IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2023, 18:25   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Windows 11 Yedekleme Özelliğine Kavuşuyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Microsoft, dün yayınladığı Windows 11 Insider Preview Build 23466 güncellemesiyle birlikte bazı yenilikler ve iyileştirmeler sundu. Bunlardan en dikkat çekenler arasında şüphesiz yeni Windows Yedekleme uygulaması var.

Şirket, geçtiğimiz yıl duyurduğu uygulama geri yükleme özelliğini temel alarak, yeni bir bilgisayara geçişi daha kolay hale getirmek için artık tam yedekleme ve geri yükleme özelliği sunuyor. Bu değişikliğin amacı, kullanıcıların kendilerine tanıdık gelen bir masaüstüne zahmetsiz bir şekilde geçiş yapmalarını ve yeni bilgisayarlarını dakikalar içinde kullanmaya başlamalarını sağlamak.

Söz konusu yedekleme ve geri yükleme işlemi, Microsoft’un yeni yerleşik Windows Yedekleme uygulamasıyla yapılıyor. Bu uygulama, herhangi bir yükleme gerektirmeden Windows’a dahil olarak çalışıyor.

Yedeğini geri yükleyen kullanıcılar, bütün uygulamalarını masaüstü ve görev çubuğundaki konumlarına kadar aynı şekilde bulacak. Ayrıca uygulama, bilgisayarınızdaki mevcut bütün ayarları da koruyarak, yeniden yükleme sonrası ayar yapma zahmetini de ortadan kaldırıyor. Ancak Windows 11‘in yeni güncellemeleriyle değişebilen ayarların geri yükleme sonrası uygulanmayabileceğini de belirtelim.

Veriler nereye yedekleniyor?
Windows Yedekle uygulaması, hiçbir depolama alanı gereksinimi duymadan, bilgisayarınızda giriş yaptığınız Microsoft hesabınıza bağlı OneDrive alanınıza kaydediliyor. Bu sayede verileriniz güvenle tutulmuş oluyor.

Windows 11 nasıl yedeklenir?
Windows 11 bilgisayarınızı Windows Yedekleme uygulaması aracılığıyla yedeklemek için öncelikle güncel bir Windows 11 sürümüne ihtiyacınız var. Söz konusu özellik şimdilik Windows 11 Insider Preview Build 23466 sürümünde mevcut ve bu sürümü kullanmak için Dev Channel’a geçiş yapmanız gerekiyor. Ancak özelliğin yakın zamanda stabil sürüme de geleceğini belirtelim.

Yedekleme işlemi için Windows Yedekleme uygulamasını açın. Arama çubuğuna “Windows Yedekleme” yazarak uygulamaya erişebilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Daha sonra yedeklenmesini istediğiniz verilerinizi seçerek, aşağıda yer alan Yedekle butonuna tıklayın. Butona tıkladıktan sonra bilgisayarınız otomatik olarak Microsoft hesabınıza bağlı OneDrive alanınıza verilerinizi yedeklemeye başlayacak.


kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:35.