IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2021, 21:57   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İlişkilerde Şiddet

İLİŞKİLERDE ŞİDDET

İlişkilerde Şiddet


Ghosting (Hayaletlenme) : Birlikte olduğunuz, görüştüğünüz, konuştuğunuz kişinin haber vermeden, bırakmadan ortadan kaybolması (sizinle iletişimini aniden ve tamamen kesmesi. Sizden ayrılmazlar, size cevap vermeyi bırakarak sizi ayrıldığınızı düşünmeye sevk ederler. Şiddettir!

Zombieing (Zombilenme) : Vaktiyle aniden ortadan kaybolan kişinin yine aniden ortaya çıkarak sizinle hiçbir şey olmamış gibi tekrar iletişime geçme teşebbüsünde bulunması. Terim sizin için artık 'ölü' olan birinin tekrar hayata dönmesine atıf içerir. Şiddettir!

Stashing (Zulalanma) : Birlikte olduğunuz kişinin sizi gizlemesi. Arkadaşlarından ya da ailesinden biriyle tanıştırılmazsınız. Genellikle evde yada kimseyi tanımadığınız bir yerde buluşursunuz. Net, şeffaf olunmalı. Aksi şiddettir!

Benching (Yedeklenme) : Çevrimiçi görüştüğünüz kişinin sizden hoşlanıyor gibi görünmesi ancak yüzyüze görüşmeye yanaşmaması. Konuşarak ısınırsınız ancak onlar başkalarıyla görüşürken siz yedek kulübesine yerleştirilmiş gibisinizdir. Sizi sırada tutmak istiyordur. Şiddettir!

Cushioning (Tamponlama) : Kendini iyi hissetmek için sizi ulaşılabilir tutan kişi. Bu kişilerin bir ilişkileri vardır, yine de sizinle görüşürler, flört ederler çünkü egolarına iyi gelir. Bunu aynı zamanda mevcut ilişkileri yürümezse sizi bir teselli seçeneği olarak tutmak için yaparlar. Şiddettir!

Love bombing (Aşk bombardımanına tutulma) : İlişki havasına çabuk giren, ikinci buluşmanızda sizi sevdiğini söyleyen, hemen birlikte yaşamak gibi ciddi konulardan bahseden ve genellikle size yüklü şekilde ilgi ve alaka gösteren kişilerin yaptıkları şeydir. Bu bombardımanı genelde manipülatif ve kontrolcü davranışlar izler hatta istismara kadar gidebilir. Kişi sizi bu eziciliği ile sendeletir. Size düşkün olduğunu ve asla zarar vermeyeceği hissine kapılmanızı sağlayarak savunmanızı zayıflatır. Şiddettir!

Haunting (Musallatlanma) : Zombilenmeye benzer ama daha sinsidir. Bu, ortadan kaybolan kişinin bir süre sonra dolaylı yollarla size dönüşüdür. Postlarınızı beğenmek yada durumlarınızı izlemek gibi. Her şekilde 'öldüğünü' düşündüğünüz kişinin tekrar ortaya çıkması demektir. Şiddettir!

Mansplaining (Erkeksi plan) : Karşıdaki kişiyi küçük gören, böbürlenen hatta sindirmeye çalışan bir şekilde bir şeyleri anlatmak demek. Özgürce konuşup paylaştığınızı düşündüğünüz bir sohbet sonunda bu kişiler 'bilgelik' adı altında 'ezici' bir tavırla size şiddet uygular.Şiddettir!

Gaslighting (Şüphe uyandırma) : Bireyin kendi hafıza, algı ve akıl sağlığını sorgulayıp irdelemeye iten bir psikolojik şiddettir. Genellikle aldatanların tercih ettiği bu yöntem, bireyde şüphe uyandırmaya; çelişki ve yalan yoluyla peyderpey dikte edilir. Bu dikteye maruz kalan kişiler kendilerini sık sık özür dilerken bulabilirler. Birey değersizleştirilir. Şiddettir!




-Alıntı
________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 30 Mayıs 2021, 09:46   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

isimlere bak gülesim geldi

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:52.