IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 01:22   #1
Standart Küpe Çiceğinin (Fuşya) Bakımı

Küpe Çiceği (Fuşya) çarpıcı iki tonlu renkleri olan güzel, egzotik bir çiçektir. Küpe çiçeği, şekli ve gerçekten narin olmaları bakımından oldukça sıradışıdır. Bu güzel çiçekler bahçenizde veya balkonunuzda asılı sepetlerde çok iyi şekilde büyüdüğünü göreceksiniz.

Küpe çiçeğinize olması gerektiği gibi su verirseniz ve bakım yaparsanız, tüm yaz boyunca bolca yetişeceğini görürsünüz.


Küpe bakımı, bitkinin yapraklarında hiçbir böcek olmadığından emin olmayı içerir. Küpeye zarar verecek böcekler vardır, bu nedenle bitki bakımı, sap ve yaprağın birleştiği alanı kontrol etmeyi içerir, çünkü bu böcekleri bulmak için çok yaygın bir yerdir.


Küpe bitki bakımı ayrıca doğru miktarda ışığa sahip olmalarını sağlar. Çiçeğinizi yarı güneşli bir alanda dikin veya asın. Çok daha soğuk olan ve çok fazla güneş ışığından hoşlanmayan sıcaklıkları tercih ediyorlar. Yaz aylarında dikkatli olun çünkü çok fazla sıcak hava bitkiyi zayıflatır. Bu, çiçeklerin tamamen gelişmesine izin vermez. Bunun için gölge bir alanda tutmalısınız. 27 dereceden daha yüksek sıcaklık varsa asılı sepetleri daha serin alanlara asın.


Küpenin bakımı, sıcak havalarda da suyu içerir, ancak fazla su vermeyin, yoksa kökleri çürür. İçinde bulundukları saksıların yeterli drenaj sağladığından emin olun. Küpe bitki bakımı düzenli bir gübreleme gerektirir. Uygun bakım her iki haftada bir onları gübreleme anlamına gelir. İyi beslenmeleri gerekir, ancak yaz sonunda gübre kullanımını sınırlamanız gerekir. Çünkü bu zaman zarfında küpe çiçeği kışa hazırlanıyor. Havalar soğuduğunda dondan kaçının ve içeriye alarak büyütün. Bunları kapalı bir sundurma alanına veya hatta evinize asabilirsiniz. Küpeniz kış boyunca kapalı alanda büyümeye devam edebilir.


İlkbahar geldiğinde, donma ihtimalinden sonra, onları dışarıda bırakabilirsiniz ve doğru koşullarda gelişir ve büyür. Küpe bitkisinin yetişmesi zor değildir ve aslında doğru yeri bulduğunuzda mükemmel yetişir. Asılı saksılarda bol çiceği ile keyfini sürebilirsiniz.



Alıntı
 
Alt 23 Ocak 2023, 07:02   #2
Standart

Çok güzel bi çiçek bu ya, çok narin

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:27.