IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2024, 18:07   #1
Standart Kaktüs Sukulent Hakkında Bilgiler

Caryophyllales takımının, Cactaceae bitki familyasının bir üyesi olan Kaktüsün yaklaşık olarak 1750 adet türü ve 127 adette cinsi bulunmaktadır. Adını Latince'den alan kaktüsün birçok boyutta ve farklı şekillerde türü bulunuyor. Büyük çoğunluğu dünyanın en kurak bölgelerinden biri olan Atmaca Çölü'nde yetişen kaktüsler kuru bölgelerde yaşamaktadırlar. Bünyelerinde suyu muhafaza eden kaktüsler bu özelliğinden dolayı sukulent olarak da sayılabilmektedirler. Kaktüslerin en büyük özelliklerinden biri etli kısımlarında suyu depolayarak ihtiyaç olduğunda kullanmasıdır. Yapraklarının çoğu değişime uğrayan veya dökülen kaktüslerin çoğunlukla dikenleri ve bir büyük ana gövdesi bulunmaktadır. Dikenlerinin iki büyük amacı vardır, bunlar; otobur canlılardan kendilerini korumak ve biraz daha gölge yaratarak suyu daha iyi koruyabilmektedir. Birçok kişi kaktüsün nasıl ekildiğini merak ediyor. Peki, kaktüs nasıl ekilir? Kaktüs ekiminin püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Yaprakları bulunmayan kaktüslerin fotosentez görevini gövdeleri üstlenmektedir. Afrika ve batı Kanada gibi bazı bölgeler haricinde genellikle Amerika kıtasına ait olan kaktüs türleri dünyada birçok bahçede ve evde süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır. Su depolama konusunda başarılı olan kaktüsler sulandığında hızlıca suyu emerler. Aynı şekilde çöllerde bulunan kaktüslerde her an yağmur yağmasına hazırlıklı olarak suyu emerek gövdelerinede depolama özelliklerine sahiptirler. Dünyadaki en uzun kaktüs boyu 24 metre olarak ölçülürken kaktüslerin kısa bir dönem dikenlerinden renkli çiçekler açtığıda görülmektedir. Son dönemde özellikle ülkemizde mini kaktüsler talep görmektedir. Birbirinden farklı şirin şekillere sahip kaktüsler evlerde dekoratif obje olarak da kullanılmaktadır. Birçok kişi güzel ve farklı bir görünüm katan kaktüsün nasıl ekildiğine dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Kaktüsün nasıl ekildiğine ve kaktüs ekmenin püf noktalarına dair bilgiler
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Kaktüs Nasıl DikilirKaktüs Ekiminin Püf Noktaları Nelerdir?
Son zamanlarda kaktüsler renkli saksılarıyla evlerde sıkça tercih edilen bitkiler arasına girdi. Çeşit çeşit kaktüsü bulunan kişiler dibinden veren yavruları çoğaltmak için yeni bir saksıya ekmek istiyor veya dışarıdan aldığı kaktüsü farklı bir saksıya geçirmek isteyebiliyor. Kaktüs ekimi veya dikimi oldukça basittir. kaktüs ekimi için şu adımları izleyebilirsiniz;
Öncelikle kaktüsünüz için delikli bir saksı ve su tutmayan bir toprak seçebilirsiniz. Delikli saksı kaktüsünüzün istemediği suyu boşaltamaya yardımcı olurken su sevemeyen kaktüsler için çok fazla su emmeyen toprak seçiminde bulunabilirsiniz.
Ardında saksınızın dibine isteğe göre çakıl taşları yerleştirebilirsiniz. çakıl taşları kaktüsün fazla suyunu daha hızlı ve kolay boşaltmasına yardımcı olur.
Ardından taşların üzerine saksının yarısına kadar toprak dökün.
Sonrasında kaktüsünüzü köklerine zarar vermeyecek bir şekilde alarak toprağın üzerine koyun.
Sonrasında kalan toprağı da kaktüsünüzün gövdesini kaplamayacak şekilde saksıya dökün.
Ardından kaktüsünüze can suyu verebilirsiniz.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Kaktüs bakımıhemen herkesin doğru ve kapsamlı bir şekilde bilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Faydalı bir bitki olması nedeniyle tercih sebebi olan kaktüsler iyi bir şekilde bakılmadığı takdirde çürür ve ölür. Bu nedenle bakım detaylarının ayrıntılı bir şekilde bilinmesi ve uygulanması kaçınılmazdır.

Kaktüsler iyi bir şekilde bakılmadığı takdirde, çürür ve artık canlılığını yitirir. Kaktüs radyasyonu emebilen bir bitkidir. Bu sayede ortamdaki radyasyonu tümüyle emerek, kanserojen etkisinden korur. Kısacası sağlık açısından yatak odaları başta olmak üzere hemen her yaşam alanında mutlaka bir kaktüs bulunmalıdır

Kaktüsü Coşturmak İçin Ne Yapmalı? Kaktüsün Hızlı Büyümesi İçin Ne Yapılmalı?Kaktüsler güneş ışığına adeta bayılırlar. Bu nedenle kesinlikle güneşlenme süreleri uzun olmalıdır.
Ancak güneş ışığının altına doğrudan ve uzun süre koymakta çürümesine yol açabilir. Bu nedenle bakımda güneş ışığını doğru bir şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.
Özellikle kaktüslerinizin hızlı büyümesini istiyorsanız mutlaka vitamin gübresi vermeniz gereklidir. Gerekli vitamin ve mineralleri alan kaktüsler hızlı bir şekilde uzayarak üremeye ve dolayısıyla yayılım göstermeye başlayacaktır.


Kaktüs 1750 çeşide sahip çiçekli bir bitki türüdür. Sukulent ise kaktüs türleri arasında günümüzde en çok tercih edilen bitkilerdir. Aynı zamanda “dikensiz kaktüsler” olarak anılan ve gövde kısmının dallarında ve yapraklarında su tutma oranı yüksek olan etli bir bitki türü olarak bilinir. Ev ve ofislerde en çok tercih edilen sukulentler mavi, yeşil, bordo ve daha pek çok renkleriyle bulundukları yeri güzelleştirirler. Sıcak iklim bitkisi olması ile soğuk havaya karşı oldukça hassastır. 20-30 günde bir sulanması gerekir.

Toprağı bir halı gibi kaplayarak yayılım gösterebilen bir bitki türüdür. Aynı zamanda saksısından taşıp sarkan pek çok çeşidi de bulunmaktadır. Echeveria Subrigida gibi kış bahçeleri için soğuğa dayanıklı türleri olduğu gibi, Hawortia çeşidi gibi sıcak ve kurak havaya dayanıklı olmak üzere farklı iklim gereksinimi olan sukulent türleri de mevcuttur. Set halinde satışa sunulduğu gibi tekli alımlar için de hazırlanmıştır. Çöl bitkisi olarak bilinse de ev içerisindeki hava kalitesini arttıran önemli bir bitki türüdür.

uzun ömürlü bir bitki olması muhafaza ederken en önemli bilgilerdir. Kaktüsler çöllerde ve tropikal yerlerde yaşadığı için çok fazla suya ihtiyaçları yoktur. Bu sebeple de uzun süre yaşama imkanı olan dayanıklı bitkilerdir. İstenildiğinde Hediyelik ürünler arasında da birçok çeşidi ile yerini alır. Hem bakımı kolay hem de sağladığı faydaları oldukça fazladır. Firmamız tarafından her bitkinin özel toprağı, gübre, saksı ve setler dahil olmak züere birçok ürün yelpazesi mevcuttur.

Sukulentler, büyüme ve gelişmelerini ilkbahar ve yaz aylarında tamamlarken kış zamanında uyku ile geçiren bitkilerdir. Türlerine özgü değişim gösteren bitkilerin çiçek açma zamanı farklı olmakla birlikte uzattıkları saplarından çiçek açtıkları bilinmektedir. Diplerinden yavrulayabildikleri gibi yine bu saplarından da yavrulayabildikleri görülür. Sukulentlerin besin ihtiyacı için bakım esnasında sulama sırasındaki süzdürmeyi karşılayacak yapı özel sukulent toprakları sayesinde sağlanmaktadır. Bakımı ise bu şekilde oldukça kolaydır.
Sukulent her zaman dikenleri olmadan standart bir kaktüs gibi görünüm sağlamayan farklı bir estetik görünüme sahiptir. Sukulent ve birçok kaktüs çeşidinin bulunduğu ortama faydası ise oldukça fazladır. Bu faydalar ise,
Kan şekerini düzenler

Sindirim sistemine yardımcı olur

Kolesterolü düşürür

Kilo vermeye yardımcı olur

Beyin dostudur

Radyasyonu emici yapıya sahiptir

Kansere karşı etkilidir

Birçok bitki türü ile birlikte günümüzde en çok tercih edilen sukulentler, kolaylıkla bakım sağlanan bitkilerdir. Seyahatlerinizde kolaylıkla giderek sulama sorunu her zaman olmayan özel bitki çeşitleridir. Kaktüslerde çiçek açan birçok türü de mevcuttur. Her bitkinin faydalı olduğu birçok önemli nokta vardır.

Bu sebeple de çiçek bakımı ve bitkilerin beslenmesi ile sağladığı yarar oldukça büyüktür. İnsan sağlığı açısından da önemli bir fayda yaratmaktadır. Kaktüs çeşitleri küçük ve büyük ebatlar olmak üzere iki çeşitte üretilir. Dikenli ve dikensiz olarak ayrılan türler isteğe göre de çiçekli veya çiçeksiz türleri de mevcuttur. Görünümü ile sakinleştirici bir yapıda ve benzersiz bir estetiğe hakimdir. Bu sebeple de birçok kişi tarafından tercih edilen önemli bitki türü sınıfında gelir.

Çiçek

Özel bitki türlerinin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan firmamız, ,birçok çiçek açan kaktüs ve sukulent çeşidine yer vermektedir. İsteğe göre değişim gösteren bu çeşitler arasında yer alan çiçekli kaktüsler ise,

Astrophytums

Cereus

Cleistocacti

Copiapoas

Coryphanthas
Bitki

Firmamız tarafından en iyi şekilde bakımları yapılarak büyütülen bitki türlerimiz oldukça geniş kapsamda ele alınmaktadır. Birçok çeşit aralığı olmakla beraber aynı zamanda kapınıza kadar kargo gönderimi ile en hassas şekilde gönderimi sağlamaktayız. Belirtilen bitki çeşitlerimiz ise,

Kaktüs

Sukulent

Alacalı Tesbih çiçeği

Bonsai Ficus

Crassula Morgan’s Beauty özel tür sukulent

Echeveria Serrena

Tradescantia Nanouk Pembe telgraf sukulent

Opuntia Reticulata ‘Cobra’

Peperomia Hope

Chamaedora vb.

Belirtilen bitki türleri ve daha pek çok çeşitleri ile her zaman beğeni almaktadırlar. Geniş kapsamda istenilen her bütçeye hitap eden özel bitki türleri yetiştirerek dünyanın dört bir yanına ulaştırmaktayız. Tercih ettiğiniz bitkilerin nasıl bakılması gerektiği ile de bilgi aktarımını tercihiniz dahilinde sağlamaktayız.
Bartın’da yetiştirdiğimiz yüzlerce bitkinin farklı çeşitlerde olması ile herkesin zevkine özel olarak hitap etmekteyiz. Sukulent çiçeği ve kaktüs çeşitlerinde birbirinden farklı türleri yetiştirerek en iyi şekilde gönderimini sağlıyoruz. Sukulent bitkisi öncelikle ortama kattığı pozitif hava ile zihinsel açıdan kişilerin kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Bu şekilde depresyon ve anksiyete için de oldukça önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bitki türlerinde yüzlerce çeşide sahip olmamızdan dolayı
Görsel anlamda önemli bir estetik duruşu olan Sukulent ve kaktüs çeşitleri, özellikle de hasta ziyaretlerinde sık sık tercih edilen bitki türleridir. Çiçekli olan seçenekleri ile en çok tercih edilen bitki türleri olarak bilinir. Her yerde yetişmeyen, sadece sıcak havalarda kurak yerlerde daha çok çıkan bitki, Orta ve Güney Amerika, Afrika, Sri Lanka ve Batı Hint Adaları gibi yerlerde daha çok görülmektedir.
Hediyelik
Hediyelik bitki türleri, gideceği konuma ve özel günün anlam ve önemine göre değişkenlik gösterir. En çok tercih edilen ürünlerimiz arasında hediyelik bitki sukulent, kaktüs ve özel tür bitkilerdir. Bu bitkiler günü daha anlamlı kılmaktadır. Bu sebeple de öncelikle tercih edilen her zaman özel bitki türleri ve bazen de set halinde renkli yapısı ve farklı görünümü ile ilgi çekmektedir. Kaktüs Sukulent firması olarak her sene özel bitki türleri yetiştirmeye devam ediyoruz.
Özenle büyütülen bitkilerin bakım aşamaları tam yapılarak istenilen boyda satışı mevcuttur. Büyük boy ve küçük boy olmak üzere iki farklı yapıya sahiptir. Tercihinize göre çiçekli veya çiçeksiz olarak da satışa sunulmuştur. Birbirinden farklı çeşitlere sahip olan Sukulent ve kaktüslerin eşsiz görünümü ve ortama kattıkları pozitif enerji ile radyasyonu çektiği bilinmektedir. Hediyelik sukulent çeşitleri ile her özel güne anlam katma imkanınız mevcuttur.
Hasta ziyaretlerinden nişan süsü olarak kullanıma kadar geniş yelpazede tercih olanağı bulunmaktadır. Her zaman fark yaratan bitki türleri arasında gelen kaktüs çeşitleri, yetiştirilmesi ve bakımı ile özel bitki türleri arasındadır.
Su tutma ve kolayca değiştirebilme özelliği ile beraber sukulent günümüzde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Bu özellikleriyle uzun süre yaşama imkanı olan aynı zamanda birçok değişik fayda sunuyor.
Sukulent Çiçeği Nedir
Kısa ve anlaşılır bir tanım olarak “dikensiz kaktüsler” olarak anılsa da sukulentler, gövdesinde ve dallarında veya yapraklarında su tutma becerisi yüksek olan etli bitki türü için kullanılan genel bir terimdir. “Bütün kaktüsler birer sukulenttir fakat bütün sukulentler birer kaktüs değildir”
Evde ya da bahçe ile beraber birçok farklı yerde değiştirilen sukulent çiçeği aynı zamanda kendine özgü farklı faydalar sunuyor. Bu faydalarından yararlanmak için sukulent çiçeğini uygun şekilde değişik yerler yetiştirebilirsiniz.
Sukulent çiçeği ne işe yarar
Ortamın havasını etkin şekilde temizler. - Bireysel açıdan kişinin üretkenliğini arttırır. - Kişinin ruhsal ve zihinsel açıdan kendini daha iyi hissetmesini sağlar. - Özellikle depresyon ya da anksiyete gibi durumların iyileşmesinde önemlidir
Farklı faydaları ile beraber günümüzün en çok değerlendirilen çiçekleri arasında sukulent geliyor.
- Özellikle ortamdaki radyasyonu azalması için önemli bir etki sağlar.
- Radyasyonu ortadan kaldırmak ile beraber kanserin etkilerinden önemli oranda azaltır.
- Balkonda ya da evin camı ile beraber bahçede rahatlıkla yetiştirilebilir.
Ortamdaki negatif yükleri alarak gerginlik ve sinirli azaltır.
- Psikolojik açıdan pozitif bir bakış açısı sağlar.
- Ortamın havasını etkin şekilde temizler.
Bireysel açıdan kişinin üretkenliğini arttırır.
- Kişinin ruhsal ve zihinsel açıdan kendini daha iyi hissetmesini sağlar.
- Özellikle depresyon ya da anksiyete gibi durumların iyileşmesinde önemlidir.
Sağladığı faydalar ile beraber sukulent çiçeği günümüzde en çok tercih edilen bitkilerinden biridir. Sadece faydası değil aynı zamanda güzel ve şirin görüntüsü ile de günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle ortamdaki radyasyon önemli oranda azaltması nedeniyle tercih ediliyor.
Günümüzde bilgisayar başta olmak üzere cep telefonu ve birçok elektronik sistem kalbe önemli oranda zarar verebiliyor. O yüzden sukulent çiçeği ortam içindeki çok radyasyonu önemli oranda artmaktadır. Aynı zamanda zihinsel ve ruhsal açıdan kişinin rahatlamasını sağlarken, odaklanma imkanı veriyor. Böylece daha etkin bir şekilde ev içerisinde çalışma olanağı sağlanabilir. Özellikle psikolojik açıdan sağladığı olanaklar nedeniyle, yoğun olarak oturduğunuz odanın içerisine sukulent çiçeğini yerleştirebilirsiniz.
Özellikle yüksek oranda su tutma yeteneği aynı zamanda ortama dayanıklı olması ile beraber günümüzde sukulent çiçeği oldukça fazla tercih ediliyor. Kökleri toprağın dibine kadar inmediği için belli orandaki bir saksının içerisine rahatlıkla ekilebilir. Düzgün bir şekilde ekildikten sonra 20 veya 30 günde sulamak yeterlidir.
Aydınlık bir ortamda çok güzel bir görünüm vermeleri ile beraber uzun yıllar rahatlıkla yaşayabilirler. Böylece bütün farklı mevsimlerde bahçelerde ya da evin balkonunda ve penceresinin önünde rahatlıkla yetiştirilebilen en güzel çiçeklerden biridir. Özellikle sağladıkları faydalar ile bir adım öne çıkıyor.
Sukulent çiçek açar mı?Sukulent güneş sever mi Sukulent ne zaman çiçek açar?
Bu noktada sukulentler genellikle ilkbahar aylarının başlamasıyla birlikte çiçek açmaktadır. Bunun dışında bazı çiçek açmasına sonbahar aylarının başında ve hatta kış ayında da denk gelmek mümkündür. Ancak genel olarak sukulent çiçek açma dönemi ilkbahar aylarıdır.
Sukulent güneş sever mi
Pek çok bitki gibi sukulentler de güneşi sever.
Sukulentler, yaz aylarında haftada bir kış aylarında ise daha uzun aralıklarla sulanmalıdır. Ortamın ısısına ve mevsime göre sulanma sıklığı değişen sukulent bitkisinin toprağını kontrol ederek nemli olup olmadığına bakılmalıdır. Toprağı kuru ise sulanmalı, hala nemli ise bir süre daha beklenmelidir.
Sukulent çiçeği evde nereye konur
Saksınızı evin bol güneş alan her yerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları doğrudan güneş alan, öğle güneşini almayan yerler bitkiniz için ideal alanlardır. Sıcak aylarda saksınızı balkonda tutabilirsiniz ancak kışın evin içinde durması daha iyi olacaktır.
Sukulent bakımı nasıl yapılır?
Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur. Bahçe ortamında ve saksıda yetişen bitki, direkt güneş ışığına ihtiyaç duymayan bir yapıya sahiptir. Güneş ışığı altında sararma ihtimali artan çiçek, bunun yerine aydınlık veya yarı aydınlık ortamlara yerleştirilmelidir. Böyle ortamlarda daha yeşil ve güzel görünebilir. Fazla sulandığı zaman çürüyebilen bitki, sadece yapraklarının ıslatılmasıyla bile su ihtiyacını giderebilir.
Sukulent kaç çeşittir? Sukulent çeşitleri
25'ten fazla bitki familyasına ait binlerce sukulent türleri bulunmaktadır. Bazıları
1- HAWORTHIA COOPERI.
2- MONILARIA OBCONICA SUKULENT
3- TRACHYANDRA SUKULENT
4- LITHOPS (ALTINTAŞ) SUKULENT
5- CONOPHYTUM BILOBUM – KALP ŞEKLİNDE SUKULENT.
6- STAPELIA – LEŞ KAKTÜSÜ
7- ORBEA VARIEGATA –
8- CRASSULA UMBELLA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:42.