IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2020, 23:50   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Av Takımlarının Korunması

Av dönüşü takımı ılık tatlı suyla yıkayalım. Bu takımda kalan tuzu temizleyecektir. Tuz misinalara vs. zararlı olduğu gibi aaaal aksamın nem tutmasına ve paslanmasına yol açar. Soğuk su tuzu (diğer pislikleri) yeterince iyi çözemez bilhassa fırdöndünün içinde kalanları.

* Mümkünse WD40 gibi bir nem arındırıcı ile özellikle aal aksamı temizleyip yağlayalım.

* Bihassa uzun süre kullanmayı düşünmüyorsak takımı bir köpük tahta mantar vs. üzerine sarıp öylece bırakmayalım. Bu misinanın gam yapmasına kıvrık kıvrık eciş bücüş kalmasına sebep olur. En iyi yol takımı bir kasnak üzerine sarmaktır.. Kasnak bulmak güç olacaktır bu durumda en güzeli takımı bir çapari gibi sararak saklamaktır.

Burada dikkat edilecek husus kösteklerin serbest bırakılmış olmasıdır. Eğer takımı yaparken köstek aralarını eşit boyda tutarsanız takımı böyle sarmak kolaylaşacaktır.

* Yeni nesil çelik iğnler balıkla birlikte giderse paslanıp yok olacak şekilde üretilmektedirler. Bu durum bazen aşırıya kaçmakta balık beklerken iğne paslanıp gidebilmektedir. Özellikle çelik iğneler için lüfer kalkan vs. takımlarında iyi bir çözüm aktif anot kullanmaktır.

Yeni kullanılmamış bir pil alınız. Ucuz pillerden. Üst katlarını soyun soyun. en sonunda grimsi dalgalı renkli bir tabaka gelecek. Bu tabakanın altında siyah kömür macunu gibi bir şey çıkacak. İşte o en son aldığınız aaaal tabaka çinkodur. Genelde bir hayli saftır. Elbette kaliteli bir pilde daha saftır. Bu tabakayı dikkatlice çıkarın. Siyah maddeyi bir peçete yardımıyla iyice silin. Peçete ve geri kalanları bir poşete doldurun. Pil çöpü kutusuna atın. Suyla yıkamayın ki bu zararlı madde suya (oradan derelere göllere denize vs.) karışmasın.

Bu çinkoyu 3-4 mm kalınlıkta şeritler halinde kesin. Bu şeritleri iğne fırdöndü vs. yakın bir yere tercihan iğnenin bağlandığı yere bir kat halinde sarın. Bu şeritler çelik ve tuzlu su ile birlikte bir tür pil ortaya çıkmasına yol açar ve oluşan elektrik akımı çeliği paslanmaktan korur. Nikel veya Duratin gibi kaplamalar yapılmış iğnelerde bu sorun daha az yaşanır ve bu uygulama genelde gerekmez.

* Takımı bir kilitli naylon vs. içine yerleştirelim. Böylece sağa sola karışmasın.
* Rapala vb. üçlü iğneler kullanılan takımların iğneleri bir sorun olacaktır.Bunları bir köpüğe vs. saplayıp saklamak onların paslanmasına davetiye çıkarmak demektir. Bunun yerine bu tür takımları ya uygun kutularda (kendi kutusu özel çantalar vs.) saklamalı yada şuna benzer aparatlar temin edilmelidir.


alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.