IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2020, 21:24   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ayrılık sonrası sosyal medyada nasıl davranmalısınız?

Ayrılık sonrası sosyal medyada nasıl davranmalısınız?

Sevgilinizle ayrıldıktan sonra sosyal medya hesaplarınızda nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiği konusunda kafanız karışabilir. İşte size birkaç öneri...
Sosyal medyanın bu kadar yaygın olmadığı dönemlerde yalnızca "hoşçakal" demek ayrılmak için yeterliyken sosyal medyanın hayatımızda önemli bir yer tutmasıyla birlikte ayrılık süreçleri daha karışık bir hal almaya başladı.

Ayrılığın kendisi başlı başına yeterince zorlayıcı bir süreç değilmiş gibi sosyal medyanın da beraberinde getirdiği zorluklar işleri içinden çıkılmaz bir hale dönüştürebiliyor. “Onu Instagram’dan takip etmeyi bırakmalı mıyım? Facebook’tan silmeli miyim?” gibi sorular ayrıldıktan sonra insanın aklına ilk gelen şeyler oluyor. Tabii bunların yanı sıra stalklamak, görmezden gelmek gibi alternatifler de var…


Sil, takibi bırak, engelle… Ya da hiçbiri?
Psikolog Madeleine Mason’a göre sosyal medya hesaplarınızı nasıl yönetmeniz gerektiği ayrılma şeklinizle bağlantılı. Örneğin büyük kavgalarla biten bir ilişkinin ardından karşı tarafı tüm sosyal medya hesaplarından silme veya engelleme normal karşılanabilecek bir durumken günümüz modern dünyasında dostça bitirilen ilişkiler ardından arkadaş kalmak da bir tercih olabiliyor.

Bunun gibi durumlarda ise dikkat edilmesi gereken şeyler ise eski sevgilinizi takip etmeyi bırakmıyor olsanız bile paylaştıkları storyleri izlemek için zamanınızı harcamamanız ya da dakika başı girip Whatsapp son görülmesini kontrol etmemeniz... Eski sevgiliyi merak etmenin oldukça normal bi şey olduğunu belirten ilişki koçu James Preece, stalklamaya kadar giden davranışların mantık dışı ve sağlığa zararlı olduğunu da belirtiyor.

Gönderilerini beğenmeli misiniz?
Birbirinizi takipten çıkmamaya karar verdiğinizde ise ortaya çıkan bir diğer mesele ise yayınladığı gönderileri beğenmenin, yorum bırakmanın ya da ekran görüntüsü almanın uygunsuz olup olmayacağı... Preece bu konuda aceleci davranmamanızı, ayrıldıktan sonra en az bir hafta hiçbir şey yapmamanızı öneriyor.

Peki ya aile bireyleri?
Sevgilinizle ayrıldıktan sonra onların aile bireyleriyle de olan ilişkileriniz doğal olarak değişeceğinden sürekli onlarla iletişim halinde olmanız –sadece sosyal medya aracılığıyla olsa bile- kendi yolunuza ilerlemenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Takipten çıkmasanız bile sürekli onların ne paylaştığını takip eder halde olmamanız sizin için daha doğru olacaktır.




Alıntı
________________

~ E & B ~
 
Alt 08 Ekim 2022, 01:21   #2
Standart

cogu erkek ava dusurmek icin hazirda bekliyordur kanmayin bayanlar (:

________________

No MoRe DramA
 
Alt 08 Ekim 2022, 01:30   #3
Standart

Her hangi bir kural koymam kendime .)
Saçma sapan tiriplere de girmem benden giden benim için ölmüş sayılır net.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.