IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 00:05   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bıldırcın Avında Kaç Numara Şok Kullanılır

Yurdumuzda sezon bıldırcın avıile açılır. Bıldırcın sülüngillerin en küçüğüdür. Erkek ve dişi görünüşolarak birbirine çok benzerler.

Av olarak avlanması kolay vezevklidir. Usta bir köpeklede daha da zevkli bir hal alır. Eğerköpeğiniz usta değilse yetiştirmeniz açısından en uygun avdır. ÇünküBıldırcının avlanma ve bulunabilme olasılığı yüksekdir.

Av merası;Buğday anızı, pancar , soğan, gündöndü, yonca anları (sınır), kısaotluklar ve sebze türü bitkilerin bulunduğu tarlalardır. Ava yenibaşlayan avcılar için ideal bir avdır yürümesi kolaydır ve uzunyürüyüşler gerektirmez.

Bıldırcın genelde düz uçuşlar yaptığı içinavıda kolaydır. Usta avcılar nadiren boş atış yaparlar. Yaz avı olduğuiçin kıyafet konusunda fazla teferruat gerektirmez.Bıldırcın avında engerekli şey tozluktur. Yaz ayları olması nedeni ile çok fazla ot vediken olacaktır. Turuncu bir şapkada göz ardı edilmemelidir.


TÜFEK SEÇİMİ:

Ava yeni başlaya avcılar için 12çaplı tüfekler en uygun olanıdır. Kısa namlulu tüfekler tercihedilmelidir. Eğer şoklu bir silahımız varsa 5 ve 4 şok tercihedilmelidir. Çift kırma, Süperpoze ya da Yarıotomatik tüfeklerden biritercih edilebilir.

FİŞEK SEÇİMİ:

Saçma numarası olarak 10 ya da 11 numara tercih edilebilir.
Saçma gramı ise avcının tercihinegöre değişkenlik gösterebilir. Yarıotomatik tüfeklerde 30 – 32 gr.Süperpoze ve çiftelerde ise 28 – 30 gr tercih edilebilir.

Usta avcılar atışlarını daha da geliştirebilmek için 24 gr 9,5 saçma tercih edebilirler.
Bıldırcın avı için kişisel tercihim 24 – 28 gr 10 numara saçmadır. Ejektörlü bir Süperpoze ile çok keyifli bir hal alır.






Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.