IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2021, 14:40   #1
Standart Duygusal ya da fiziksel Şiddet, kadın beynini küçültüyor

Nöroloji Uzmanı Oğuzhan Onultan, “Şiddetin her çeşidi, kişinin algısını, karar vermesini, hafızasını, görme alanlarını, uzaysal ve mekansal algısını ve yargı mekanizmalarını etkiliyor”.


Duygusal ya da fiziksel  Şiddet, kadın beynini küçültüyor

Onultan ispanya'da yapılan bir araştırmanın sonucunu açıkladı. İspanya granada üniversitesinde yapılan araştırma şiddet gören kadınlar üzerindeki MR ve özel bir metod kullanılarak gerçekleştirildi.

28'i herhangi bir şekilde şiddet gören 60 kadının beyinlerinin 160 bölgesi incelendi. İncelemeye göre şiddet gören kadınların beyinlerinin bazı bölgelerinde küçülme olduğu tespit edildi.

Duygusal ya da fiziksel  Şiddet, kadın beynini küçültüyor

Dr. Onultan, “Araştırmada, lateral sulcus, temporal lob, frontal lob, oksipital lob, parietal lob ve limbik alanda hacim, alan ve kalınlık kaybı saptandı. Özellikle temporal alanda, sol ön singulat korteks, sağ precuneus alanında ve oksipital kortekste küçülme ön plandaydı. Lateral sulcus hasarında konuşma ve anlama bozuklukları ortaya çıkar. Temporal lob, işitme, konuşma, söyleneni anlama, gördüklerini anlamlandırma fonksiyonlarını yönetir. Hasarında bütün bu fonksiyonlar bozulduğu gibi, epilepsi nöbetlerine sebep olur” dedi.

Daralan bölgelerde bir çok bozukluk yaşandığını ortaya koyan incelemeye göre şiddet gören kadınların %60'ında cinsel tercihlerde değişiklik ve aşırı cinsel istek görülebiliyor.

Şiddetin şekli ne olursa olsun şiddet gören kadınlarda aldatma ihtimali %60 daha fazla.

Dr Onultan Amerikan Radyoloji Derneği tarafından açıklanan bir başka çalışmada kadınların şiddet karşısında elini siper olarak kullandığı ve ön kol kırıklarında aile içi şiddet ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Acile başvuran kadınların bu durumu gizlediği önemli olanın kadınların şiddeti gizlemesi değil bu şiddetin dünya üzerinde bir şekilde durdurulması gerektiğini belirtti.

Konu Security-Bot tarafından (25 Şubat 2021 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Şubat 2021, 18:27   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şiddetin her türlüsü zarara neden oluyor.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.