IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By L_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2021, 23:46   #1
Standart Flash Player'dan veda

İnternet tarihinin köşe taşlarından olan tarayıcı eklentisi Adobe Flash Player'ın kullanımına son verildiği açıklandı. Flash Player, 12 Ocak itibarıyla da artık video oynatmayacak.

Flash Player'dan veda

İnternet üzerinde animasyonların, reklamların, videoların görüntülemesini sağlayan tarayıcı eklentisi Adobe Flash Player'ın kullanımına son verildiği açıklandı.

1996 yılında tarayıcılarda videoların oynatılması ile online oyunların oynanmasını sağlamak amacıyla hizmete sunulan ve internet tarihinin köşe taşlarından olan Flash, yıllar içerisinde güvenlik sorunları ile boğuştu ve akıllı telefon çağına geçemedi, gelişmeleri yakalayamadı.

Eklentinin geliştiricisi Adobe şirketi, Flash için daha fazla güvenlik güncellemesi sunmayacağını açıkladı ve kullanıcılara uygulamayı silme çağrısı yaptı:

"Adobe Flash Player'i kullandığınız için teşekkür ederiz. 31 Aralık itibariyle Flash Player'e destek vermeyi kestik. Sisteminizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için, Flash Player içeriğini acilen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz."

Flash Player, 12 Ocak itibarıyla da artık video oynatmayacak.

NEDEN BU KADAR POPÜLER OLDU?

Flash'ın yayımladığı yıllarda internet hızı bugünküne kıyasla çok daha düşüktü.

Ama buna karşın Flash, kullanıcılarına içeriği daha yüksek hızda indirebilme imkânı sundu.

Animatör David Firth, verdiği demeçte, "Flash ile birden fazla karakter, arka plan görüntüsü, ses ve 2 megabayttan (MB) daha az müzik içeren, tarayıcıdan görüntülenebilen üç dakikalık bir animasyon yapabilirdiniz" diye konuştu.

Firth imzalı "Salad Fingers" (Salata Parmakları) isimli gerçeküstü animasyon internet dünyasında büyük bir başarı elde etti.

Firth, Salad Fingers işini, "Eksik olduğunu hissettiğim görmek istediğim şeyleri, karanlık ve gerçeküstü komediyi yaptım" sözleriyle açıkladı.

Firth tarafından "Flash'ın YouTube'u" olarak tanımlanan Newgrounds gibi siteler, çizgi filmlere ve etkileşimli oyunlara yönelik artan talebi karşılaması sebebiyle popülarite kazandı.

Newsgrounds için "Herkesin içerik yayımlamasına izin veren ve gerçek zamanlı olarak sunulduğunu gördüğüm ilk web sitesiydi" ifadelerini kullanan Firth, söz konusu içeriğin kullanıcılar tarafından beğenilmemesi durumunda yayından kaldırıldığını dile getirdi ve ekledi:

"Bu yüzden içeriğinizi gönderirken bunu hesaba katardınız."

ESKİ ANİMASYONLARA NE OLACAK?

Flash Player'ın 12 Ocak'tan itibaren içerikleri görüntülemesi sebebiyle yıllardır yayında olan animasyonların akıbeti ile ilgili de bazı endişeler var.

Oyun şirketi Zynga, yılbaşı gecesi FarmVille video oyununun orijinal versiyonunu Flash'ın aldığı karar sebebiyle 11 yıl sonra sonlandırdı.

'Ruffle' olarak bilinen açık, işbirliğine dayalı bir proje, Flash içeriğini bir eklenti gerektirmeden bir web tarayıcısında oynatabilen bir yazılım geliştirmek için çalışıyor.

İnternet arşivinde şu anda 2 binden fazla bu türden öğe yer alıyor.

David Firth, içeriklerini YouTube'dan "Flash katili" benzetmesini yaparak yayımladı. Bu içeriklerin arasında Salad Fingers bölümlerin de yer alıyor.

YouTube'un zaman içerisinde daha yüksek kaliteli videoları sunmasıyla işlerin Flash formatında yayımlaması için herhangi bir neden de kalmadığını ifade eden Firth, buna karşın interaktif web siteleri ve oyunların hala kullanılmasının de formatı korumak için başka bir neden olduğunu savundu.

Flash'ta geliştiriciler tarafından kullanılan özelliklerin pek çoğu şu anda Adobe'un bir başka ürünü Adobe Animate'te de mevcut.

Adobe, yaptığı son açıklamada yıllar içerisinde Flash Player kullanan kullanıcılara teşekkür etti ve üretimlerde yaratıcılara sunulan katkıdan dolayı gururlu olduklarını kaydetti.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 02 Ocak 2021, 23:47   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hoşçakal Noel dayı :(. ( Liseliler bilmez )

________________

Sayonaraaa..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:14.