IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By LaviNia


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2021, 15:47   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cift terapisiyle iliskinizi kurtarabilirsiniz

Cift terapisi olarak da adlandirilan evlilik danismanligi, bir tur psIkoterapi turudur. Evlilik danismanligi, ciftlerin catismalari fark edip cozmesine ve iliskilerini gelistirmesine yardimci olur. Evlilik danismanligi yoluyla, iliskinizi yeniden insa etmek ve guclendirmek veya ayri yollara gitmek hakkinda dusunceli kararlar verebilirsiniz. Iste cift terapisi hakkinda bilmeniz gerekenler.

Mukemmelligi istemek, bir iliskide sagliksiz bir beklentidir. Bununla birlikte, bir iliski saglikli olmali, karsilikli iletisimi, saygiyi, guvenebilmeyi, uzlasmayi ve yakinligi icermelidir. Cift danismanliginin amaci, ciftleri iliskilerinde nasil etkilesim kuracaklarini gelistirmeleri icin yonlendirmektir.


Diyelim ki siz ve esiniz sorunlar yasiyorsunuz oyle ki, ne zaman ayni fikirde degilseniz, buyuk bir tartismaya giriyorsunuz ve kesinlikle hicbir seyi cozemiyorsunuz. Aslinda, iliskideki surekli stres nedeniyle ikiniz birbirinizden uzaklasiyorsunuz. Esinizden ayrilma noktasina geldiginizi dusunme noktasina gelmeden once cift terapisi size yardimci olabilir.

CIFT TERAPISI NASIL YAPILIR?
Cift terapisi, evlilik ile baslayan surecte kadin ve erkegin bu evlilikle birlikte zamanla gelisen sorunlarin cozumu icin bir araya gelerek bir tedavi surecine basvurmalari ile baslar.

Ciftlerin terapiye alinabilmesi icin; her iki tarafin da kendi sureclerini bilmeleri ve bu noktada birlikte hareket edebilmeyi kabul etmeleri gerekir.

KIMLER CIFT TERAPISINE KATILMALIDIR?
Evli olan butun ciftlerin cift terapisine ihtiyaci vardir. Cunku iki insan evlendikleri zaman, evlilik ile ilgili sureclerde neler yasayacaklarini tam anlami ile kestiremediklerinde, ne kadar hazirlar, beklentileri nedir ve bu surecte birbirlerini anlayabilme ve bunu ileriye tasiyabilme konusunda ciddi olarak bir paylasimin gerektigini soyleyebiliriz.

Cift terapisine asil ihtiyac noktasi ciftlerden birinin ben bu iliskiyi yurutemiyorum ya da bir sorun yasiyorum dedigi zaman baslar. Bu genelde cozum noktasinda karsidaki kisiye yani esine kendini anlatamadiginda profesyonel bir destek ihtiyaci duyuldugu andan itibaren de bir terapiye gitmeleri gerekiyor.

Evlilik icerisinde ozellikle ciftlerin her ikisinin de evlilige hazirlanmalari, evlilikten beklentileri acik ve net konusulmali ki bu surec icerisinde ileride yasayabilecekleri sorunlar adina cok az ihtiyac duysunlar diyebiliriz.


KAC SEANS YAPILIR?
Cift terapisine her iki ciftin katilimi ile beraber basladiktan sonra kisa terapi dedigimiz 8 ile 10 seanslik gorusmeler ile ya da uzun bir surecte 8 ila 17 seans arasinda degisebiliyor. Bu daha cok ciftin birlikte katiliminin akabinde sorunlarinin icerigi de cok onemlidir. Buna gore de ilk gorusmede seans sayisi belirlenir ki cozum odakli ya da direkt soruna odakli bir terapi mi olacak karar verilir. Bu nedenle ilk gorusme onemlidir.


Gorusme sIkligi ilk acamalarda haftada bir iken bu belli bir asamada uygulamalar ile, belli bir takim odevler ile ciftlerin uygulamalari gereken surecleri kapsayacagi icin aralar acilarak 15 gunde ya da ayda bir olmak uzere asagi yukari alti ay gibi bir zamani kapsiyor diyebiliriz.

CIFT TERAPISIYLE HANGI SORUNLAR COZULEBILIR?
Cift terapisi ile karsilikli olarak iletisim problemleri cozulebilir. Yasam kalitesini en iyi seviyeye cikarma konusunda ciftlerin birlikte hareket edebilme surecleri cozulebilir. Mutlu bir evlilik, birliktelik sureci nasil olabilir, bunlarin cozumune yonelik calisildiginda sorun kalkabilir.


Zayif iletisim, genellikle ciftlerin danismanliga ulasmalarinin birincil nedenidir. Zamanla, ciftler sagliksiz iletisim tarzlari gelistirebilir ve bu da baglanti kurmada, samimi hissetmede ve ozgurce konusmada zorluklarla sonuclanabilir. Cift danismanligi, dusunceleri, duygulari ve ihtiyaclari etkili bir sekilde iletme becerilerini saglamak icin on yargili olmayan bir gozlemcinin geri bildirimi ile her iki tarafin da yargilamadan acikca konusmasina izin veren guvenli bir alanda yapilir.

Tabii ki bazi sorunlarin cozulmesi icin de belli bir zamana ve katilima ihtiyac vardir. Mesela evlilikte cinsellikle ilgili ciftlerden birinin yasadigi fizyolojik bir problem varsa bu seanslarda cok fazla cozulemiyor diyebiliriz. Iyi bir cinsel terapiyle cozume kavusabilecekse bunu da kisinin kabul etmesi gerekiyor.


Iliskilerde cinsel sorunlar yaygindir ve cift danismanligi, ciftin cinsellik hakkinda daha iyi bilgi edinmesine ve birbirlerini kabul edici ve yargilayici olmayan bir sekilde dinlemeyi ogrenmesine yardimci olabilir. Seks, saglikli bir iliskinin onemli bir parcasidir. Bir iliskinin iyilestirici bir bileseni olabilir, ancak ayni zamanda endise, ofke ve utanc tetikleyicisi de olabilir. Cinsel sorunlara nazik ve butunlestirici bir yaklasimla, terapist sizi rahatlatmaya yardimci olacak ve seks hakkinda konusmaniz icin size rehberlik edecektir.

Bunun disinda cozum noktasinda getirilen sorunun icerigi de cok onemli. Sorunun ciftler arasinda ne kadar onem arz ettigi, karsilikli olarak cozum konusunda her ikisinin de katilimiyla cozuluyor diyebiliriz.

CIFTLER ARASINDAKI ILETISIM SORUNU NASIL COZULUR?

Ciftler arasinda iletisim saglikli olabilmesi icin karsilikli dinleme surecinin olmasi gerekir. Seanslarda en sIk karsilastigimiz ciftlerin ayni anda konusmalari, tartismalari ve bu konular devam ederken birbirlerini dinlememeleridir.

Ilk etapta iletisimde saglikli konusma, kendini ifade edebilme, karsindakine bunu anlatabilme ve ayni zamanda dinleme ele aliniyor.

Dinleme onem arz ediyor cunku karsidaki kisi dinleme surecindeyken partnerinin anlattigi konular icerisinde kendisinin en hassas oldugu konulari takili kaldiginda, gerisini dinlemediginde sIkinti cikabiliyor.


Belirli bir takim dinleme odevleri, belirli surede karsilikli konusmalarla bunlar cozumlenebiliyor. Ciftlerin iletisim sorunlarinin cozulebilmesi icin de evliliklerinin suresi, yasadiklari sorunlarin icerik olarak surece katkisini goz ardi etmememiz gerekiyor.

CIFTLER ARASI UYUM SORUNU NEDEN KAYNAKLANIR?
Ciftler arasi uyumu etkileyen en onemli nedenlerden biri cevresel faktorlerdir. Ozellikle genis aileler ile yasayan ciftlerin evlilik birlikteligini, evlendikleri gunden itibaren cok fazla oturtmalari konusunda zaman verilmediginde, ozellikle buyuk ailedeki ebeveynler tarafindan mudahaleler geldiginde, burada bir uyumdan bahsedemiyoruz.

Ciftlerin evlilik uyumunu saglayabilmesi icin ilk bir yil onemlidir. Bu donem icerisinde ciftlerin, genis aileden ya da sosyal cevreden cok etkilenmeden kendi dengelerini kurabilecek sekilde bir uyum sureci saglamalari gerekiyor. Eger bunu kendileri saglayamaz ve cevreden devamli bir etki olursa bu evlilik iki kisi arasinda degil, genis aile ve cevre icerisinde yasanan, acikcasi herkesin mudahale edebilecegi bir evlilik sekline donusebilir diyebiliriz.


ALİNTİ ~
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:01   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sorunlar büyümeden terapi almak çok etkili bir yol bencede.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:06   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ise yariyo mu acaba böyle terapiler?
hic sanmiyorum ama

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:07   #4
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 17 Nisan 2021, 19:07   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Cok tsk ederim : )

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:12.