IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2020, 20:58   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mutlu çiftlerin uyku alışkanlıkları

Mutlu çiftlerin bağlarını güçlü tutmak amacıyla yatmadan önce neler yaptıklarını öğrenmek istiyorsanız haberimizde bulabilirsiniz.

Meşgul bir dünyada yaşıyoruz; iş güç, çocuklar, faturalar gibi günlük stres kaynaklarının arasında, çiftlerin çoğu, iletişim kuracak vakti bulmakta güçlük çekiyor. Bu yüzden çiftlerin baş başa kaldıkları anları en iyi şekilde değerlendirmeleri çok önemli - ister bir saat olsun, ister 10 dakika. Mutlu çiftlerin bağlarını güçlü tutmak amacıyla yatmadan önce neler yaptıklarını uzmanlara sorduk. İşte size birkaç ipucu:

İçten bir şekilde "Seni seviyorum" derler.
Günün tüm güçlüklerine, partneriniz yüzünden maruz kaldığınız tuhaflıklara ya da sıkıntılara, önünüzdeki günün belirsizliğine rağmen, partnerinizin sevildiğini bilmesi için çaba sarf edin. Ve de yarı uyuklar bir şekilde geçiştirerek söylemektense, gerçekten içinizden gelerek dile getirin sevginizi.

Mümkünse yatağa aynı zamanda girerler.
Birçok çift, yatağa farklı saatlerde girerek, akşam saatlerinde de kopuk hayatlar yaşıyor - zaten tüm günü ayrı geçirmiş olmalarına rağmen. Mutlu çiftler ise diş fırçalama ve yatağa girme ile geçen birkaç dakikayı bile birlikte geçirerek birbirlerine yeniden bağlanma fırsatını kaçırmazlar. Yatağa birlikte girmek, beraberinde iletişimi getirir ve daha derin bir bağ kurma fırsatı sunar.

Telefonlarını ve diğer elektronik aletleri kapatırlar.
Kabloların hüküm sürdüğü bir dünyada yaşıyoruz ve bu durum, çiftlerin diyalog, sevgi ve yakınlık aracılığıyla iletişim kurabilecekleri zamanı ellerinden alıyor. Partneriniz telefonu ile ilgilendiğinde, onu yanınızda değil, başka bir yerdeymiş gibi hissediyorsunuz. Bu durumun farkında olan bazı çiftler dopamin tetikleyen, ancak oksitosini bastıran sosyal medya alışkanlıklarına karşı koymak için "dokuzdan sonra telefon yok" ya da "yatakta telefon yok" gibi genel kurallar yaratıyorlar. Bu tür önlemler çiftin, ertesi gün boyunca birbirlerine daha yakın hissetmesini sağlıyor.

İyi bir gece uykusunu öncelik haline getirirler.
Kulağa pek romantik bir tavsiye gibi gelmese de -"iyi geceler öpücüğü verin, seks yapın ve seni seviyorum deyin"e kıyasla- iyi bir gece uykusu, zihin sağlığını koruyarak insanların gün içerisinde duygusal açıdan daha açık olmalarını sağlar. Uyku konusunda problemler yaşıyorsanız, iyi uyku alışkanlıkları geliştirebilmek için profesyonel yardım alın.

Minnettarlık göstermeye birkaç dakikalarını ayırırlar.
Minnettarlığın, ruh haline ve zihin yapısına pozitif bir etkisi olduğu biliniyor; o halde bunu neden birlikte yapmayasınız? Partnerinizde minnettar olmanızı sağlayan belirli bir şey de olabilir, gün içerisinde edindiğiniz pozitifi bir tecrübe de; günün sonunda şükran duyduğunuz bir şeyi partnerinizle paylaşın.

Kolayca çözülemeyecek tartışmaları geçiştirmeye çalışmazlar.
Kulağa mantıklı gelmiyor olabilir; ancak mutlu çiftler, yatağa girmeden önce anlaşmazlıklarını çözmeye çalışmazlar. "Yatağa küs girilmez" deyişini duymuşsunuzdur ama bunun yanlış anlaşıldığını bilin. Günün sonunda, yorgun ve sabırsız olduğunuz anlarda, ağır konulara girmeye çalışmak -özellikle de aynı fikirde olmadığınız konulara- pek de akıllıca değildir. Çok sayıda çift, günün pozitif bağlantı kurmaları gereken bu saatlerinde kavga çıkarma hatasına düşüyor.

Günleri hakkında konuşmaya ve duygularını dile getirmeye vakit ayırırlar.
En mutlu çiftler, hayatlarındaki stres kaynaklarını düzenli olarak konuşur, partnerlerini, hislerini dile getirmeleri için teşvik ederler. Tüm akşam boyunca oturup hayatlarındaki olumsuzluklardan bahsederler anlamına gelmiyor bu. Günde yaklaşık yarım saatlerini, partnerlerinin hayatındaki diğer ilişkilere ve deneyimlere karşı desteklerini göstererek partnerlerinin gevşemelerine yardımcı olurlar.

Çocukları yatak odasının dışında tutarlar.
Yatak odanız, yalnızca ikiniz için bir sığınak olmalıdır. Kabuslar ve hastalıklar çocuklarınızın yanınıza gelmelerine sebep olabilse de hedefiniz yakınlık ve iletişimse eğer, çocuklarınızı kendi odalarında kalmaları için teşvik edin. Çiftler, iletişim halinde kalabilmek adına mahremiyete ve sınırlara ihtiyaç duyarlar.


kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 01 Ağustos 2020, 21:05   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben yorganın üstünde yatıyorum :/

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 08 Ekim 2022, 01:26   #3
Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben yorganın üstünde yatıyorum :/
donacan kanka ort ustunu (:

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:48.