IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2022, 15:37   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Nvidia, Siber Saldırı Altında Olduğunu Duyurdu

ABD menşeili grafik kartı üreticisi devi Nvidia, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile siber saldırı altında olabileceğini açıkladı. Olayın Rusya-Ukrayna krizi ile alakası olma ihtimalinden şüpheleniliyor.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün hacker grubu Anonymus, Rusya’ya karşı bir siber saldırı başlattığını alenen duyurmuştu. Ardından Nvidia, dün akşam saatlerinde yaptığı duyuru ile şirketin sunucularında yaşanan bir sıkıntıyı incelediğini açıkladı. Şu an için bu olayın Anonymus-Rusya ile bir alakasının olup olmadığı bilinmiyor.
Nvidia tarafından yapılan açıklamalarda, dev şirketin iki gündür siber saldırı altında olduğu ve şirketin sistemlerinin, 'yıkıc'ı olarak nitelendirilen saldırı sebebiyle 'tamamen tehlike altında' olduğu ifade edildi. Ayrıca, yaşanan bu olayın dikkatli bir şekilde incelendiği de ABD merkezli şirket tarafından yapılan açıklamalar arasında yer aldı.
Siber saldırının Rusya-Ukrayna krizi ile alakalı olabileceği düşünülüyor

Nvidia, Siber Saldırı Altında Olduğunu Duyurdu
Nvidia sözcüsü Hector Marinez de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu kazayı araştırıyoruz. İş ve reklam aktivitelerimizde herhangi bir aksama yaşanmadı. Şu anda yaşanan olayın kaynağını ve sebebini hâlâ araştırıyoruz ve henüz paylaşabilecek başka bir bilgimiz yok.”
Şu ana kadar paylaşılan bilgiler ışığında Nvidia'nın hiçbir verisi çalınmadı veya silinmedi. Yaşanan ‘kazanın’ Rusya-Ukrayna olayları ile bir alakası olup olmadığı da henüz bilinmiyor. Eğer Nvidia gibi ABD merkezli bir şirket hedef alınsaydı, bu ABD'den misillemeye yol açabilirdi. ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı konuşmada, “Rusya, kritik altyapımız olan şirketlerimize karşı siber saldırılar düzenlerse, yanıt vermeye hazırız” demişti.

Nvidia’nın ayrıca gizemli bir şekilde çarşamba akşamı geç saatlerde basına açıklama yapmadan perşembe günü gelecek olan küçük bir duyurunun geri çekilmesini istediği belirtildi. Bu durumda sistemlerde yaşanan ihlallerden kaynaklanabileceği aktarıldı.

Kaynak ;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 02 Mayıs 2022, 19:26   #2
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylaşım için teşekkürler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:16.