IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 21:25   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cinque Terre

İtalya gezilecek yerler listesi hazırlayanların ve özellikle doğal güzelliklere düşkün olanların es geçmemesini tavsiye edeceğim bir yer de Cinque Terre.

İtalyanca olarak 5 köy anlamına geliyor çünkü birbirine çok yakın mesafedeki 5 köyden oluşuyor. Burası aslında İtalya’nın ilk ve 4 bin hektarlık alanıyla en küçük milli parkı.

UNESCO koruması altındaki bölgede köyler arası ulaşım feribot, tren ve yürüyüş ile sağlanıyor. Trekking için de çok uygun olan ve özel trekking turları düzenlenen bölgede köyler arasındaki mesafe trenle ortalama 2-3 dakika.

Cinque Terre’de sadece dolaşmak istemezseniz bölgede yüzmek için de birçok yer bulabilir, Akdeniz ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca köylerdeki restoranlarda çok leziz yemekler sunuluyor.

Gezilecek Yerler
Cinque Terre’de vaktiniz olursa 5 köyün hepsini gezmenizi öneririm. Dolayısıyla Cinque Terre gezilecek yerler listenizin ilk sıralarına Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ve Monterrosso’yu koyabilirsiniz.

Monterosso ile Riomaggiore aynı zamanda yüzmek isteyen gezginlerin favori köyleri durumunda. Riomaggiore daha çok kayalıklardan denize girmek isteyenlerin tercihi oluyor.

Nerede Kalınır?
Cinque Terre’de konaklama seçenekleri fazla değil ve fiyatlar da genellikle ortalamanın biraz üzerinde bulunuyor. “Cinque Terre’de nerede kalınır?” sorusuna verilebilecek yanıtlar arasında ise Monterroso ve Riomaggiore ön sırada. Bu iki köydeki konaklama seçenekleri diğer bölgelere göre daha fazla.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

« Pompei | Amalfi »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:16.