IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2022, 18:24   #1
TalkIRC.net
CeRoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni Ucuz Yazılım İşçiliği Ülkesi Türkiye mi Olacak?

Ülkemizin geliştiricilerini ve mühendislerini elimizden geldiğince övüyor ve öne çıkartıyoruz. Doğrusu bunu yaparken oldukça haklı sebeplere de sahibiz. Yani taraflı gibi görülmeyelim, Türkiye’nin yazılım noktasındaki başarıları göz doldurur cinsten. Peki, bu noktada ivme gerçekten sorunsuz mu?

Yazılımda başarılı olmamız, iyi hocalar yetiştirmemizin hem sonucu, hem de nedeni. İyi hocalar yetiştirdikçe, eğitimimize kalite ve vizyon kazandırdıkça elde ettiğimiz önemli bir netice daha bulunuyor. Oldukça iyi yetiştirilmiş mezunlar. Bu başarılı okullu yazılımcıları çoğu sektörde görebiliyoruz ve dahası yurtdışında attıkları önemli adımları da unutmamak lazım. Bugün global ölçüde etkilere sahip olan Google, Microsoft gibi şirketlerin kadrolarında ülkemizden yetişmiş isimleri görebiliyoruz.

Cevap arayışına başladığımız alt başlığa geçmeden önce bir gruptan daha bahsedelim. Kodlarla aranızın iyi olmasının tek yolu üniversite diploması değil elbette. Alaylı yazılımcılarımız da bu noktada üniversite eğitimi alan yazılımcılarla benzer kalitede işler ortaya koyabiliyorlar ve hatta çoğunlukla sektör açısından daha tecrübeli olabiliyorlar. Dolayısıyla işlerinde oldukça kalifiye olduklarını söyleyelim. Hatta maalesef ülkemizin önemli üniversitelerinden birisinden eğitim almadıysa ve hevesli değilse bir okullu yazılımcının, alaylı yazılımcının eline su dökmesi neredeyse imkânsız.

Her Şey Güllük Gülistanlık Değil
Ülkemiz ileri teknoloji geliri maalesef ki çok yüksek bir devlet değil. Başarılı mühendislerimizin, vizyoner girişimcilerimizin de atılımıyla pek çok alanda ilerleme sağlıyoruz ancak konu çoğu zaman bunlarla sınırlı olmuyor. Ülkenin gelir kaynakları ağırlıklı olarak farklı kategorilerde olduğu için yazılım mesleğinde kendini geliştiren insanlar ‘işsizlik’ gibi önemli bir sorunla karşılaşabiliyorlar.

Doğrusu onların bir avantajı var ki yazımızın konusu da aslında bu. Yazılım öğrenmek için dil önemli bir gereç, çoğu yazılımcı da temel iletişim seviyesinin üzerinde İngilizce biliyor elbette. Bu nedenle de işsizlikle karşılaştıklarında dünyanın herhangi bir yerinde yazılımla ilgili hizmet arayan birisine hizmet sunabiliyorlar. Bu gerçekten önemli bir avantaj ancak çok kullanıldığında başlıkta ele aldığımız sonuçla bizi baş başa bırakabiliyor.

Kaynak :[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu BuKLe tarafından (13 Mart 2023 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 24 Mart 2022, 18:25   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yazılım konusunda bayağı yol alındı. Bunu topluma vatana millete hayırlı şekilde kullanmak nasip olsun.

________________

Yeni Ucuz Yazılım İşçiliği Ülkesi Türkiye mi Olacak?
 
Alt 24 Mart 2022, 18:52   #3
Standart

Yeni Ucuz Yazılım İşçiliği Ülkesi Türkiye

soru kelimesini kaldiralim

________________

hay s.yim yine ayni gun yine ayni tavan ya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.