IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2020, 22:02   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zebra Ciklet Balığı

Latince Adı: Cichlasoma nigrofasciatus

Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Çok agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Çok agresif.

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler yaşlandıkça kafa yaparlar, dişilerin ise karnında pembeleşme ve parlaklık görülür. Üreme zamanı dişilerin turuncu renkleri iyice belirginleşir. Resimlerde üstteki balık erkek, alttaki dişidir.

Üreme: Kolaydır, düz yumurta dökerler, anne ve baba yumurtalara beraber bakarlar. Tek eşlidir. Uygun dişi, erkek sağlandığı zaman üreme olacaktır. Dişi; bir kovuğun, testinin içine yumurtalarını döker. Eğer akaryumda başka türler yoksa yavrularını büyütürler. Başka türler varsa yavrular kendilerini kurtaracak boya ulaşamazlar. Yavru kaybı olmaması için erkek ayrılabilir.

Sıcaklık: 23-27 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 150lt

Su Sertliği: Orta

pH: 7

Zorluk Seviyesi: 1

Genel Yorum: Çok dayanıklı ve kavgacı balıklardır. Kötü su şartlarını yüksek oranda tolere edebildikleri ve kolay üredikleri için yerni başlayan hobiciler için uygun olsalar da kavgacı yapıları hobicileri bu balıklardan soğutabilir. Albino varyasyonu da bulunur. Türün saflığını korumak için albino türler albinolarla çiftleştirilmelidir.

Aktavist Yorumları: 1) Bakımı en kolay türlerden biridir. Tecrübeli hobicilerinde söylediği gibi yeni başlayanlar için tercih edilebilecek en ideal cichlid türüdür. 10 yıl ara verdiğim bu hoby'ye tekrar onlarla başlayarak merhaba dedim. 2,5 ayda 80 yavru aldım. Aşağı yukarı 25-35 gün arası yumurta döküyor. Yavrularını eşi ile beraber diğer balıklardan itina ile koruyor. Fakat sadece yavruları varken meşhur agresifliğini gösteriyor. Yavruları yokken inanın çok uysal ve uyumlu bir tür. O nedenle karma akvaryuma koymak isterseniz eş tutmayacak şekilde bir düzen kurmanız gerekir.( sadece 2 dişi veya 2 erkek yan yana) Bu sayede uyumlu olan karma akvaryumunuzun dengesini bozmadan huzur seyirler sizin olabilir. Not: Beyaz (Albino) Zebra ile de eş tutabilmektedir. O nedenle eş tutmaz diyerekten dişili erkekli birbirine karıştırmamanızı öneririm.

2) Eğer zevk için balık beslerim ticareti ile işim olmaz derseniz bence zebra. Bende iki adet var çok sayıda yavru veriyor. Annenin o yavruları koruması, ağzındaki yemi parçalayıp yavruların yiyebileceği hale getirmesi gerçekten mükemmel. Birçok ciklet besliyorum ama zebralar gibi annelik duygusu yüksek balığı ilk kez gördüm.


3) Ve çok küçük boyutlarda (yani 5cm+) sonra yavru verebilen bir türdür. Ben beyaz renkli (albino)olanından bakıyorum daha 4-5cm ler ama yavru vermeye başladılar bile. Unutmadan eyer büyük akvaryumlarda beslerseniz ayırmanıza bile gerek yok yavruların yarısına yakını (tabi balık sayısına göre) kurtulabiliyor. Benim tankım 350 lt ve yarısına yakını kurtuluyor. Sevgiler...

4) Gerçekten erkek ile dişinin birlikteliğini görmek isteyenler için çok güzel bir balık. Çoğu kişi balıkların akvaryumu dağıtmasından hoşlanmıyor. Fakat onun ağzıyla kum taşıması bile ilk kez besleyecek biri için mükemmel bir şey.

5) Çok hızlı ve kavgacı cichlidler. Akvayumun düzenini çabuk bozabiliyorlar. Taşların yerini değiştiriyorlar ve bu da benim hoşuma gidiyor.

6) Belki de ülkemize ilk gelen ve ilk üretilen cichlid türü. Bence bizim ülkemizi sevdi ve yuvasını akvaryumlarımıza kurdu.

7) Akvarvumumda 20 tane var. Karma malawi ve green terrorler ile yaşıyorlar. Sadece yumurtaladıkları zaman saldırganlaşıyorlar. Üç haftada bir yumurtluyorlar; ama müdahele etmediğim için bir iki tanesi canlı kalıyor.

8) Ben 10 senedir zebra cichlid besliyorum. Şu an akvaryumumda 8 çift zebra cichlidim var. Hepsi yaklaşık 8 ile 15cm arasında. Eşler kendi aralarında çok iyi anlaşıyor, eğer bu cichlidden zevk almak istiyorsanız sadece zebra cichlid besleyin. Akvaryuma başka cins cichlid koyarsanız anlaşamazlar. Samimi olarak söylüyorum görüntüsü, beslenmesi , hareketleri, masumluğu, kızgınlığıyla harika balıklar. Ben onlara hayranım.

9) Benim akvaryumumda 2tane zebra cichlid var(Beyaz ve çizgili) Genelde yaradılış bakımından sakin balıklardır. Akvaryumunuzda genelde yer edinmeleri için kayalardan ve küplerden yuvalar bulunmalıdır. Yavrulama zamanları geldiğinde agresif hareketlerde bulunurlar. Yavrulama zamanlarında akvaryumunuzun dip yüzeyindeki kumların yer değiştirdiğini görürsünüz. Bunun da sebebi zebraların kendilerine yuva yaparken yumurtalarını bırakacakları yerlere hazırlık yapmalarıdır. Eğer zebra cichlid besleyip yavru almayı düşünüyorsanız, zebraları başka sakin bir akvaryuma alın. Böylece balıkların üremeleri hem rahat hem de kolay olur.

10) Zebra sanıldığı kadar saldırgan değildir. Sadece yuva yaptığı yeri korumak için saldırır. Bu da gayet doğaldır. Akvaryumunuza koyduğunuz balıklar zebradan ufaksa saldırmaları öldürücü olabilir. O yüzden aynı oranda veya biraz daha büyük balık koyabilirsiniz.

11) Merhaba arkadaşlar.Zebra cichlidlerin sertliğinden bahsetmiş diğer arkadaşlar.Bu balık türünü öyle bir anlatmışlar ki sanki balık değil seri katil.Görüşlerine yinede saygı duyuyorum.Ben çok uzun zamandır besliyorum bu balığı diğer türlere göre biraz asabi ama buda aşağı yukarı her balıkta vardır.Ayrıca yeni başlayan arkadaşlara özellikle tavsiye edeceğim bir balıktır.Üremeleri çok kolay ve dişi ile erkeğin yavrularına karşı çok sadık olduklarını göreceksiniz.Üreme için tüm gereken iyi seçilmiş bir çift.Ayrıca çanak kırığıda konulursa akvaryuma üreme daha da kolay olacaktır.

12) Merhabalar... Zebra cichlid bulunan akvaryumda mutlak suretle birçok saklanma yeri bulunmalıdır. Özellikle çiftleşme zamanında saldırganlaşan erkek balık diğer balıkları oldukça rahatsız edecektir. Çiftleşecek dişi ile erkek balık önce güvenli ve karanlık bir kovuk bulacak daha sonra hiçbir balığı buraya yaklaştırmayacaktır. Bu balık ile ateş ağız, astronot, grenn terror gibi hassas balıklarınız varsa bunları kaybetme ihtimaliniz büyüktür.



Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:18.