IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Lyra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2020, 11:06   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evlilik Terapisi Nedir? Evliliginizi Kurtarabilir mi?

Gunumuzde tum bireyler tarafindan merak edilen ancak gercek anlamda neden ilgi duyuldugu tam anlasilamayan bir konu olarak Evlilik Terapisi karsimiza cikmaktadir. Ciftlerin yasadiklari sureci daha iyi anlayabilmeleri ve anlik sinirlerin kotu sonuclari dogurmadan karsilikli olarak birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri acisindan bu tur yardimlari almalari surecin her zaman daha saglikli bir sekilde ilerleyebilmesine yardimci olacaktir. Ozellikle son zamanlarda en kucuk nedenlerin bosanmaya gitmesi, tartismalarin can alici noktalara gelmesi, konusarak sorunlari asmak yerine donusu olmayan seylerin yasanmasi ve bunun gibi ardi arkasi kesilmeyen sorunlarin daha profesyonel bir sekilde altindan kalkabilmek amaciyla bu tur terapiler tercih edilmeli ve bu alanda yonlendirmelerin gerceklestirilmesi gerekmektedir. Bu tur terapilerde amac; ciftlerin birbirlerine hissettikleri duygulari geri plana itmelerine engel olmak ve aslinda mutlu olduklari zamanlari animsatarak tum problemlerin en iyi sekilde altindan kalkilabilmesini saglamak olmustur.

Evlilik Terapisi Neden Onemli?

Oncelikle Uzm. PsIkolog Hulya Zanbak’in evlilik terapisi tanimina goz atalim: “Cift terapisi ve iliski terapisi olarak da bilinen evlilik terapisi, ayriligi dusunen, cinsel sorunlari olan ya da baglarini kuvvetlendirmek ve birbirini daha iyi anlamak isteyen ciftlere yardimci olur. Bu terapinin asil amaci ciftlerin beraberligine odaklanmak olsa da her iki bireyin de kisisel olarak gelismesi ve partnerini daha iyi anlamak icin calismasi beklenmektedir”. Evlilik sureci her zaman bizler icin dusundugumuz sekilde ilerlemeyebilmektedir. Hayat sartlari, is sIkintilari, iki taraf arasinda aile baskisi gibi bircok problem ciftler arasinda zaman zaman sorunlara neden olabilmektedir. Cogu zaman cok kucuk bir sorun ciftler arasinda bir bosanma sureci dogurabildigi gibi bazi durumlarda istenmeyen sonuclarin ve donusu olmayan hatalarinda kisiler arasinda olumsuz bir surece donusmesine neden olabildigi gozlemlenmektedir. Bu nedenle her turlu sorunu profesyonel bir sekilde cozmek ve yasanilan sorunlarin disaridan bir goz tarafindan kisilere aktarilmasini saglayarak iliskilerin kurtarilmasi saglanmaktadir. Bu sekilde kisiler yalnizca yasadiklari anlatmaya degil karsi tarafa ne tur duygular yasattiklarina ve iletisim kurarak aslinda tum problemlerin nasil altindan kalkabileceklerini de gorebilme sansi elde etmektedirler. Kisa surede istenilen duzeye gelmesi hedeflenen seanslarda ciftlerin konusabilmesi, birbirlerini anlayabilmesi, empati kurabilmesi ve tartismadan sorun cozmeye baslayabilecek kivama gelebilmeleri saglanmaktadir. Bu nedenle her zaman bu tur terapiler ciftlere onerilebilmekte ve evlilik kurumunun zarar gormeden onarilmasina firsat taninmaktadir.

Aile Terapisi Sonucunda Neler Oluyor?

Aile kavrami her zaman onem verilen ve ozen gosterilen bir kavram olmustur. Bu nedenle artik daha saglikli bir sekilde evlilik sureclerinin ilerletilmesi amaciyla sunulan terapi firsatlar sayesinde bircok kisi yasadigi zorluklarin altindan cok daha kolay bir sekilde kalkabilmeyi basaracak duruma gelmistir. Gunumuzde sunulan terapi hizmetleri sayesinde artik bircok cift bosanma surecine gelmisken bu sureci daha profesyonel bir sekilde geride birakabilmeyi basaracak duruma gelmektedir. Bu surecin en iyi sekilde yasanmasi amaciyla kisilere ozel terapi surecleri hazirlanmakta ve yasanilan sorunlarin en iyi sekilde ustesinden gelinmesi saglanmaktadir. Kisi boylece kendini daha iyi hissetmeye ve aslinda dogru iletisimin bir sonucu olarak problemlerin en iyi bicimde geride kalabildigini gorme sansini elde etmektedir.

Yasadiginiz zorluklarin altindan tek basiniza kalkmak zorunda olmadiginizi bilmek her zaman surec icerisinde destek almayi dusunmek sizin icin en iyi yol olacaktir. Bu nedenle “Yusem’in bosanmalari onleyen evlilik terapisi” tum ailelerin parcalanmasini onleyecek onerilerine sizlerde kulak verebilir ve profesyonel yardim almak yasadiginiz tum zorluklari daha kolay bir sekilde geride birakabilmeyi deneyebilirsiniz.

Yardim alan tum kisilerin genel olarak kendilerini cok daha iyi ve huzurlu hissettikleri gozlemlenmektedir. Cunku yardim alan kisiler seneler sonra yasayabilecekleri pismanliklari, keskeleri bir kenara birakip evliliklerinin avuclarindan kayip gitmesine engel olmayi basaran kisilerdir.

Gunumuzde bircok evlilik sureci ani verilen kararlar ya da ani sinir patlamalari sonucunda sona eriyor. Cunku hicbir cift bu surecte empati kurmayi, dinlemeyi, anlamayi denemiyor ve sinir hali hissedilen sevgilerin geri plana itilmesine neden oluyor. Ancak kisi o anda aldigi terapi sonucunda daha sagduyulu hale geliyor ve sevdigi insani kaybedebilme riskini daha profesyonel bir sekilde geride birakabilmeyi de basarabiliyor.

Isteyip de basaramayacaginiz hicbir sey yok. Sadece gercekten tum zorluklari asmak isteyip istemediginize karar vermeniz gerekiyor. Cunku ben merkezli dusunup bu terapide sizlere verilen tum yardimlara kendinizi kapatirsaniz sorunu cozmez surecin daha da sizleri yorgun bir hale getirmesine neden olabilirsiniz. Evlilik surecinde ne yasanirsa yasansin aldiginiz yardimlarin sonucunda soyleyebileceginiz tek sey “iyi ki” olacaktir. Cunku yasanilan tum sorunlarin genel olarak kokunde iletisim kuramamak ve yakin cevrenin baskisi yer almaktadir. Ancak dilediginiz sekilde bir surec yonetmek ve ne istediginizi gercekten anlayabilmek icin bu yardimlari dilediginiz sekilde sizlerde alabilirsiniz.

Evlilik Terapisi Hangi Noktada Devreye Girmektedir?

Evlilik, kadin ve erkegin hayat baglarini birlestiren ve birlikte yeni bir hayata baslamalarini saglayan bir kurumdur. Bu kurum icerisinde sevilmek ve sayilmak tum kadin ve erkeklerin her zaman tercih ettikleri etmenler arasinda yer almaktadir. Ancak her iki taraf icin bilinmesi ve unutulmamasi gereken en onemli sey sudur: Sevgi emek ister. Cok severek hatta asIk olarak evlenebiliriz. Fakat iki tarafta zaten seviyor ya da zaten asIk bana mantigi ile yaklasirsa ask belirli bir yerden sonra iliskinin temelinin saglam bir sekilde ilerlemesinde etkili olmayi birakabilecektir. Sevebiliriz ancak sevme eylemini nasil gerceklestiriyoruz? Kisitliyor muyuz? Kiskanclik yaparak sevdiklerimizin yasamini zorlastiriyor muyuz? Tum bunlar bir evliligin omrunu etkileyen ve ciftler arasinda sorunsuz bir surecin yasanabilmesi acisindan oldukca onemli konulardir.

Evliligin Mutlu Bir Sekilde Ilerlemesi Mumkun Mudur?

Evlilik ben olmaktan cikip biz kalibina girmektir. Bu nedenle kisilerin yalnizca kendi istekleri dogrultusunda degil esinin de isteklerine cevap verebilecek sekilde harekete gecmesi gerekmektedir.
Iletisim kurabilmek ve karsilikli olarak birbirini anlayip dinlemek mutlu bir evliligin en onemli puf noktasini olusturmaktadir.
Esiniz sizin icin her zaman en iyisini dusunurken sizinde ona duydugunuz sevgiyi ve minnettarligini hissettirebilmeniz cok daha saglikli bir evlilik surecinin yasanmasi kapsaminda onemli olacaktir.
Hayati paylasirken tum zorluklarda bir arada olabileceginizi gostermek esinize destek olmak ve ona iyi gelecek seylerde cesaret vermek oldukca onemlidir.
Sevginizi ve sefkatinizi esinizden esirgememek ne yasarsaniz yasayin birbirinize siginabilmenize yardimci olacaktir.
Gercekten birbirini seven ve aradaki sevgiyi saygiyi yitirmeden evliligini surdurmek isteyen kisiler tum bu detaylara dikkat etmektedirler. Peki ya digerleri? Sevgi bitti diye bosanmaya karar verenler ya da problemleri konusma yerine surekli kavga ile cozmeye calisanlar? Sevginizi yitirmek istemiyor ve evliliginizin tum olumsuz etkilerden kurtulmasini istiyorsaniz yapabileceginiz en mantikli ve en makul davranis bu alanda destek almak olacaktir. Cunku “Evlilik ve Aile Hayati” kapsaminda yapilan calismalar sayesinde bircok insan evliliklerini kurtarabilmenin en saglikli cozumune kavusmus bulunmaktadir. Terapi alarak evli ciftler problemlerini cozme ve boylece yasanilan kucuk sorunlarin iliskilerine zarar vermeden sona ermesini saglamaktadirlar. Unutulmamalidir ki insanlar sevgisizlikten degil yalnizca sorunlarla bas etmenin belirli bir sure sonra tek baslarina guclerinin yetmedigini dusunduklerinde surec olumsuz bir seyir izlemektedir. Bu nedenle gereken zamanda hemen profesyonel yardim alarak tum ciftler sevgi ve saygilarini yitirmekten ve iletisim kopuklugu yasamadan evliliklerini koruma altina alabilmekten faydalanabilirler. Evliliginizi kurtarmak icin yardim alabilir ve kendinizi cok daha iyi hissetmeye sizlerde baslayabilirsiniz.
 
Alt 11 Haziran 2021, 03:34   #2
Standart

emegine saglik canim
terapiye ihtiyac duyulmussa zaten bitmistir gibime geliyo

________________

No MoRe DramA
 
Alt 11 Haziran 2021, 03:35   #3
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uygun fiyata her konuda terapistlik yapılır. Ilgililere duyurulur sjsjsj ;dd

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 11 Haziran 2021, 05:57   #4
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aldatma veya maddi sıkıntı olmadığı sürece ayrılma olayı da olmaz o yüzden terapi yede ihtiyaç yok boşuna masrafa girmeyin

 
Alt 12 Haziran 2021, 03:04   #5
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

milletimizden sert cevap: biz deli miyiz ya!!

________________

its the hope, that kills you.
 
Alt 12 Haziran 2021, 09:25   #6
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnanmayın böyle şeylere.. İnceldiği yerden koparın.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 12 Haziran 2021, 09:41   #7
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Herşey Beyinde Biter,Karar Verilmiş Bir Eylemin Terapisi Olmaz.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:38.