IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLackLorD


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2024, 17:41   #1
Tıpkı “Dört Mevsim ” gibidir insan.
Gülerken ” yaza”
Sevinirken ” İlkbahara”
Sogurken “Kışa”
Hayalleri yıkılırken… “Sonbahara benzer
.
BLackLorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

/ Avrupa / İtalya /

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

İtalya’da gezerken insanı saran bohem büyü ile vedalaşıp, İtalya’nın “jilet” yüzü ile tanıştığınız yer Milano. Hani bazı şehirler vardır bir cafesinde oturmuş etrafı izlerken dünyanın seyrine yön veren bir yerde olduğunuzu hissedersiniz ya, işte Milano’da onlardan. Tokyo, Londra, New York ve Paris ile birlikte dünyanın en önemli dizayn başkentlerinden biri ve tasarıma verilen önem hamburgercisinden köpek tasmasına her yerde kendini manifeste ediyor.

İtalya’nın diğer şehirlerine kıyasla kültür turizmi açısından daha fakir olsa da, eğlence ve alışveriş imkanları ile dünyanın en popüler “high-living” merkezlerinden biri. Duomo’ydu, Vittorio Emmanuele’ydi koştura koştura gezilecek önemli yerleri sınırlı olduğundan, günün sonunda kendinizi ister istemez yerlisi gibi Porta Ticinese’deki veya Brera’daki aperitivocularda günü kapatırken, mütevazi jazz barlarında takılırken, çantanıza örtülerinizi, kitaplarınızı atıp marketten de peynirinizi, şarküteri tabağınızı alıp Sempione Park’ta güneşlenip piknik yaparken, Navigli’de gelenekselleşen bit pazarını gezerken buluyorsunuz ve aslında beklenmedik şekilde kanınıza sızan tam da bu damarı oluyor.

Bu yüzden, rehberimizde turistlerin klasiği Milano’da gezilecek yerleri de yazdık ama bol bol “yaşayan Milano” tavsiyelerimize de yer verdik çünkü aslında Milano’yu turizm radarına oturtan yönü de bu.

Milano’ya Gelmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

İtalya’nın en büyük ve en kozmopolit şehirlerinden biri olan Milano’daysanız burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalara ve hayatınızı kolaylaştıracak tüyolara parmak basmak isteriz:

Duomo Meydanında Dikkat Edilecek Hususlar

1. Duomo etrafındaki anahtarlık, bileklik veya harita satan satıcılar bir hayli ısrarcı olabiliyor. Satın almayacağınızı söylemiş olsanız da sizinle muhabbete geçmeye çalışıyor, en azından nereli olduğunuzu tahmin etmeye çalışıyorlar. Ama oldukça zararsızlar eğer Türk olduğunuzu söylerseniz fazla bulaşmadan ısrarı kesiyorlar.

2. Birkaç sene önce yürülüğe giren göçmen yasalarınca, Duomo etrafında SLR ve DSLR fotoğraf makinasıyla çekim yapmak yasaklanmış. Bu konuda o kadar katılar ki meydanın çeşitli yerlerinde konuşlanmış, bu tarz cihazları toplamaya yetkili bazı görevliler bile varmış. Biz denk gelmedik ama bu bölgede ne olur ne olmaz diye profesyonel makinalar yerine akıllı telefonlarınızı veya küçük boy amatör fotoğraf makinalarını kullanın deriz.

3. Eğer mevsimlerden yazsa, Duomo’ya giderken yanınıza mutlaka kapşonlu bir şey veya şal alın çünkü açık omuzla ve şortla girmeye izin yok. Böylece kapıda tanesi 10 Euro’ya satılan şallardan almak zorunda kalmazsınız.

4. Duomo değil Milano’nun tüm İtalya’nın en turistik yerlerinden biri. Haliyle de önünde günün her saati hiç bitmeyen bir kuyruk var. Üstelik bu sıra hem bilet alırken hem de içeri giriş olmak üzere bir değil iki tane. Özellikle de mevsimlerden yazsa ve güneşin tam tepede olduğu öğle saatlerinde bu kuyruklardan birindeyseniz size şimdiden sabırlar diliyoruz çünkü Duomo’nun içine girmek için en az 2 saatinizi gözden çıkarmanız gerekiyor. Eğer sadece asansörle çatısına çıkmak isterseniz de kafadan 1 saatinizi ayırın.

Milano’da Otobüs, Metro ve Trenlerin Kullanımı

1. Günlük otobüs, metro ve tramvay biletinin ismi ”biglietto giornaliero” veya “biglietto urbano”. Tabacchi deden dükkanlardan, bilet gişelerinden veya bilet makinalarından satın alınabiliyor. Günlük 4,50 Euro (2017) verip 24 saat boyunca dilediğiniz kadar otobüs, metro ve tramvaya binebiliyorsunuz.

2. Milano’da oldukça gelişmiş bir metro ağı var. Bir veya birden fazla aktarma yapmanız gerekse de hemen her yere metroyla ulaşabiliyorsunuz. Metrolarda bilet satın alma konusunda en pratik yöntem de bilet makinaları. Makinalarda (Distributore Biglietti ATM) İngilizce seçeneğini seçtiğinizde zaten makina size adım adım ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendirme yapıyor.

3. Bilet makinaları sadece nakit veya nakit artı kredi kartlı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tek dikkat etmeniz gereken şey, ödemeyi nasıl yapacaksanız ona uygun makinanın önünde olduğunuza dikkat etmeniz. Kredi kartı ile ödeme yapacaksanız ve sadece nakit para geçen bir makinada işleme başladıysanız sil baştan başka bir makinada işleme başlamanız gerekir.

4. Metrolardaki veya tren istasyonlarındaki bilet makinalarında işlem yaparken kişisel eşyalarınıza da göz kulak olmaya bakın çünkü siz doğal olarak makinanın acemisi olduğunuzdan, o esnada kafanız doluyken yanınızdaki arkanızdaki potansiyel yankesicilere karşı tetikte olamayabilirsiniz. Aynı şekilde genel olarak tüm şehirde sırt çantanıza, cüzdanınıza ve telefonunuza dikkat edin.

5. Eğer Milano’dan günübirlik trenle başka bir şehire geçecekseniz, biletlerinizi istasyondaki yeşil kutucuklarda valide etmeniz yani okutmanız gerekir. Bu validasyon işleminin asıl amacı, bileti birden fazla kez kullanılmasının önüne geçmek. Biletinizi yeşil cihaza sokup çıkardığınızda ya üzerine bir işaret koyuyor ya da bir barkot numarası basıyor. Eğer bu işlemi yapmadan trene binerseniz, trende bilet kontrol sırası size geldiğinde, biletiniz olsa bile onu gerektiği gibi aktive etmediğiniz için ceza yersiniz. Oldu ki ceza yediniz, kafasına göre ceza kesip sizden ne koparabilirim diye diye düşünen kontrolörlerden kaçınmak için de mutlaka makbuz almak istediğinizi belirtin.

6. Her ne kadar bir Avrupa ülkesi olsa da İtalya’da trenler, bir Almanya Deutche Bahn’ı değil. Yani ufak tefek gecikmeler ve aksaklıklar yaşanabiliyor.

7. Tren istasyonunda birden fazla peron var. Mutlaka biletinizde yazan peron numarasına dikkat edip önceden o perondaki yerinizi almaya bakın. Aksi takdirde kendinizi dev bir garda valizlerle bir perondan diğerine koştururken bulabilirsiniz.

Siesta Saatleri Arasında Dükkanların Kapalı Olması

Her ne kadar İtalya’nın en büyük şehirlerinden biri olsa da ülkenin genelinde yaygın olan siesta durumu burada da geçerli. Saat 12.00 ile 14.00 arasında yemek yerleri dışında açık dükkan bulmak çok zor. Bu nedenle alışverişlerinizi 12 öncesi veya 2 sonrası şeklinde planlayın.

Restoranların Açılış Saatleri

İtalya gibi ülkelerde, akşam yemek yiyeceğiniz restoranlar belli bir saatten önce (genelde 19.00’dan önce) açılmıyor olabilir o yüzden her zaman gideceğiniz restoran ve cafelerde açılış kapanış saatlerini önceden kontrol etmekte fayda var.

Çöplerin Ayrıştırılması

İtalya’da hatta neredeyse tüm Avrupa’da çöpler kağıt, cam, plastik, organik vb gibi ayrıştırılarak atılıyor. Bu nedenle elinizdekileri cöpe atmadan önce çöpün üzerindeki yönlendirmeleri mutlaka okuyun.

Gazlı Su ve Doğal Kaynak Suyu Ayrımı

Eğer otomatik makinelerden su almak isterseniz 10 centlik suya 1 Euro ödersiniz. En uygunu suyu marketten almak ama marketten su alırken üzerindeki yazıyı okumadan kasaya gitmeniz yüzde elli ihtimalle frizzante yani mineralli – gazlı – sodalı su almanız demek. Eğer bildiğimiz suyu kastediyorsanız özellikle natural water, spring water olarak belirtmeniz gerekir. Aynı şekilde gittiğiniz restoranlarda da garson size hangi tür su istediğinizi soracaktır şaşırmayın.

1. Milano’da Gezilecek Tarihi & Kültürel Yerler

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Her şehrin illa ki bir “Sultanahmet bölgesi” var ya gezilip görülmesi gereken; işte onları detaylıca Milano Gezi Rehberimizde anlattık. Ama Milan’a 2 gün ayırmanın yeteceğini, daha fazla zamanız varsa da Milan yakınlarındaki Como Gölü gibi yerlere ayırmanızın daha iyi olacağını da göz önünde bulundurarak bizi aralarından en önemlilerini cımbızlayarak bu Milano Favorilerimiz bölümüne zaten dahil ettik.;)

2. Duomo Katedrali’nin Tepesine Çıkıp Şehre Bakın ⛪

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’nun en turistik en kalabalık noktası Duomo Meydanı ve Duomo Katedrali’nin önü. Özellikle mevsimlerden yazsa, katedrale giriş için bilet alma sırası ve sonrasında da içeri giriş sırası insana stadyuma giriş sırası gibi sonsuz geliyor. Tepenizde güneş en az 1-1,5 saat beklemeyi göze almalısınız. İçeriye girmek için bu kadar beklemeye tahammül edemeyecekler için sıra beklemeden içeri girme özellikli bileti online olarak gelmeden önce almak. Online duomo bileti almak için tıklayın.

Ben gelmişken terasını da görmek isterim derseniz, ki çok tavsiye ederiz görmenizi çünkü manzarası çok güzel, o zaman terasa da giriş izni veren Katedral + Teras bileti almanız gerekiyor.

Ben hem içeri sıra beklemeden girmek hem de rehberli tur hizmeti almak istiyorum derseniz de sizi bu katedral ve teraslarını içeren rehberli tur biletine alalım.

Eğer katedralin içini daha önce gördüyseniz de Duomo’nun çatısına çıkıp şehre bir Orta Çağ katedralinin tepesinden bakma deneyimini yaşamayı atlamayın deriz. Yukarı çıkış için asansörler var ama elbette önünde belli bir miktar sıra oluyor. Eğer yukarı yürüyerek merdivenlerden çıkmayı seçerseniz daha da az bir sırayla karşılaşıyorsunuz. Eğer sıra beklemeden girmeli biletinizi online alırsanız daha da az bekliyorsunuz. Sadece terasları kapsayan online bileti almak için tıklayın.

Manzaranın tadını daha iyi almanız ve burada çekeceğiniz fotoğrafların ışığının mükemmelliği açısından buraya güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde değil de kesinlikle gün batımında çıkın. Şanslıysanız bazı özel etkinliklerle bu terasta konserler de oluyor. Yakalarsanız kaçırmayın.

Çalışma Saatleri: 9.00 – 19.00 Son bilet 18.00’de kesiliyor son kabul 18.10’da yapılıyor. Asansörlü giriş katedralin arka tarafına denk geliyor. Katedrale giderken yanınıza illa kapşonlu bir şey alın çünkü açık omuzla ve şortla girmeye izin yok. Böylece kapıda tanesi 10 Euro’ya satılan şallardan almak zorunda kalmazsınız.

3. Akşamüstü Duomo Manzarasına Karşı Bir Şeyler İçin 🍸

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Duomo’yu aradan çıkardıysanız, Milano merkezde akşamüstü yapılacak en güzel şeyi açıklıyoruz. Günü Milano’nun sembol yapısı Duomo’ya karşı rooftop (çatı terası) barda aperatif bir şeyler içerek batırmak. Bunun için genelde La Rinascente’nin terası biliniyor ama La Rinascente’nin terası hem çok kalabalık oluyor hem Duomo’yu gören iyi bir açısı yok hem de aşırı turistik. Onun yerine bizim önerimiz daha az bilinen ama çok daha güzel bir açıyla katedrali gören ve nezih bir yer olan teras bar Duomo

4. Galleria Vittorio Emanuele II’de Fotoğraf Çekin 📷

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Duomo Meydanı’nda, katedralin hemen yanında bulunan Galleria Vittorio Emanuele sadece Milano’da değil belki de tüm dünyada en çok fotoğraflanan iç mekanlardan biri. Gerçekten de camdan dev kubbeli ve dört kollu bu dev pasajın kapısından girdiğiniz anda tüm İtalyan görkemi ve ihtişamını hissediyorsunuz. Fotoğraf çekimleri için öyle güzel açılar sunan bir yer ki ister istemez kendinizi mekanı bir ordan bir burdan fotoğraflamaya kaptırıyorsunuz. Dev camdan kubbenin tam altında İtalya’nın üç başkentinin mermerden armaları var. Torino’nun armasındaki boğanın cinsel organına tek ayağın topuğuyla basıp çevresinde 3 kez dönüldüğünde o kişiye şans getireceğine inanılıyor. 😀 Bu nedenle boğanın önü her daim kalabalık oluyor.

Pasajın içinde Prada, Louis Vuitton gibi markaların en şık şubeleri var. Bir de WiFi avcılarına bir ufak tüyo verelim. Pasajda Prada’nın ve çevredeki diğer restoranların ücretsiz WiFi servisleri var. Bu da demek oluyor ki burada çektiğiniz selfie ve storyleri anında paylaşabiliyorsunuz demek 😉 İçindeki mağazalar akşam 21.00’de kapıyor ama galeri aynı zamanda sokakları birbirine bağlayan 4 ucu açık bir pasaj işlevi de gördüğünden 24 saat açık kalıyor.

5. Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği’ni Görün 🍴

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Leonardo da Vinci insanlık tarihinin en önemli dahilerinden biri ve arkasında bıraktığı en önemli eserlerden birisi de Milano’da: Paris’in Mona Lisa’sı gibi Milano’nun da sembol denilebilecek sanatsal değeri Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği (Il Cenacolo or L’Ultima Cena) freski. Aslında çoğumuz bu eserin bir yağlıboya tablo olduğunu düşünür ama aslında bu Milano’daki Santa Maria delle Grazie kilisesinin yemekhanesinin tüm bir duvarını süsleyen dev bir fresk. Aslında kullandığı teknik fresk tekniği de değil yine kendisinin icat ettiği apayrı özgün bir teknik. Fresk tekniğinin yeterince kalıcı olmayacağını öngörüp onu modifiye ederek daha kalıcı ve sabitleyici bu yeni tekniği kullanmış. Hristiyanlık inancına göre bu fresk, İsa’nın çarmıha gerilmeden önce 12 havarisiyle yediği son akşam yemeğini tasvir ediyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Her ne kadar fresk tekniğine alternatif daha kalıcı bir teknikle yapmış olsa da bulunduğu kilise ortamı aynı anda 20-25 kişiden fazla ziyaretçiyi kaldıracak kapasitede olmadığından içeri sadece 20-25 kişilik gruplar halinde 15 dakika süre boyunca ziyaret edilmesine izin veriliyor. Ayrıca bu ünlü eseri görmek için 2 ay öncesinden online olarak biletinizi almanız gerekiyor.

Eseri bir rehber eşliğinde canlı anlatımlı gezmek daha anlamlı olacağından 1 saat süren bu rehberli turu tercih etmek de isteyebilirsiniz.

Ayrıca hem Son Akşam Yemeği’ni hem de Milano şehir turunu birleştiren çok daha avantajlı tur seçenekleri de mevcut. Gelmişken bölgeye yakın diğer görülecek yerleri de yürüyüş turu ile rehberli gezebilirsiniz.

6. Teatro Alla Scala’da Bir Etkinlik Yakalayın 🎻

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Muazzam mimarisi ve prestiji ile La Scala dünyanın en önemli sahneleri arasında yer alıyor ve burada özenle hazırlanmış seyircilerle birlikte birşey izlemek yaşanabilecek en özel müzikal deneyimlerden biri. Opera sanatında milli gururumuz rahmetli “La Diva Turca” Leyla Gencer’in de bir zamanlar kadrosunda yer aldığı, daha sonra da opera sanatçıları için kurulan akademide eğitim verdiği, dünyanın en prestijli opera binalarından biri olan Theatro alla Scala’da bir etkinlik yakalamak için Web Sitesine bakın.

Madam Butterfly’dan Otello’ya birçok önemli eserin prömiyerini yaptığı sahnenin sezon açılışı her yıl 7 Aralık’ta oluyor. Biletleri online almak için tıklayın. Opera binasının girişinde bir de opera binasının tarihini anlatan, kostümler ve resimlerin sergilendiği bir müze var. Müzeyi ve opera binasını girip gezmek için de bilet almalısınız.

7. Navigli’de Güneşi Batırıp Aperitivocularda Takılın 🌅 ♡

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’nun küçük Venedik gibi canlı bölgesi Navigli’de kanal boyunca sıralanmış aperitivocularda takılmak Milano’daki ilk üçümüze net girer. Siz sadece içtiğinizi ödüyorsunuz açık büfe atıştırmalıklardan ücretsiz olarak dilediğiniz kadar faydalanıyorsunuz. 1 içecek 10 Euro ciavrında. Naviglio Grande ve Pavese diye ikiye ayrılıyor kanal. Grande daha turistik ve daha popüler ama Pavese daha sakin ve daha yerlilerinin takıldığı kanal boyu. Naviglio Grande boyunca sıralanmış tüm mekanlar aşağı yukarı aynı minvaldeler. Aralarında fark yaratan veya aşırı öne geçen özellikli bir yer yok. Hangisinde yer varsa geçip oturun ve gün batımının, gelen geçeni izlemenin ve tabi ki lezziz aperitivoların tadını çıkarın. Duomo tramvayından 3 nolu tramvay buraya geliyor. Piazza Ventiquattro Maggio durağında inip biraz yürüyorsunuz.

8. Sforzesco Şatosu’unun Bahçesinde Yerlisi Gibi Pazar Pikniği Yapın🍓

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’da ne yaparsanız yapın, illa nihayetinde birSforzesco Şatosu ziyaretine bağlanacak ve bunun en keyifli yolu kesinlikle Sforzesco Şatosu’nun bahçesi olan Sempione Parkı’nda akşam üstü marketten peynir sushi şarküteri vs canınız ne çekerse alıp piknik yapmak. Zaten tüm Milanoluların haftasonu klasiği burada piknik yapmak, güneşlenmek, frizbi, voleybol oynamak gibi şeyler. Gerçekten güzel bir ortamı var. Kale de bir o kadar güzel bir Rönesans kalesi zaten bu kalenin bahçesinde olma atmosferi bile yeter. Kırmızı hat üzerindeki Cadorna veya Cairoli metro çıkışından buraya ulaşabiliyorsunuz.

9. Milano’nun Modern Yüzü Isola ve Porto Nuova’daki Tasarım Yapıları Görün 🌆

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’nun tasarım binalarının olduğu İsola bölgesindeki Milano’nun en ünlü tasarım yapısı İtalyan mimar ve şehir plancısı Stefano Boeri imzalı Bosco Verticale’yi mutlaka görün. Bosco Verticale Türkçe “Dikey Orman” demek. Aslında burası bildiğiniz bir konut ama ekolojik temeller üzerine tasarlanış bir tasarım öncüsü aynı zamanda. Her katında cangıldan fırlamışcasına yeşilliklerin ve ağaçların olduğu biri 76 diğeri 111 metre yükseklikte iki kule düşünün. Bu harika mimari tasarımıyla şehre hem ekolojik olarak hem de görsel olarak artı değer katıyor. Anlayacağınız bizdeki TOKİ’ler gibi görüntü kirliliği değil. İsola metrosunda indiğinizde bi 5 dakikalık yürüme mesafesinde.

Bosco Verticale dışında Porta Nuova bölgesinde UniCredit binası ve etrafını saran diğer tasarım yapılar var. Bizce tasarım ve mimariye meraklı olanların Milano’da mutlaka gidip görmesi gerektiği yerler buralar. Porta Nuova trafiğe kapalı tatlı bir bölge olan Corso Como ile Garibaldi’ye bağlanıyor. Corso Como’da yan yana restoranlar, cafeler ve tasarım mağazaları var. Özellikle aşağıda da bahsettiğimiz Corso Como 10 çok meşhur. Ortamını görmek için bile uğranır.

10. Brera’da Bir Yudum “High Life” ☕ ♡

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Brera Bölgesi, şehrin nezih kesiminin takıldığı, hoş mekanların, dizayn shopların, pazar brunchları için ideal küçük kafelerin, şık sanat galerilerinin ve şehrin en büyük ve en önemli müzesi, Rönesans eserleri ile ünlü Pinacoteca di Brera’nın bulunduğu bölge. Orto Botanico di Brera da şehrin görülmeye değer botanik bahçesi. Özellikle müzenin önü arkası sağı solu tüm sokaklar güzel cafe ve restoranlarla dolu. Bir de harika çaylarıyla ünlü Kusmi Tea’nin güzel bir mağazası da burada var. Sadece çay koklamak için bile girilir.

11. Isola ve Garibaldi Sokaklarında Graffiti Avına Çıkın 👾 ♡

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’nun yepyeni tasarım bölgelerinin hemen arkasında kalan ve tren istasyonunun yakın civarları olan Isola ve Garibaldi bölgeleri ise şehirde birbirinden güzel graffitilerle karşılaşabileceğiniz ara sokaklarla dolu. Kafanıza göre gezerken karşınıza bir küçük prens veya devasa bir mural çıkabiliyor.

Ayrıca koca bir sokağın tamamının graffiti işleri için ayrılmış olduğu şehrin biraz dışında kalan Leoncavallo Autogestito Public Space de görülmeye değer. Konum için tıklayın.

Graffitileri fellik fellik arayarak zaman kaybetmek istemeyenlerin Public Design Festival’in şehirdeki belli başlı sokak sanatı işlerini işaretlediği harita işinizi görecektir. İsola ve çevresi graffitilerin en yoğun olduğu bölge ama Milano’nun Porta Ticinese, Porta Romana ve Lambrate bölgelerinde de güzel işler var.

12. Açıkhava Müzesi Gibi Bir Anıt Mezarlık Olan Cimitero Monumentale di Milano’yu Ziyaret Edin ✞

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Evet, Milano’da mezarlık bile tasarım harikası. İçinde her biri ayrı ayrı tasarlanmış, kimisi devasa kimisi minimal ve mütevazi sanat eserleri görünümünde anıt mezarlar bulunuyor. Paris’teki ünlüler mezarlığı Père Lachaise gibi gerçekten de bir mezarlıktan öte ciddi ciddi popüler bir turist çekim noktası. Milano’da klasik turistik destinasyonları tüketenler için enteresan bir alternatif. Yalnız burayı kendi başınıza gezdiğinizde pek bir anlam ifade etmiyor burada yatan kişilerin anıt mezarlarını onların kim olduklarını öğrenerek rehber eşliğinde gezmek çok daha anlamlı olacaktır.

13. Müzelerinde Rönesans’ın Ve Modern Santın İzinden Gidin 🎨

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano’da hem modern sanatın hem de Rönesans sanatının en seçkin örneklerini görebileceğiniz birçok müze var. Hepsini bir tatile sıkıştırmaya çalışmak pek de akıllıca değil. Eğer böyle bir işe kalkışırsanız şehrin diğer nimetlerinden feragat etmek zorunda kalırsınız ki yazık olur. Bizce klasik sanattan Pinacoteca di Brera, modern sanattan Museo del Novecento, güncel sanattan Mudec ve tasarımdan Triennale di Milano ortaya karışık güzel bir müze seçkisi olur. Özellikle de tek bir müze gezme hakkınız varsa onu Pinacoteca di Brera’da rehberli tura katılarak kullanın deriz. Hepsi hakkında detaylı bilgiyi Milano Gezi Rehberimizde verdik.

14. Tatilinizi Aşağıdaki Günler ve Haftalardan Birine Denk Getirin 🎉

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Milano şehir festivalleri, fuarlar ve tematik haftalar bakımından oldukça zengin bir şehir. Ee Avrupa’nın hem tasarım hem mimari hem moda hem de sanat alanında sayılı merkezlerinden biri olmak öyle kolay iş değil. Nerdeyse yılın her ayına denk gelen bir etkinlik var: Nisan’da tasarım dünyasının en prestijli fuarlarından biri olan Milano Tasarım Haftası ve Milano Maratonu, Şubat’ta tüm moda sektörünün gözünün orada olduğu Milano Moda haftası, Haziran’da Milano Uluslararası Film Festivali ve Açık Hava Cazz Festivali, Mart’ta Milano Karnavalı, Aralık’ta şehrin en renkli festivali ve noel pazarı Oh bej! Oh bej!…

O kadar tasarım dedik sanat dedik mimari dedik, Milano tatilinizi denk getirebilirseniz bu hafta ve günlerden birine denk getirin deriz. Hiçbirine katılım için o alanın simsarı olmanız gerekmiyor. Sadece etkinliklere katılıp ortamdaki değişik atmosferden, gördüklerinizden, yeni keşiflerden zevk almanın keyfini yaşamaya bakın yeter.

15. Bir Inter Milan Maçını Kendi Evinde İzleyin

MİLANO GEZİLECEK YERLER & İYİ YAŞAMAYI BİLENLERE ÖNERİLER

Bizce Inter Milan evi olan Giuseppe Meazza Stadyumu’nda bir AC Milan derbisi atmosferini solumak unutulmaz Milano deneyimlerinen. Giuseppe Meazza Stadyumu kentin biraz dışında kalıyor. Buraya ulaşım için ya Duomo’dan tramway’a bineceksiniz ya da kırmızı hat metroyla Lotto durağına gidip buradan 1 kilometre kadar yürüyeceksiniz.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:43.