IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2023, 19:50   #1
Standart Sümbül (Hyacinthus)

Birçok çiçeğin olduğu gibi Sümbül’ün de hikayesi mitolojiye dayanıyor. Çok eski zamanlarda Spartalı, inanılmaz yakışıklı, son derece ilgi çekici bir genç varmış. Bu gencin adı Hyacinthus’muş. Tabii Hyacinthus bu kadar ilgi çekici olunca hayranı da çok oluyormuş: Hem güneş tanrısı Apollon hem de batı rüzgarının tanrısı Zefirus kör kütük aşıkmış Hyacinthus’a ve onun kalbini kazanmak için bir disk atma yarışı yapmaya karar vermişler. Hikayenin buradan sonrası farklı kaynaklara göre ikiye ayrılıyor:

İlk hikayemiz şu şekilde, yarışma sırasında Apollon yanlışlıkla Hyacinthus’u diskle vurur ve zavallı genç oracıkta hayatını kaybeder.

İkinci hikaye ise şöyle der; Zefirus çok kıskançtır ve Apollon’un kazanmasını istemez. Bu yüzden de Apollon’un atış yaptığı sırada rüzgar çıkartır ki Apollon başarılı bir atış yapamasın, fakat işler düşündüğü gibi gitmez ve Apollon’un attığı disk gence isabet ederek ölümüne neden olur.

Her iki hikayenin sonu da hüzünlü olduğundan dolayı o yakışıklı ve talihsiz gencin anısına bu güzel çiçeğe Hyacinthus yani bizim bildiğimiz adıyla Sümbül ismini verirler.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:41.