IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By Absent


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2020, 11:29   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart CNC Oyma Tabela Nedir?

Teknoloji, insanoglu var oldugu gunden beri hiz kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Buna bagli olarak da birbirini tamamlar nitelikte yeni cihazlar insanlar yasamlarina giriyor. Eskiden elle, akabinde mekanik olarak yapilan bircok sey bugun elektrik elektronik bilgisayar kontrollu sistemler ile kisa bir zaman diliminde kolayca yapilabiliyor.
Bu alanda en onemli orneklerden bir tanesi CNC. Dunyanin her yerinde bircok imalathanede CNC tezgahi kullaniliyor. Bu cihazlar uzerine girilen program ile her bir objenin cikarilmasina olanak veren makineler ve cok farkli seyler seri ve hatasiz olarak uretiliyor. Onlardan bir tanesi de Cnc oyma tabela
Bilmeyenler acisindan CNC oyma tabela nedir sorusunun yanitini vermek gerekir ise en yalin ifade edis bicimi ile CNC cihazlarinda harflerin basilmasi ile ortaya cikan tabelalardir. Bu tabelalar ilgili isyerlerinin ust kisminda yer alirlar. IsIkli ya da isIksiz olan turleri vardir. Tamamen kabartmali olan sistemlerdir.
Cok farkli malzemelerden yapilabilen CNC oyma tabelalarin sIklikla yapildigi malzemeler PVC, ahsap, pleksi, compozit, decada gibi malzemelerdir. Burada malzeme secimi tamamen kullanim yerine ve musterinin istegine bagli olarak degisir.
Farkli buyukluklerde farkli yazi tiplerinde tamami buyuk harf, tamami kucuk harf gibi farkli turlerde olabilirler. Genellikle firmanin yazi karakteri ile ayni olan yazi karakterleridir.

Firma Seciminde Bilinmesi Gerekenler
Kisi ve/veya kurumlar cnc oyma tabela icin firma secimi yaparken mutlaka bu alanda daha once benzer deneyimleri olan firmalar ile calismalidir. Secilen reklam firmasi sizi sizin beklentileriniz dogrultusunda tamamen etik kurallara uygun olarak dogru bir bicimde yonlendirmelidir.
Sonucta her ne kadar CNC uzerinden uretilecek bir tabela da olsa mutlaka dogru olculerde dogru bir bicimde firmanin kurumsal imajina uygun bir bicimde yapilmasi gereken tabelalardir. Burada secilen malzemenin kalinligi, kullanilacak alanda dayanimi gibi parametreler son derece onemlidir. Harf oymalarin uzerine yerlestirilecegi zemin de son derece onemlidir.
Tamamen bu alanda kurumsal olarak hizmet veren, alaninda bu isi uzun yillardir yapan deneyim sahibi, egitim almis, ilgili belgelere sahip firmalar ile calisilmali ve isin para kismi en son dusunulmelidir.
 
Alt 18 Şubat 2020, 12:25   #2
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] detaylı açıkla pampa.. Senin meslek.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 18 Şubat 2020, 15:01   #3
ꪖꪗꪉꫀ ꪮ᭢ꫀ ᦔꪖꪗ
Sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Absent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] detaylı açıkla pampa.. Senin meslek.
Ufak şey bu açıklamaya gerek yok. 5 eksen bizdekiler araba kalıbı ile tabelayı bir tutmak ; azimle s.. betonu yarmaya benzer :d

________________

ครࠋค รเгค๔คภ ơࠋ๓ค๓เ ๒єкࠋє๓є!
ςยภкย ๒єภ ‘๒єภ’ ơࠋค๒เࠋ๓єк เςเภ ςơк ๒є๔єࠋ ๏๔є๔เ๓.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18.