IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Stolichnaya


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2021, 11:07   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Palamut Balığı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Palamut balığı, ülkemizde balık dendiğinde ilk akla gelen balıklardan biridir. Palamut, ağzı keskin dişlerle kaplı olan sırtı genellikle mavimsi, yanlara doğru ise karın kısmında gümüş beyaza dönen renkte gövdesi ile bol etli bir deniz balığıdır. Palamut, avlanması kolay olmasa da yakalandığı dönemlerde bol olması nedeniyle ucuz ve besleyici bir balıktır ve bu nedenle halk arasında en çok tüketilen balık türleri arasında gelir.

Ilık ve sıcak denizlerde sığ sularda yaşayan palamut balığı Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz’de görülür. Asıl yaşam alanı Akdeniz olan palamut balığı Karadeniz’e yumurtlamak için gelir ve bahar aylarında Akdeniz’e geri döner.

Uskumrugiller yani Scombridae familyasına ait olan Palamut Balığı Sarda Sarda veya Atlantic Bonito olarak adlandırılabilir.

Dünya’da en büyük miktarda avlayan ülkelerin başında Türkiye ve Meksika gelir. Ülkemizde 2004 yılında yaklaşık 18 bin ton palamut balığı avlandığı kayıt edilmiştir. Ancak av yasaklarına ve avlanma ebatlarına uymama sonucunda palamut balığı türü tehlike altındadır.
Palamut Balığının Özellikleri Nelerdir ?
Palamut balığının vücudu, bir torpili andıran yapısı ile su içinde hızlı hareket etmesini sağlar. Vücudunun üst kısmında kafasından kuyruğuna kadar siyah renkli bir şerit vardır. Bu siyah bölgenin üzerinde genelde mavi veya yeşil tonlarda yatay çizgiler yer alır. Gövdenin altına karın bölgesine doğru renk beyaza dönerek çizgiler kaybolur.

Palamut balığının sırtında biri büyük biri küçük olmak üzere iki yüzgeç bulunur. Büyük yüzgeç yaklaşık 20-23 iğne, küçük yüzgeç ise ortalama 15 iğne içerir.

Palamut balığı büyük sürüler halinde gezen ve uzun göçler yapan bir balıktır. Yumurtlama döneminde Akdeniz’den çıkarak Karadeniz ve Atlantik Okyanusu kıyılarına veya Meksika Körfezi’ne kadar uzun bir yol alabilir.

Palamut, genellikle sığ sularda yaşar. Tespit edilen yaşadığı en büyük derinlik 200 metre olmuştur. Palamut balığının yaşadığı suların sıcaklığı 12 °C ve 27 °C arasında olmalıdır. Ayrıca tuzluluk oranı 14 ile 39 olan denizlerde yaşamını sürdürür.

Palamut balığı, sardalya, kalamar, hamsi, uskumru ve diğer küçük balıkları yiyerek beslenir.
''Alıntı''
 
Alt 03 Temmuz 2021, 21:57   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bana göre diğer balıklardan daha lezzetli

________________

~ E & B ~
 
Alt 03 Temmuz 2021, 22:00   #3
Standart

renkliymis gayet

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:43.