IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2021, 11:33   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aldatma babadan ogula mi geciyor?

Son donemde ikili iliskilerin ihanet nedeniyle sona ermesi adeta genel bir davranis modeli haline geldi. Ozellikle bosanma oranlari artan yillarda aldatma yuzdesinin de arttigi goruldu. Yapilan arastirmalar ise ihanetin sebebi olarak genleri gosterdi. Peki aldatma ve genler arasinda nasil bir iliski var? Aldatma geni babadan ogula mi geciyor?

“Armut dibine duser” atasozu cocuklarin ebeveynleriyle benzer ozellikler gosterdigini ozetleyen sahane bir cumledir. Bazi istisnai durumlarda boynuzun kulagi gectigi mutlaka olmustur. Ancak ocuklar ailelerin kotu davranislarini kendilerine kopyalama ozelligi gosterirler. Cunku egitimin ilk asamada ailede basladigi belirtilir. Ayni zamanda cocuk aile icinde gordugu modeli, sevgiyi, saygiyi ve davranislari surec icinde kendi yasamina istemsiz bir sekilde adapte eder. Bu nedenle genelleme yapilmasa dahi cocuklarin aile hayatinin bir yansimasi olarak kendi ailelerinde benzer davranislari sergiledikleri soylenebilir.


Iliski yasarken baska birine asIk olunmasi, yakinlik kurulmasi ve yeni heyecanlarin pesinden kosulmasi sIklikla duydugumuz ihanet bahaneleridir. Aldatmanin nedeninin genlerle alakali olabilecegini hic dusundunuz mu?

ALDATMA SAYISI ARTTI
Cogunlukla erkeklerle ozdeslestirilen ihanet kavrami aslinda kadinlarinda karsi koyamadigi davranis bicimlerinden bir tanesine donustu. Amerikan PsIkiyatri Enstitusu Anketi'nin sonuclari aldatmanin ne kadar yayginlastiginin somut bir sekilde gozler onune seriyor. Bes bin erkek ile yapilan ankette; son bir yil icerisinde bu erkeklerin ucte ikisinden fazlasinin partnerlerini aldattigi ortaya cikiyor.

Erkekler cogu zaman aldatma hikayelerini egolarini tatmin edecek ve gurur duyacaklari bir davranis modeli olarak algiladiklari icin anlatmayi tercih ediyor. Kadinlar ise genellikle gercekleri saklamayi tercih ediyor.

Eslerini aldatan kadinlarin ilginc ihanet nedenleri!

ALDATMA GENINE DIKKAT CEKILIYOR
Bilim insanlarinin aldatma geni uzerine yaptigi aciklamalar yillardir konusuluyor. Sadakatsizligin erkeklerin evriminden gelen bir genle baglantili oldugunu ve bu genin soylarini devam ettirmek icin onlari cok eslilige yonelttigini one suruyor. Isvicre’de yapilan arastirmalarda sosyal hayattaki davranislarda belirleyici olan vasopressin hormonu aslinda erkekleri aldatma, partnerlerle zayif iliski kurma ve evlenmemeye yonelttigi one suruluyor.


Stokholm'deki Karolinska Enstitusu tarafindan yurutulen arastirmada, en 5 yildir evli olan ciftlerin iliski dinamikleri incelendi. Yapilan incelemede son bir yil icinde ayrilip ayrilmadiklari ya da buyuk bir evlilik krizi atlatip atlatmadiklari soruldu. Arastirmanin sonuclarina gore AVPRIA 334 isimli bu genden iki tane sahip olan erkeklerin digerlerine oranla evliliklerinde cok daha fazla kriz yasadigi ve partnerlerine baglilik konusunda zayif olduklari ortaya cikti.

Ingiltere'deki Londra St. Thomas Hospital Ikiz Arastirmalari Bolumunden Prof. Tim Spector ve ekibi; 1600 tek ve cift yumurta ikizi uzerinde yaptiktan arastirmayla, kadinlarin sadakat ve genetik yapilari arasinda dogrudan bir baglanti oldugunu iddia etti. 19 ve 38 yaslari arasindaki ikizler uzerinde yapilan bu arastirmada; DNA'si tamamen ayni olan tek yumurta ikizlerinden birisi esini aldatmissa digerinin esini aldatmasinin; DNA'si yuzde 50 ayni olan cift yumurta ikizlerine oranla iki kat daha fazla oldugu ortaya cikti.


CEK CUMHURIYETI’NDE GELIN ADAYLARI KAYINPEDERLERINE GORE SECIM YAPIYOR
Aldatmanin nedenleri uzerine yapilan bir arastirmaya gore babalari sadakatsiz olan erkeklerin kendi eslerini aldatma olasIkliklarinin daha yuksek oldugu ortaya cikti. Cek Cumhuriyeti’nde insanlarin uzun sureli iliskilerde aldatmaya yonelmelerinin nedenleri uzerine arastirma yapildi. Sonuclari “Avrupa Insan Davranis ve Evrimi Dernegi” konferansinda aciklanan aciklamada kiz cocuklarinin annelerinin sadaktsizliginden erkek cocuklari gibi etkilenmedigi de belirtildi.


ALİNTİ ~
 
Alt 10 Ağustos 2021, 01:50   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aldatma genetik miymiş yaniii.. Çok şaşırdım şu an

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 10 Ağustos 2021, 02:12   #3
Standart

babasina bak ogluna var

________________

No MoRe DramA
 
Alt 10 Ağustos 2021, 04:50   #4
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kizlar cok masum aynen

________________

whynot?
 
Alt 10 Ağustos 2021, 05:18   #5
Standart

Taht mı bu?

 
Alt 10 Ağustos 2021, 19:14   #6
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
. Sadakatsizligin erkeklerin evriminden gelen bir genle baglantili oldugunu ve bu genin soylarini devam ettirmek icin onlari cok eslilige yonelttigini one suruyor.
Soyları devam ettirme ….

İyimiş swh

 
Alt 10 Ağustos 2021, 21:35   #7
Standart

Aldatanlar hep erkek mi?

Bu soruya gelirsek, baba ile alakalı değildir.
Aldatan kişinin sütü bozuktur. Dolayısı ile anneden geçmiştir..

Teşekkürler..

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 11 Ağustos 2021, 00:21   #8
Standart

Ne bu padişahlık mı

________________

Un coeur en hiver
 
Alt 11 Ağustos 2021, 00:22   #9
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne güldüm ama. İyi keklendik az önce ;d

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 11 Ağustos 2021, 08:01   #10
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kişinin içinde olursa yapar bu babası yapmış oğluda aynısını yapacak diye bir şey yok.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:38.