IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By dae


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2023, 16:01   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye'deki Her 10 Kişiden Dördü, Teknolojik Cihazlarına İsim Veriyor (%73'ümüz de Küfür Ediyor...)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaspersky'ın yeni araştırması, Türkiye'deki cihaz kullanıcılarının büyük bir bölümünün cihazlarına isim verdiğini ortaya koydu. Araştırmada bazı ilginç veriler de yer aldı.
Kaspersky tarafından gerçekleştirilen “Dijital Batıl İnançlar” araştırması, kullanıcıların teknolojilere ve cihazlara karşı tutumunu ortaya koydu. Araştırmanın ortaya koyduğu en ilginç sonuç, Türkiye’yi de kapsıyordu.

Kullanıcıların ankete verdikleri cevaplarla gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’de elektronik cihaz kullanıcılarının %39’unun cihazlarına isim verdiğini gösterdi. En çok isim verilen cihazlar ise akıllı telefonlar oldu.

Türkiye’de katılımcıların %84’ü akıllı telefonları, %44’ü televizyonları, %40’ı dizüstü bilgisayarları, %15’i elektrikli su ısıtıcıları ve kahve makineleri, %16’sı akıllı hoparlörleri ve %21’i robot süpürgesiyle konuştuğunu paylaştı. Bu konuşmanın neden yapıldığı da gösterildi.

Kullanıcıların çoğu, elektronik ev aletleriyle özellikle cihazın çalışmaması durumunda konuşabilecekleri veya tekrar çalışmaya başlamaya ikna edebilecekleri canlı varlıklarmış gibi gördüğünü ifade etti. Ankete katılanların %73’ü sesli komutlar dışında cihazdan çalışmasını istediğini veya donduğu durumda cihaza küfrettiğini belirtti.

İnsanların elektronik aletlerine arkadaşları veya evcil hayvanlarıymış gibi davrandığını vurgulayan araştırma, Türkiye’de kullanıcıların %43’ünün hasar gören, düşen veya kırılan cihazlarına karşı empati duyduğunu da gösterdi. Bu davranışlar hakkında Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar da bir açıklama paylaştı:

“İnsanlar, dijital cihazlarına daha fazla bağlandıkça elektronik aletlerine arkadaşları veya evcil hayvanlarıymış gibi davranma eğilimindedirler. Bu nedenle cihazlarına karşı güven ve empati duygusu geliştiriyorlar. Bununla birlikte tıpkı tüm kişilerarası ilişkilerimizde olması gerektiği gibi burada bir denge kurmak ve bazı nesnellikleri ve sınırları korumak önem taşıyor.

Aksi takdirde bu güveni kendi amaçları için kullanabilecek siber suçlularla karşılaşma riskleri her zaman bulunuyor. Dijital cihazlara ve robotik sistemlere duyulan aşırı güven, kullanıcıları kişisel bilgilerini paylaşmaya, şüpheciliklerini ve temkinliliklerini azaltmaya ve sonuç olarak siber suçluların kurbanı olmalarına neden olabiliyor.”


kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 24 Nisan 2023, 16:05   #2
Moderatör
WeeRCoLT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bizde adettendir ailenin yeni üyesine bir isim vermek (benim robot süpürgenin adı da katya )

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:54.