IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2021, 10:07   #1
Standart İlişkiler Hakkinda

Iliski Icinde Birbirini Tanimanin Onemi

Uzun bir iliski gecirip evlenen ciftlerde durum farkli birbirlerini cocukluklarindan beri taniyip bir iliskiye baslayanlar da zorluklar daha farkli olabilir. Arkadas ya da sevgili olarak birbirimizi cok iyi tanidigimiz emin olabiliriz ancak soz konusu ayni evi paylasmak olunca durum degisebilir.

Aslinda bu durum ciftlerin flort sirasindaki karakterleri ile evlendikten sonraki karakterleri arasindaki degisIklikler icin de gecerli olabiliyor. Genelde iki tarafta da degisimler olabiliyor. Flort ederken daha sevecen, yumusak olan ciftler evlendikten sonra iliskiye garanti gozu ile bakip sertlesebiliyorlar. Iste bu ve bunun gibi durumlar da iliskiyi buyuk olcude zedeliyor. Flort ederken birbirlerine son derece anlayisli olan ciftler evlendikten sonra bazi konulara tahammul dahi edemeyip kavga cikartabiliyorlar. Bu olasi durum yukarida bahsettigimiz iki iliski cesidinde de gozlemlenebilir. Birbirlerini arkadasken cok iyi tanidiklarini dusunen ciftler is flort etmeye ya da evlilige gelince iliskilerini icinden cikilmaz bir hale getirebiliyorlar. Bu durum normal yasantilarindan cinsel yasamlarina kadar hayatlarinin her asamasina yansiyabilir. Ornegin; uzun zaman arkadaslik edip sonrasinda sevgili olan ciftler cinsel birlesme sirasinda cekingenlik yasayabilirler. Bunu asmalari da zaman alabilir. Bu durum ancak iki tarafin birbirlerine karsi anlayisli olmalari ile kolay bir sekilde gecirilebilir. Birbirlerini iyi tanimalari iliskinin dengesini de saglayacagi icin caba gostermelidirler. Hem iliskilerinin uyumunu saglamak hem de farkli deneyimler yasamalari onlara iyi gelebilir. Bunun icin dunya uzerinde farkli ogretiler mevcuttur. Bunlardan biri dunyada hemen her konuda ilginc ogretilere, degisIkliklere imza atmis Hindistan’ dir. Hindistan kokenli bir yasam tarzi olan kamasutra hakkinda hem cok hem de aslinda az ve yanlis seyler biliniyor.

Kamasutranin ciftler arasindaki uyumu saglama amaci oldugundan sadece cinsel yasamlarinda degil sorunun kokenine inerek bu yasami da etkileyen normal hayatlarindaki uyumu da saglar. Ciftler arasindaki cekingenligi belki de normalin disinda bir yolla yok eden bir ogretidir. Cekingenlik bitince yani iliski normale donunce de kadin ve erkegin istekleri on plana cikar ve her iki tarafta kendi istedigini yaptirmaya calisir. Boyle bir durumda da iliski zarar gorur ve olumsuz durumlar ortaya cikabilir. Bu yuzden konusmak cok onemli bir asamadir. Her turlu konuyu konusmak, duygularimizi paylasmak iliskiyi saglikli bir hale getirir. Ortak zaman paylasiminda bulunmak ve birbirimizi oldugumuz gibi kabul etmek, degistirmeye calismamak bir iliskinin olmazsa olmazlari arasindadir. Bunlar iyi bir sekilde gozlemlenmeli ve bastan konusarak onlem alinmalidir. Bir iliskiyi canli tutulmasi icin iki tarafta elinden geleni yapmali, anlayisli olmali, birbirleri ile konusmali ve dinlemelidir. Icinden cikilmaz hale gelmeden once harekete gecilen iliskiler daha net sonuclar verebilir. Boylece ciftler arasindaki ritm, denge ve uyum iliskinin basindan saglanmis olur.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 27 Temmuz 2021, 07:52   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teorilerle değil zamanla tanırız

________________

~ E & B ~
 
Alt 27 Temmuz 2021, 10:51   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

zamanla yavasca tanirsin ya.
yillar gecse de hic bilmedigin tanimadigin huylariyla taraflariyla tanisirsin. böylece heycan da bitmez bence tanimak icin caba sarfetmeyin yani zamana birakmak gerekiyo sanirim.

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:19.