IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2023, 00:26   #1
Standart Atsu için 1 hafta yas tutulacak!



Hatayspor'un yıldız oyuncusu Christian Atsu için 1 hafta yas tutulacak!



Hatay'da yaşanan yıkıcı deprem sonrası enkaz altında kalan ve cansız bedenine ulaşılan Hatayspor'un oyuncusu Christian Atsu için ülkesi Gana'da büyük üzüntü yaşanırken, Atsu için 1 hafta boyunca yas tutulacağı öğrenildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da bulunan Rönesans Rezidans'taki evinin enkazında kalarak yaşamını yitiren Hataysporlu Christian Atsu'nun ölümü tüm Afrika'da geniş yankı uyandırdı. 18 Şubat'ta enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Ganalı futbolcunun cenazesi, önce Hatay'dan Adana'ya, oradan uçakla İstanbul'a getirildi. Cenaze, İstanbul'un ardından da Türk Hava Yolları'na ait uçakla, Gana'nın Başkent'i Akra'ya ulaştı.

Akra'daki Kotoka Uluslararası Havalimanı'nda Atsu'nun tabutu, Gana bayrağına sarılı şekilde askerler tarafından taşındı. Havalimanı’ndan Devlet Başkanı Yardımcısı Mahamudu Bawumia'nın yanı sıra bakanlar, Atsu'nun ailesi ve vatandaşlar hazır bulundu.

APPIAH'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Ada Foah'taki aile evi ise son iki gündür baş sağlığı ziyaretlerinin adresi olmuş durumda. 31 yaşında ölen futbolcunun sevenleri, arkadaşları ve yetkililer aileyi ziyaret ederek taziyeleri iletiyorlar. Ganalı eski milli futbolculardan Stephen Appiah, Asamoah Gyan, Sulley Muntari, Agyeman Badu ve Haminu Dramani gibi isimler ziyarete gelen isimler arasında yer aldı.

TAZİYE DEFTERİ OLUŞTURULDU
Gana Futbol Federasyonu ve Gana Spor Bakanlığı'ndan yetkililer de Atsu ailesinin evine ziyarette bulundu. Christian Atsu'nun vefatı nedeniyle tutulan yas çerçevesinde bir taziye defteri de oluşturuldu. Asamoah Gyan ve Stephen Appiah gibi isimler de bu deftere duygularını yazdılar.

1 HAFTALIK YAS TUTULACAK

Henüz toprağa gömülmeyen Atsu için ailesi taziye ziyaretlerine 1 haftalık yas tutma süresi belirledi. Ganalı futbolcu için henüz cenaze tarihi belirlenmedi.

DEVLET BAŞKANI HEYET GÖNDERDİ
Öte yandan Liberya Devlet Başkanı George Oppon Weah, merhum Christian Atsu'nun ailesiyle birlikte yas tutmak için kendi adına bir heyet gönderdi.
George Oppon Weah Atsu'nun ailesine 10.000 dolar bağışta bulundu.
________________

Kulun Adaleti Sasar Ama ALLAH´in Adaleti Sasmaz..
 
Alt 23 Şubat 2023, 00:31   #2
Standart

Allah rahmet eylesin

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:11.