IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Miray
  • 1 Post By Brittle
  • 1 Post By aL-yazmaLi


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2024, 09:50   #1
Emektar
Miray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adaların En Kültürlüsü: Berlin Müzeler Adası

Berlin ilginç şehir… Geçmişi hiç bırakmayarak geleceğe odaklanan, konsantrasyonu oldukça güçlü bir yer. Sanıyoruz bu yüzden Avrupa başkentleri arasında büyük öneme sahip. Berlin’in geçmişin gönlünü alırken, geleceğe kulaklarını açması, bizi gezmesi ve görmesi zevkli bir rotaya kavuşturuyor.


Sabah saatlerinde dünyanın en değerli mimari eserlerini, park ve bahçelerini gezdikten hemen sonra güneş batar batmaz bangır bangır bir gece hayatının içerisine girebiliyorsunuz. Berlin turlarına katılmanıza, acilen Berlin uçak bileti almanıza neden olacak sebepler o kadar fazla ki… Mesela bir tanesinden bahsedelim, Berlin Müzeler Adası. İşte başlı başına Berlin’e gitme sebebi!

Bir Ada 5 Müze
19. yüzyıldan bu yana Berlin’in sanat ile dostluğunu güçlendirmiş harika bir bölge Müzeler Adası. Sadece müze alanı olarak tasarlanan bölgeye sahip çıkılmış ve düşünüldüğü kompozisyonda günümüze kadar gelmiş. Mittle ilçesinden geçen Spree Nehri’nin üzerinde bulunan bu adanın kuzey kısmında dünyaca ünlü 5 müze bulunuyor. 1999’dan beri UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan bölgenin oluşturduğu müzeler, sadece barındırdıkları koleksiyonları ile değil, mimarileri ile de görenleri büyülüyor.


Çok Güçlü, Pek Gizemli
Berlin Müzeler Adası’nda yer alan müzeler az önce de belirttiğimiz gibi dünyanın en önemli müzeleri arasında bulunuyor. Müzeler adasında antik çağlardan günümüze kadar merak ettiğiniz her şey karşınıza çıkabiliyor. Eğer dünya tarihine dair soru işaretleriniz varsa hepsine tek tek cevap verecek güçte olan bu müzeler, verdikleri cevaplarla yepyeni soruların ortaya çıkmasını sağlayacak kadar da gizemliler. Çok konuştuk, Müzeler Adası’nda bulunan müzelerden tek tek bahsedince ne söylemek istediğimizi anlayacaksınız.


Adanın Sanat Bekçileri
Ada tarihi boyunca çok badireler atlatmış. Alte Nationalgalerie (Eski Ulusal Galeri) 2. Dünya Savaşı’nda zarar gören fakat yılmayan ve sanat tarihini çok değerli tablolarıyla tek tek anlatan eski bir ulusal galeri. Resim meraklıları burayı mutlaka görmeli. Müzede Türk ressam Osman Hamdi Bey’e ait 2 esere de rastlayacaksınız. Antik Mısır Medeniyeti ağırlıklı olmak üzere Antik dönemin eserlerini sergileyen Neues Museum, yeni müze diye de anılıyor. Fakat böyle anılması, yeni inşa edilmesinden dolayı değil, sağlam bir restorasyon sonrası 2009 yılında aramıza katılmasından.

Pergamonmuseum yani Bergama Müzesi, diğer dört müze arasında en çok dikkat çeken bölge. Klasik Antik Çağ Koleksiyonu, Antik Yakın Doğu Müzesi, İslam Sanatı Müzesi olmak üzere üç bölümden oluşan müzenin en beğenilen parçası, Zeus Sunağı. Alte Nationalgalerie’de (Eski Ulusal Galeri) Joachim H. W. Wagener tarafından bağışlanan 19. yüzyıl sanat eserleri sergileniyor. Bode Müzesi ise, Bizans sanatına ağırlık veriyor. Madeni paralar ve madalyalar gibi Anadolu’da arkeolojik kazılarda bulunan pek çok eseri sergileyen müze, adanın en kuzeyinde. Mutlaka görülmesi gereken bu 5 müze sayesinde, Berlin ve sanat ikilisi arasındaki muhteşem diyaloğu görmenin keyfine sonuna kadar varabilirsiniz.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

.

~𝓑𝓪𝓼𝓴𝓪 𝓫𝓲𝓻 𝓮𝓿𝓻𝓮𝓷𝓭𝓮 𝓮𝓷 𝓰𝓾𝔃𝓮𝓵 𝓱𝓪𝓵𝓲𝔂𝓵𝓮...
 
Alt 13 Mart 2024, 10:24   #2
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşmına sağlık canım

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 
Alt 15 Mart 2024, 16:58   #3
🧿 💜 hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiçbir şey 💜 🧿
aL-yazmaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

en sevdigim tarihi sehirLerden bi tanesi, payLasim icin tskLer

________________

Adaların En Kültürlüsü: Berlin Müzeler Adası



 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:14.