IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2023, 19:42   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hangi Burç Hangi Sebzeyi/Meyveyi Mutlaka Yemeli?

Koç’un İlacı: Lahana
Konu ne olursa olsun sen hep en iyisi olmalısın! Bir işi ilk önce sen bitirmek, hızın ve gücünle tanınmak istiyorsun. Lahana, vitamin açısından bünyene en faydalı, gelişimine en çok yardımcı olacak sebze diyebiliriz! B, E ve C vitamini deposu olan lahana, vücut direncini artırma ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip. Ayrıca demir, kalsiyum ve magnezyum vitaminleri içermesi sayesinde sana bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji verecek!

Boğa’nın İlacı: Havuç

Yapı itibariyle bol bol vitamin takviyesi alması gereken Boğa, A vitamini açısından oldukça zengin olan havucu sık sık tüketmeli. Burcunun özelliklerinden dolayı cilt problemleri yaşama olasılığın çok yüksek ve bu durumu doğal yöntemlerle kolaylıkla çözebilirsin. Havucun, cilt, saç ve tırnak sağlığı için faydalı bir sebze olduğunu biliyor muydun? Ayrıca keskin görüşünü korumak istiyorsan göz sağlığı için oldukça yararlı olan havucu dolabından eksik etmemelisin!

İkizler’in İlacı: Hindistan Cevizi
Sosyal ortamların en çok aranılan insanlarından biri olan İkizler, ayaküstü atıştırmalıklara ve abur cuburlara bayılır! Sana bol enerji sağlayacak, bağışıklığını güçlü tutacak bir besin arıyorsan, buldun! Hindistan cevizi, karbonhidratlar açısından zengin ve tam bir lif deposu! Oradan oraya koştururken atıştırdığın sağlıksız gıdalar yüzünden oluşabilecek kolesterol düzeyini dengede tutacak, yaşlanmanı yavaşlatacak! Mucize gibi değil mi?

Yengeç’in İlacı: Mango
Çoğu zaman mide ve hazımsızlık sorunu yaşıyorsun değil mi? İşte şimdi sana ilaçların en doğalını söyleyeceğiz: Mango! Bu meyvenin içerisinde işe yarayan sindirim enzimleri bulunuyor ve bu sayede yiyeceklerin emilimini kolaylaştırıyor, boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda ruh sağlığına da iyi gelen mango, aşırı hassas yapına da iyi gelecek. Yani bir taşla, bir, iki, üç kuş 🙂

Aslan’ın İlacı: Çilek
Sinemalardan tiyatrolara, partilere koşturup duruyorsun ama hiç düşünüyor musun bu tempoyu vücudun ne kadar kaldıracak? Ruhun her zaman enerjini koruyabilir ama böyle giderse yıllar içinde vücudunu yorgun düşüreceksin. Bol bol çilek tüketerek sağlığına büyük bir iyilik yapabilirsin! İçerdiği K vitamini ve magnezyum, kemik sağlığı için hayati önem taşıyor. Ayrıca içerisindeki birçok madde ve bileşen kalp sağlığına da faydalı. Özellikle kalp damar fonksiyonlarına yardımcı oluyor ve kanın pıhtılaşma eğilimini azaltıyor!

Başak’ın İlacı: Renkli Biberler

Burcun, bağırsakları ve sinir sistemini yönettiği için beslenmene dikkat etmelisin. Sağlık konusunda ne kadar titiz olduğunu biliyoruz ama yine de dikkati elden bırakmamalı, dengeli beslenmeye çalışmalısın. Mide rahatsızlıklarına yakalanmayı hiç istemezsin değil mi? Renkli biberler mideyi kuvvetlendirme, tembelliği giderme ve mide zarını koruyup ülseri önlemeye yardımcı oluyor! Ayrıca sindirimi kolaylaştırması sayesinde konforlu bir yaşam sunuyor.

Terazi’nin İlacı: Portakal
Dışarıdan sürekli olarak sağlıklı görünsen de aslında çok kolay rahatsızlanıyorsun. Ufacık bir üşümede soğuk algınlığın başlıyor, kış geldiği anda grip oluyorsun. Sağlıklı görünmenin sebebine gelince; sonuçta Terazi burcusun, güzellik her şeyin önünde değil mi? Ne kadar hasta olsan da makyajın ve gülümsemen ile daima harika görünüyorsun! Ama sen yine de hastalandığın zaman bol bol portakal tüketerek direncini yükseltebilir, metabolizmanı güçlendirebilirsin!

Akrep’in İlacı: Ejder Meyvesi (Pitaya)
Sindirim sistemi bozukluğu, mide yanması ve baş dönmesi en büyük şikayetlerinden! Ejder meyvesinde ciddi oranda lif bulunuyor ve bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Kurutulmuş versiyonunda her 100 gramında 10 gram lif bulunduğu için yüksek lif oranlı gıdalar arasında yer alıyor. Hatta lif haricinde içeriğinde bulunan oligosakkaritler bu meyveye prebiyotik özellik de katıyor. Ayrıca rahim ve yumurtalık sorunlarında da etkili olduğunu unutma!

Yay’ın İlacı: Avokado
Yaşlanma sürecini yavaşlatmalı, daha seneler boyu o ülke senin bu ülke benim gezmelisin değil mi? O halde bol bol avokado tüketmen gerekiyor! Vücuttaki toksik maddeleri etkisiz hale getiren avokado, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok ediyor. Böylelikle yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynuyor. Bir de yemeğe olan düşkünlüğün yüzünden, hassas bölgelerin olan kalça ve baldırlarında yağlanma başlayabilir. Bu noktada da aynı şekilde avokadoya başvurabilir, uzun süre tok tutması sayesinde daha az kalori almayı başarabilirsin.

Oğlak’ın İlacı: Ispanak
Sabırlı ve dirençli bir yapın olduğu için hastalıklarının çoğu uzun bir müddet sonra ortaya çıkıyor. Doktor ve ilaçlarla aran pek iyi değil, sen kendi kendinin doktoru olduğuna inanıyorsun ve bu yüzden sağlığına elinden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorsun. Genel olarak kemik yapın bir hassas ve zayıf, o yüzden onları kuvvetlendirmen gerek! A, C, E, B grubu vitaminlerinin yanı sıra fosfor, magnezyum ve iyot mineralleri ve demir yönünden çok zengin olan ıspanak, vücudun direnç kazanmasını sağlıyor ve ayrıca kemikleri güçlendiriyor.

Kova’nın İlacı: Yaban Mersini
Entelektüel yapın ve problem çözme yeteneklerin ile hem sosyal hem de iş hayatında birçok kişiyi kendine hayran bırakıyorsun. Hafızayı güçlendiren, beynin daha sağlıklı çalışmasına destek veren yaban mersini, yüksek miktarda antioksidan içeriyor, ayrıca sinir ve stresle de baş etmeyi kolaylaştırıyor! Tabii buna bağlı olarak uykusuzluğa da çözüm oluyor. Yani bundan sonra başarılarına başarı katabilecek, kendinden çok daha fazla bahsettirebileceksin!

Balık’ın İlacı: Limon

Kış ayları senin için tam bir çile demek! Sürekli olarak hastalığa yakalanıyor, yatağa düşüyorsun. Ne kadar kalın giyinsen de tüm kış elinde mendil ile dolaşıyorsun ve burnun neredeyse yara oluyor! O halde tüm yemeklerde bol bol limon tüketmelisin. Doğal C vitamini deposu olan limon, vücuda ferahlık veriyor ve mikropları öldürüyor. Gribal enfeksiyonlarda en önemli destek olmasının yan sıra idrar söktürücü etkisiyle vücudu zehirlerin tesirinden kurtarıyor!

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:48.