IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2022, 12:46   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart AMD ve Intel Resmen Açıkladı: Rusya ve Belarus’a CPU Satışı Durdu

Kısa bir süre önce AMD ve Intel’in Ukrayna operasyonu nedeniyle Rusya’ya yapılan endüstriyel işlemci sevkiyatlarını durduracağı iddia edilmişti. İki teknoloji devi şimdi Rusya ve Belarus’a olan CPU gönderilerini kestiğini resmen duyurdu.

Rusya’da yeni bir işlemci satın almak isteyen müşteriler artık yurtdışına seyahat etmek zorunda kalacak. Intel ve AMD, ilgili ülkelerdeki hükümetler tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya ve Belarus yapılan tüm sevkiyatları askıya alacağını onayladı. Bu da her iki ülkenin de artık hem tüketici hem de veri merkezi (süper bilgisayar, askeri, ağ) sektörleri için en son teknolojilerden mahrum kalacağı anlamına geliyor.

Intel Açıklaması
Intel, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınarken çalışan bağışları ve eşleştirme kampanyası yoluyla yardım çalışmaları için 1,2 milyon dolar topladığını doğruladı.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınıyoruz ve hem Rusya hem de Belarus’daki müşterilere yapılan tüm sevkiyatları askıya aldık. Düşüncelerimiz, Ukrayna halkı ve çevre ülkeler de dahil olmak üzere bu savaştan etkilenen herkes ve bölgedeki ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte dünyanın her yerindeki herkesle birlikte.”

AMD Açıklaması
“ABD ve diğer ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara dayanarak, AMD şu anda ürünlerimizin Rusya ve Belarus’a satışını ve dağıtımını askıya alıyor. Rusya ve Belarus’a sevk ettiğimiz işlemciler ve AMD tarafından desteklenen ürünler (PC’ler vb.) dahil.”

Tom’s Hardware, Rus hükümetinin küresel sevkiyatların yalnızca %0,1’ini oluşturduğu için yasağın küresel satışlar üzerinde bir etkisi olmaması gerektiğini belirtiyor. Ancak dünyanın en büyük yarı iletken şirketi olan TSMC’nin yaptırımlara uyduğu bildirildiği için, sevkiyat yasağı diğer ürünlere de yayılacak. Sonuç olarak TSMC yapımı Baikal çipler bile Rusya’ya gönderilmeyebilir.

AMD ve Intel Resmen Açıkladı: Rusya ve Belarus’a CPU Satışı Durdu

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
________________

 
Alt 02 Mayıs 2022, 19:26   #2
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylaşım için teşekkürler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:41.