleri


CyberPanel Nedir?
CyberPanel; odağında hız, güvenlik ve güvenilirlik olan ücretsiz bir kontrol paneli.

CyberPanel; Litespeed web sunucusunun açık kaynaklı sürümü olan OpenLitespeed tarafından desteklenen ve her tür web sitesini barındırmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olan yeni nesil bir hosting kontrol paneli.

CyberPanel; otomatik SSL, farklı kullanıcı düzeyleri, Ftp sunucusu, hafif DNS Sunucusu (PowerDNS), PHPMYAdmin, e-posta desteği (Rainloop), FileManager, PHP Yönetimi, güvenlik duvarı, tek tıkla yedekleme ve geri yükleme, DigitalOcean Spaces’a otomatik yedeklemeler gibi herhangi bir sunucuda yüksek düzeyde performans sağlamak için tasarlanmış özellikler ve optimizasyonlarla dolu.

Kurulum Gereksinimleri

Cyberpanel, yaygın olarak kullanılan tüm web barındırma sunucularında kolay kuruluma izin verecek şekilde geliştirilmiş, bu nedenle kurulum gereksinimleri oldukça az. Cyberpanel’in, asgari olarak gerektirdiği sunucu özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
  • İşletim sistemi olarak CentOS 7
  • Python 2.7
  • Minimum 1 GB RAM (en az 2 GB önerilir)
  • 10 GB kullanılabilir sürücü alanı


Kullanım Kolaylığı

CyberPanel Nedir?

Kullanıcıların farklı bir kontrol paneline geçerken bazı sorunlar yaşamaları normaldir, web sitelerinin kontrolüne dair işlemler CyberPanel ile biraz farklı gelebilir, ancak Cyberpanel’in odak noktalarından biri kullanım kolaylığıdır ve bunu kurulumdan web sitesi yönetimine kadar sunduğu tüm deneyimlere yansıtmayı başarmıştır.

CyberPanel’in sade, minimalist arayüzünde gezinmesi kolaydır, Sadece birkaç tıklama ile aradığınızı kolayca bulabilirsiniz.

CyberPanel’in kurulum sihirbazını çalıştırmak içinse sadece tek bir komut yeterli. CyberPanel’in kurumsal olmayan normal sürümü için tek yapmanız gereken, komut satırı üzerinden aşağıdaki komutu çalıştırmak:

Kod

sh <(curl https://cyberpanel.net/install.sh || wget -O - https://cyberpanel.net/install.sh)
Bu komut kurulum sihirbazını indirir ve CyberPanel’i sunucunuza kurmaya başlar. Ardından, birkaç hızlı adımla CyberPanel’e, sunucunun IP adresi veya ana bilgisayar adı aracılığıyla web tarayıcınız üzerinden erişmeniz mümkün olur. CyberPanel’e erişim için varsayılan port numarası 8090.

Özellikle öne çıkan alanlardan biri yedekleme tesisleri. Kontrol panelleri genellikle karmaşık ve kafa karıştırıcı yedekleme yönetimlerine sahiptir, ancak CyberPanel sunucunuzdaki yedeklemeleri yönetmeyi, oluşturmayı ve programlamayı oldukça kolaylaştırıyor.

Hız

CyberPanel, Apache veya Nginx’e göre daha hızlı, daha optimize edilmiş bir alternatif olan yüksek hızlı web sunucusu LiteSpeed’in açık kaynaklı sürümü tarafından desteklenmektedir.

LiteSpeed; yerleşik sunucu düzeyinde önbelleğe alma teknolojisi, otomatik web sitesi optimizasyonu ve etkili güvenlik koruması gibi özelliklerle web sitelerinizi hızlandırmayı amaçlar. LiteSpeed ​​tabanlı web sitelerinde; Apache veya Nginx tabanlı olanlara göre daha hızlı yükleme süreleri söz konusudur.

Alıntı:
CyberPanel, LiteSpeed’i standart olarak içeren tek kontrol panelidir ve bu onu popüler kontrol panellerinden ayıran en önemli özelliktir.
LiteSpeed ​​diğer kontrol panellerinde de yapılandırılabilir, ancak bu yeni kullanıcılar için zaman alıcı ve göz korkutucu olabilir.

LiteSpeed’in sunduğu belki de en önemli özellik LSCache modülüdür. Bu, kullanıcıların LSCache eklentilerini WordPress, Joomla ve Magento gibi içerik yönetim sistemlerinde etkinleştirmesine olanak tanır. Bu eklenti, mümkün olan en iyi hızları sağlamak için web sitelerini otomatik olarak optimize eder.

Güvenlik

Kötü amaçlı siber saldırıların her zamankinden daha yaygın olduğu günümüzde, CyberPanel’in rakiplerine göre geride kalmadığı bir başka özelliği elbette ki güvenlik. Çünkü CyberPanel; Apache veya Nginx’in vadettiğinin üzerinde bir dizi güvenlik özelliğine sahip LiteSpeed’e dayanmakta. LiteSpeed, bilgisayar korsanlarının web sitelerine erişmek için kullandığı birçok PHP ve HTTP güvenlik açığına karşı bağışıklık sağlar.

CyberPanel Nedir?

LiteSpeed’in Web Uygulama Güvenlik Duvarı’nın (WAF) da diğer web sunucularından daha üstün olduğu düşünülmekte; XSS saldırılarını ve SQL enjeksiyonlarını önlemeye yardımcı olacak şekilde geliştirilmiş.

CyberPanel’de LiteSpeed ​​ile bağlantı sınırlaması kolayca sağlanabiliyor. DDoS saldırılarını azaltmaya yardımcı olmak için hem IP düzeyinde kısıtlama hem de eş zamanlı bağlantı sınırlamasını yapılandırmanız mümkün.

Güvenlik duvarı yönetimi, dahili güvenlik duvarı arabirimi ile basitleştirilmiş. Bu, dahili güvenlik duvarı ve iptables güvenlik duvarı sistemleri için gelen ve giden kuralları yapılandırmanıza olanak tanıyor. Modsecurity kuralları da birkaç tıklama ile eklenebiliyor ve bu da sunucunuzu daha fazla korumaya yardımcı olabilir.

SSL Sertifikaları, CyberPanel’e Let’s Encrypt sertifikaları biçiminde tam olarak dahil.

CyberPanel; tek tıklamayla web sitelerinizde, alt alan adlarınızda ve ana bilgisayar adlarınızda ücretsiz SSL sertifikaları etkinleştirmenize olanak tanır.

Ayrıca 24 Ağustos 2020’de CyberPanel önemli değişiklikler içeren bir güvenlik sürümü yayınladı.

Yakın zamanda DigitalOcean ekibinin, bir güvenlik açığı hakkındaki bilgilendirmesinin üzerine CyberPanel daha güvenli ve kilitli bir sürümü üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ekip bu yeni sürüme (1.8.2); bir dizi güvenlik özelliğinin eklendiğini ve bazı hata düzeltmelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Diğer Özellikler

GIT dağıtımları, CyberPanel’in öne çıkan bir başka özelliği. Kontrol paneli, GIT depolarını GitHub ve GitLab’dan web sitelerinize eklemenize ve kodu doğrudan depolarınızdan GIT web kancaları aracılığıyla dağıtmanıza olanak tanır.

CyberPanel, Ağustos 2020’de; 2.0.2 sürümünde yedeklemeleri Google Drive’a kaydetme seçeneğini eklediğini duyurdu. Böylece 5 dakikadan daha kısa bir sürede Google sürücüsüne doğrudan yedekleme yapabilirsiniz. Yedeklemeler için istediğiniz kadar Google Drive hesabını farklı veya aynı site kümesiyle yapılandırmanız da mümkün.

Alıntı:
turhost
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 10 Temmuz 2021, 17:28   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize saglik

________________

CyberPanel Nedir?
 
Alt 11 Temmuz 2021, 09:57   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 12 Temmuz 2021, 00:00   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

söylendiği kadar hızlıysa denenmeye değer o zaman, paylaşım için teşekkürler.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:02.