IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 21:38   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Capri Adası

İtalya’nın turizm cenneti bir ülke olmasında Capri Adası’nın da payı bulunuyor. Campania Bölgesi’nde, Napoli Körfezi üzerinde konumlanan Capri Adası İtalya’da görülmesi gereken yerler arasında.

Küçük ve sevimli bir ada olan Capri yemyeşil yamaçları, turkuaz rengi denizi, tertemiz koyları, plajları, tarihi mekanları, eğlence/alışveriş olanakları ve Akdeniz iklimi ile turistlerin tatil namına beklediği birçok şeyi onlara sunuyor.

Gezilecek Yerler
Yerli-yabancı çok sayıda ünlünün da sık sık ziyaret rotası haline dönüşen Capri Adası genel olarak lüks bulunsa da daha ekonomik bütçeli tatil yapmak isteyenlere de hitap ediyor.

Capri ve AnaCapri olarak aralarında yaklaşık 4-5 km mesafenin olduğu iki bölgeye ayrılıyor. Dolayısıyla Capri Adası gezilecek yerler arasındaki ulaşım yürüyüş ile sağlanabiliyor. Ayrıca otobüsler ve taksiler de hizmet veriyor.

Capri Adası’ndaki popüler yerlerin başında ise dünyaca ünlü Blue Grotto, tarihi San Michele Arcangelo Kilisesi, Tiberius Villaları, bölgedeki en eski yapılardan biri olan Charterhouse of St.Giacomo geliyor. Ayrıca Marina Piccola ve Villa San Michele Museum da görülmeye değer yerler arasında.

Nerede Kalınır?
Capri Adası’ndaki konaklama imkanlarının büyük çoğunluğunu lüks oteller ve villalar oluştursa da orta bütçeli gezginler için de farklı seçenekler sunuluyor. Özellikle Marina Piccola, Piazzetta di Capri ve Villa San Michele civarındaki konaklama tesisleri turistler arasında oldukça popüler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

« Sardinya | Perugia »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.