IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 01:07   #1
Standart Bambu Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Dayanıklı bir bitki olan bambu, zengin yeşil rengini ve güzel görsel çekiciliğini korumak için çok az özen gerektirir. Genellikle bambu para ağacı olarak anılır, bu feng shui bitkisinin sağlıkta olmasını istersiniz. Doğru şanslı bambu bakım tekniklerini ve kurallarını bilmek, bitkinizin güzel, güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Şanslı bambuya bakmak zor değil.


Suda ve Kayalarda Büyüyen Bambu
Bambu genellikle suda yetişir, ancak toprakta da iyi yetişir. Suda bitki yetiştirirken, sapları sabitlemek için küçük bilyeler, çakıllar veya taşlar koyun.


Bambu Bitkinizi Sulayın
Bambu bitkiniz için filtrelenmiş, şişelenmiş veya yağmur suyu kullanın. Bu bitkinin en sağlıklı olmasını sağlar.


Bambu bitkinize haftada iki veya üç kez taze, temiz su ekleyin.
Bitkinin köklerini ıslak tuttuğunuzdan emin olarak, kapta birkaç santim su tutmak önemlidir. Bambunuzu en iyi durumda tutmak için suyu her yedi ila 10 günde bir değiştirin.


Vazoda Bambu Sulama
Bambu bitkinizi bir vazoda saklarsanız, su seviyelerini düşük tutun. bambu bitkisinin kökleri, suyla temas ettiği her yerde büyür


Uygun Aydınlatma Sağlayın
Bambu bitkisi için orta düzeyde dolaylı ışık en iyisidir. Doğrudan güneş ışığı çok güçlü olduğundan ve yapraklar kavrulacağından, bitkinizi asla güneşli bir pencere kenarına koymayın.

Düşük ışığı tercih eden bambu bitkileri, bir lambadan gelen yapay ışıktan bile mutludur. Bambu yaprakları açık yeşil renge dönüyorsa bitki yeterince ışık almıyor demektir.
Yetersiz ışık da yavaş bitki büyümesine neden olur. Çoğu durumda, bitki boyu büyümeyecek veya yeni yaprak üretmeyecektir. Bitkiyi daha dolaylı ışık alan bir yere taşımanız yeterlidir.


İdeal Sıcaklığı Koruyun
Bambu bitkisi için optimum sıcaklık 25 ila 35 derece arasındadır. Bu sıcaklığın altında bitki hayatta kalamayabilir ve asla bir klimanın önüne konulmamalı.. Doğrudan güneş ışığından kaçınılması gerektiği gibi aşırı sıcaktan da kaçınılmalıdır.


Nem Sağlayın
Özellikle kuruysa, ortamı daha nemli tutmak için bambu yapraklarınıza ara sıra biraz damıtılmış su serpmeyi düşünün.


Bambu Ne Kadar Yaşar?
Bambu bitkinize uygun şekilde bakım yaparsanız, çok uzun süre yaşayabilir. Uygun yetiştirme ve bakım koşulları altında sizden daha uzun yaşayabilir.


Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:09.