IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 22:09   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sagrada Familia

Barselona’nın simgelerinden birisi olan ve UNESCO Listesinde de yer alan Sagrada Familia Bazilikası, şehrin popüler olmasına katkıda bulunan ünlü mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseri olarak gösteriliyor.

Aslında bazilikanın yapımı için San Jose Dindarları Birliği önce Francisco de Paula de Villar y Lozano ile anlaşmış. Ancak iki taraf arasında fikir ayrılıkları ortaya çıkınca, proje 1883 yılında Gaudi’ye devredilmiş ve kaza sonucu yaşamını yitirdiği 1926 yılına kadar yapıya deyim yerindeyse hayatını adamış.

Bazilikaya, büyük ustanın ölümünün ardından yarım kalmış olmasına rağmen günümüzde Barselona gezilecek yerler listesine mutlaka alınması gereken yapılardan birisi gözüyle bakılıyor.

Siz de bu gösterişli yapıya zaman ayırırsanız, gezintinizin odak noktasına Büyük Çile Kapısı, İsa’nın Doğum Cephesi, Mezar Odası, Çan Kuleleri, Sarmal Merdivenler bölümlerini alabilirsiniz.

Barselona’nın kuzey kesiminde yer alan, 13 bin kişilik bir kapasiteye sahip Sagrada Familia, şehirdeki diğer tüm anıtların üzerinde yükselen 18 adet ince kulesi ile tüm bölgeye hakim konumda. Yapımı neredeyse 140 yıldır devam eden eser, hala yapım aşamasında olmasına rağmen halka açık.

Uzun Kuyruklara Dikkat!
Sagrada Familia özellikle turistlerin bölgeye akın ettiği tatil sezonlarında oldukça kalabalık olabiliyor. Bundan dolayı katedrali görmek için çok uzun kuyruklarda beklemek durumunda kalabilir ya da yapıyı yalnızca dışarıdan izlemekle yetinmek zorunda kalabilirsiniz.

Yapının iç mekanını görmek için Sagrada Familia Hızlı Giriş Bileti linki üzerinden biletinizi satın alarak gezi planınızı daha kolay yapabilirsiniz.

Bölgeye Ulaşım
Barselona şehir içi ulaşımı konusunda gezginlere bir çok alternatif sunuyor. Metro sistemini kullanarak şehir genelinde kolayca dolaşabilirsiniz. Sagrada Familia’nın hemen yanında da istasyon var.

Metronun dışında Barselona’da en çok kullanılan ulaşım araçlarının başında hop on hop off yani üstü açık turistik otobüsler geliyor. Şu ana kadar birçok turistik şehirde bu otobüsleri kullansam da şehir genelinde en organize şekilde hizmet veren ve turistlerin kolayca gezmelerini sağlayan sistem Barseloana’da bulunuyor diyebilirim.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:44.