IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2020, 23:54   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Atmaca Nasıl Yakalanır - Atmaca Avı

Tenta: Atmaca Tutmak için kurulan kulübe.

Atmaca avlanmak için önce çekirge veya danaburnu tutulur. Bununla ceceğen (kuş) yakalanır. Kuşla birlikte tepelere çıkılarak atmaca geçiti olan yerlerde "tenta" (saklanma kulubası) hazırlanır. Tentalar yeşil yapraklı ağaç dallarından yapılır.

Yaklaşık bir veya iki metre civarında tentalar yapılır. Dikilen kazıkların etrafı ağaç dallan ile örülür. Eğrelti otları ile delikleri kapatılır. Yan kısımlar ağaç dallan ile çevrilir. Üzeri dallarla kapatılır. Atmacanın geliş istikametine oturup rahatça etrafı görebilecek yükseklikte, genişlemesine doğru gözleme deliği (pencere) açılır. Arka kısımda kazıklar üzerine tahtalar veya dallar çakılarak oturulacak yer hazırlanır. Sağ kol istikametinde kulübeye girmek için ve kuş oynatmak için yarım metre genişliğinde kapı bırakılır. Bu şekilde bannak hazırlanmış olur.

Tentalar bazı yerlerde sahiplenildiği için başkalan izinsiz kullanamazlar. Bunlar genellikle o kişilerin isimleri ile veya konumu itibariyle isimlendirilirler. Örneğin: Nezmi Tenta, Faik'i Tenta, Dağı Tenta, Mçoni Tenta, Aynalı Tenta, Tümbi Tenta ve Çifte Boğaz, Çamur Ali gibi isimlerle tanınırlar. Sahipsiz tentalarda oturabilmek için akşamdan veya geceden oraya ulaşıp tentayı kapmak gerekir.
Kulübe giriş kapısının bir iki karış ilerisinde atmaca avlama ağı kurulur.




Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:24.