IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2023, 15:56   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ryzen 7000 Çiplerin Güç Tüketimi Boşta 100W’ın Üzerine Sıçrayabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kırmızı takım son günlerde Ryzen 7000 ve Ryzen 7000X3D işlemcilerde yaşanan yanma sorunlarıyla boğuşuyor. AMD, son açıklamasında problemin bellek overclock ile ilgili olduğunu söylemişti. Çeşitli yayınlar ise sorunun derinlerine inmek üzere araştırmalar yapmaya başladı.

Igor’s Lab ve Hardware Busters tarafından bu hafta yapılan araştırmalara göre, Ryzen 7000 serisi çipler boşta çalışırken kısa aralıklarla beklenmedik seviyelerde güç tüketiyor. Güç tüketimindeki keskin artışların son günlerde yaşanan yanma sorunlarıyla ilişkili olup olmadığı ise bilinmiyor.

Aris, geçmişte etkilenen işlemcilerin çoğunu test ettiğini, ancak tükenmişlik veya güç tüketimi artışlarıyla ilgili önemli bir sorunla karşılaşmadığını söylüyor. Powenetics v2 kartını kullanarak yaptığı yeni testlerde ise yeni bulgular var:

“İncelemeler sırasında pek dikkat etmediğim bazı ilginç gerçekler var çünkü ben sadece ortalama değerlere bakıyorum, boştaki en yüksek değerlere değil. 7950X3D’de boşta 130W gibi yüksek bir artış var, üstelik en yüksek CPU yükü sadece %3.53 seviyesindeyken.

Curve Optimizer etkin halde ve -15 ayarında bile boşta güç artışı 125W’a yakın. Yani burada sıra dışı bir şeyler oluyor. 7800X3D’de boşta çalışma sırasındaki artış düşük kalıyor, ancak 7900X için durum böyle değil. Boşta çalışma sırasındaki en yüksek CPU yükü %5,12 iken 109 W’lık bir boşta çalışma gücü artışına sahip.”

Ek bir not olarak, sektör kaynakları Ryzen 7000 serisinin garantiye gitme oranlarının Ryzen 5000 serisinden daha düşük olduğunu söylüyor. Yani standart kullanıcıların pek fazla sorun yaşamadığı belirtiliyor. Bu nedenle yeni nesil AMD CPU alırken çok fazla endişe etmeye gerek yok gibi.



kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:18.