IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 22:14   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Barri Gothic (Gothic Quarter)

Gotik Semt anlamına gelen Barri Gotic, 2000 yıllık geçmişi ile büyüleyici bir atmosfere imza atan Barselona’nın tarihi merkezi, Orta Çağ’dan kalma gotik mimari eserleri her adımınızda görebileceğiniz bölge şehrin en çok turist çeken yeri. Barselona gezilecek yerler listemizdeki bir çok önemli yapı bölge sınırları içerisinde yer alıyor.

Bu büyülü trafiksiz Orta Çağ dünyasını keşfetmek için Arnavut kaldırımlı dar sokaklardan ve gizemli geçitlerden oluşan bu keyifli labirentte dolaşabilirsiniz. Sohbet sesleriyle çınlayan sokaklarda Barselona kültürel dokusunu tanıyabilirsiniz.

Bu mahallede çocuklar genellikle Gothic Quarter’ın gizli köşelerinde futbol oynarlar ve avlularında kaldırım terasları olan küçük kafeler bulunur. Davetkar küçük butikleri ve restoranlarının yanı sıra, Picasso Müzesi ve bazen açık hava konserlerinin düzenlendiği Plaça del Rei için Gotik Mahalle’yi mutlaka gezmelisiniz.

Bölgenin en önemli yapıların başında gelen Barselona Katedrali’nin tamamlanması tam 700 yıl sürmüş! Gotik mimarinin tüm ayrıntılarını barındıran katedral gerek iç gerek dış tasarımıyla mutlaka görülmesi gereken ender eserlerden biridir.

Pazar günleri katedralin önünde yapılan Sardanes dansını da izlemeyi unutmayın. Ayrıca Roma Duvarı ve Agustus Tapınağı ile Başdiyakozun Evi de ziyareti hak ediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:46.